Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj jak kończyłem posiedzenie przy kompie zauważyłem, że coś mało miejsca na C i szukałem co by tu wywalić. Padło na folder OneDrive który miał ponad 10 GB i według mnie była to kopia Dokumentów. Wywaliłem OneDrive a teraz okazało się że nie mogę wejść w Dokumenty bo nie ma OneDrive\documents. Co za łeb to tak wymyślił. Muzyka jest w muzyce, pobrane w pobranych a dokumenty w onedrive były. Ciekawe co tam było, że aż 10 GB zajmowało. Na pewno były profile do wizualizatora od muzyki i jakieś screeny z ofert allegro.

Próbowałem to odzyskać poprzez przywracanie systemu ale nic to nie dało bo to nie tyka folderu dokumenty. Jedynie co to popsuło mi Chrome. 

Jest jakiś sposób na odzyskanie tych 10 GB? 

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)

Odinstaluj wirusa znaczy onedrive

Wejdź w c :zaraz napisze dalszą część: potem masz profile gdzie masz nazwę użytkownika public i coś jeszcze to wejdź w nazwę użytkownika a potem będziesz miał documents I prawym na to i ustawiasz jako domyślny folder pod dokumenty 

Zaraz edytuje by było czytelniej

edit

C users nazwa uzyt i documents

jesli masz polska wersje to to mzoe byc przetlumaczone ale wpisujac w linii polecen documents powinno dzialac

Edytowane przez Pan Mateoo
edit
Opublikowano

To co miałeś synchronizowane ze wszystkich folderów użytkownika zależy od ustawień OneDrive. Domyślnie dokumenty są synchronizowane. Teraz zależy wszystko od tego co miałeś ustawione. W pierwszej kolejności zaloguj się na swoje konto OneDrive przez przeglądarkę i sprawdź folder kosz, czy te pliki jeszcze tam są. Jak są to możesz je stamtąd odzyskać. Jeśli nie ma, to jak miałeś ustawione "przechowuj również na urządzeniu" to możesz spróbować programów do odzyskiwania danych.

Opublikowano

@VRman masz skrypt stworzony przez @wowo89 który wiele ułatwia. Możesz też po prostu korzystać z tego co jest wbudowane w system, tylko skonfigurować to pod swoje wymagania. Używam OneDrive jeszcze od czasów gdy MS tworzył smartfony Nokia i w zasadzie większych problemów z tą usługą nie miałem.

• Like 1
Opublikowano

Ja już jadę na AtlasOS.

Ale to i tak musisz odznaczać pierdoły przy samej instalacji windy.

Potem ten Atlas.

Potem patrzeć czy coś jeszcze nie wymyślili.

Do tego cudowanie przy chęci instalacji bez konta (offline)

Ja w 2006r. w pracy szybciej XPeka na 3 kompach stawiałem na wolnych HDD niż teraz z szybkiego pena na SSD instaluję Win 10 czy 11. :E

No mogę zostawić bez zmian, ale nie jestem chamem aby komuś, ani idiotą, żeby sobie tak zostawić system. :)

• Like 1
  • 2 tygodnie później...