Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na filmie widać że fps jest bardzo zmienny stąd mogą pojawić się takie szarpania, polecam zrobić lock do takiej wartości poniżej której już nie spada czyli np do 110 patrząc na to video + dodatkowo włączyć synchronizację najlepiej freesync/gsync jeżeli ekran wspiera te technologię.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Ryzen 3600
rtx3060

Pamięć RAM G.SKILL Aegis 32GB 3200MHz
nie przegrzewa się, zużycie procesora i karty graficznej nawet nie 70% skacze max.
nie zawsze też takie ścinki są.
kolega podpowiedział że programy do robienia klipów (powtórek) odinstalowałem program steelseries gg i chyba to był problem, czy to możliwe ?

Opublikowano
9 godzin temu, domko17 napisał(a):

Ryzen 3600
rtx3060

Pamięć RAM G.SKILL Aegis 32GB 3200MHz
nie przegrzewa się, zużycie procesora i karty graficznej nawet nie 70% skacze max.
nie zawsze też takie ścinki są.
kolega podpowiedział że programy do robienia klipów (powtórek) odinstalowałem program steelseries gg i chyba to był problem, czy to możliwe ?

Ale przecież użycie karty graficznej właśnie powinno być w okolicach 90%+.

Opublikowano
13 godzin temu, domko17 napisał(a):

Jeżeli jakiś program w tle ci w czasie gry regularnie nagrywał czy robił zdjęcia to jak najbardziej, z windowsową opcją "DVR Z GRY" potrafiło być to samo swego czasu a ta opcja była standardowo po instalacji systemu włączona :E sam nie wiedziałem kiedyś o co chodzi jak nagle któregoś dnia zaliczyłem w csie konkretny spaek wydajności i ciągłe ściny okazało się że przez cały czas automatycznie windows mi trzaskał screenshoty podczas gry xD