Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Apple zaprezentowało nową serię iPhone 17. Przedsprzedaż w Polsce startuje 12 września 2025 o godz. 14:00, a pierwsze dostawy do sklepów przewidziano na 19 września.

W ofercie znajdziemy cztery modele: iPhone 17, iPhone Air, iPhone 17 Pro oraz Pro Max.

Nowa generacja wprowadza m.in.:

– Jaśniejsze ekrany Super Retina XDR z ProMotion

– Procesor A19 Pro

– Ulepszony system aparatów 48 MP

Ceny zaczynają się od 3999 zł za podstawowy iPhone 17, przez 5299 zł za iPhone Air, 5799 zł za iPhone 17 Pro, aż po 6299 zł za iPhone 17 Pro Max.

– Nowy iPhone 17 Pro

– Nowy iPhone 17 Air

Sprawdź artykuł o nowej serii iPhone –> Nowa Seria iPhone

Pozdrawiamy,
x-kom

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Zauważ, że Twój procesor ma takie same lub nawet wyższe temperatury jak rdzeń karty. Zacznij od undervoltingu procesora CO all core -30, jeżeli sztuka słabsza to daj odpowiednio mniej. - nie zaszkodzi. No i pomyśl o AiO aby odciągnąć temperaturę od karty graficznej. Moim zdaniem AIO 360 na górze obudowy byłoby optymalne. Co prawda 7800X3D nie jest tak wdzięczny w schłodzeniu jak 9800X3D ale samo przeniesienie miejsca kumulacji temperatury wyżej zrobi zbawienną robotę. PL -10% to dobre rozwiązanie - nic nie tracisz, a nawet w obecnym stanie trochę zyskujesz wydajności oprócz zbicia temperatury. Co do pump-outów, z racji że przerabiałem je parokrotnie: Faza 1: [Dzień 0] Brak pump-outu - wszystko OK. Faza 2: [Etap od ok. miesiąca do 6 miesięcy] Cicho postępujący pump-out, na samym początku nie do rozpoznania, we wczesnych stadiach fazy 2 kompletnie niezauważalny, w rozwinięciu fazy może być mylony z innymi czynnikami zewnętrznymi Faza 3: [Etap po ok. 6 miesiącach] Zaawansowany pump-out, widoczny w odczytach gołym okiem. (oczywiście jak ktoś wymieniał już pastę na własną rękę na rzadką o kiepskich właściwościach może dojść do Fazy 3 nawet w 3-4 tygodnie) Tak to wygląda od kuchni na kartach z fabryczną pastą. Możesz być w "Fazie 2" i ciężko to zdiagnozować oraz na tyle to płynnie i stopniowo się zmienia, że nie wzbudzi Twojego niepokoju. Ja polecam każdemu robić test temperatur każdej karty po wyjęciu z pudełka - odpalasz GPU-Z i jakiś benchmark, robisz screena GPU-Z, za miesiąc odpalasz ten sam benchmark, robisz screena i porównujesz.  Są czynniki zewnętrzne jak temperatura otoczenia, wiadomo ale mimo wszystko to dobra metoda bo idzie coś wyłapać. Ty tego nie zrobiłeś i nie mamy czego do czego porównać, a może już by nam coś to powiedziało. Ja bym siedział na tym PL -10 i nie zawracał sobie tym teraz głowy - nadejdzie fala upałów, karta dostanie bęcki to zrobisz kolejny zrzut GPU-Z i sobie porównasz. Może coś więcej będzie widać.  
    • Niezla bzdura i szukanie dziuru, jak ktos nie potrafi odroznic zdjec i jak sa robione to pozniej pisza takie kocopoly   
    • Czyli „oszczędność”   Jest bardzo mocna korelacja w takim przypadku gdzie zawodowi kierowcy ciężarówkę posiadają z reguły diesle. Wnioski trzeba już samemu wyciągnąć.  To samo jest w przypadku operatorów koparek lub firm świadczących usługi koparkami. Praktycznie każdy ma diesla  
    • Pamiętam jak w którejś Forzie odpalało się bodajże Goliata czy jakoś tak, fura sama jeździła i nabijała kasę oraz expa. Potrafiłem to zapuścić, jechałem gdzieś do sklepu, wracałem za godzinę czy półtorej, a tam na koncie znacznie więcej kasy było 
    • Bo w przypadku tej ropy, o której pisałeś jest to kradzież  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...