Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj odbyła się premiera w early access gry pt.

250px-Skate2025.jpeg

Wymagania 

Spoiler

SKATE_PC_SPECS_INFOGRAPHIC_16x9__1_.jpg?

"Wydana w modelu free-to-play czwarta odsłona serii symulatorów sportowych, która w realistyczny sposób stara się oddać efektowną jazdę na deskorolce. Za powstanie i wydanie gry skate. (początkowo znanej jako Skate 4) odpowiada firma Electronic Arts." 

tutaj dodam że trochę odlecieli w kosmos z akrobacjami z dachów budynków itp no ale jakoś trzeba graczy przyciągnąć.  

Jak sam tytuł wskazuje jest to gra o jeździe na deskorolce, kiedyś nie mając konsoli dość dużo zagrywałem się u kumpla czy to w drugą czy trzecią część, tutaj podchodzę dość sceptycznie po modelu free to play i "akrobacjach" gra na dysku ale dopiero po robocie sprawdzę :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

Taka Forza Horizon tylko z deskorolką. Klimat jest mega słaby. Kurdę, nie znam ani jednego skejta słuchającego takiej muzyki jak leci w tej grze :E

THPSy nowe jednak lepiej oddają klimat subkultury.  

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Klimat faktycznie słaby, ale  gameplay jest jak w poprzednich częściach całkiem spoko. Widać że gra usługa, choć format free to play mówi sam za siebie. 

Tak sobie wczoraj pograłem ze dwie godzinki, ale dupie mnie sterowanie przez Sessiona :) 

I tak, Session jest jak Fifa na full manualu, zaś SKATE to Fifa z full asystami, niby sprawia jakiś fun ale jak ktoś chce jakiegoś wyzwania to polecam Session. Czyli SKATE to typowa arcadówa bez wysiłku ogarniesz lajtowo, Session to symulacja i aby zrobić flip in>manual>flip>manual>flip out, to narzucasz urwami na lewo i prawo, ale jak zrobisz to satysfakcja gwarantowana. 

Opublikowano

Nie znoszę i nie popieram scamu f2p, ale Tony nadal trochę drogo... warto tym w ogóle zaśmiecić konto i dysk? Dodaje się to do EA App czy siedzi tylko na Steam (ze Steam mogę się tego pozbyć dokumentnie). 

Opublikowano (edytowane)

@Zas siedzi tylko na steamie, także spoko. 7gb to nie moc więc możesz sobie sprawdzić, jest to trochę bardziej wymagające od Tonego, ale nie aż tak jak w przypadku Sessiona, jak grałeś w jakąś poprzednia część to będziesz zadowolony jeżeli chodzi o gameplay bo jest to to samo co w starszych częściach, ale cała reszta to jest scam f2p typowo jak to napisałeś. 

@crush tak gra jest nafaszerowana bugami, i dziwnymi akcjami jak turlanie się, ale to system ragdoll czy jak to tam nazwać i ludzie kombinują. Ja się kiedyś zagrywałem w THPS czy 2,3 i 4 bo później to już było dno, ale jak zobaczyłem SKATA2 u kumpla, to nic do Tonego mnie już nie pociągło, THPS to typowa arcadówa, SKATE to arcade/sim z naciskiem na to pierwsze.

Tutaj to bardzo dobrze ujęte całe bolączki 

https://www.gry-online.pl/newsroom/gracze-blagali-o-ten-sequel-przez-15-lat-teraz-gdy-wyszedl-ma-mie/z72ede7

"Poza sterowaniem, wszystkie inne elementy rozgrywki z poprzednich tytułów zostały usunięte. Nie ma Hall of Meat, Game of Skate, misji ani fabuły z prawdziwymi zawodowcami. W zamian dostaliśmy bezduszny skok na kasę z w pełni funkcjonalnym sklepem w 7-gigabajtowej wersji beta.

{cytat} Sama jazda jest świetna. Jeśli lubiłeś stare gry lub ogólnie skateboarding, powinieneś ją sprawdzić. Problemem jest cała reszta."

Ogólnie jest to mega wydmuszka w stosunku do pełnoprawnych części i jak będą chcieli za $ wprowadzać to co było w poprzednich częściach to moich pieniędzy nie zobaczą na pewno. Ogólnie po przedniejsze miały klimat deskorolkowy trochę brudny z przebłyskami kolorów, a tutaj mamy mega kolorowo i serio trochę to frontnita czy inne gry dla dzieci przypomina, jednakże sterowanie zostało zachowane co jest akurat bardzo dużym plusem. 

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio nawet ograłem 2 i 3 a tym tworze F2P wiedziałem, że powstaje ale to, że można zagrać dowiedziałem się chwilę przed premierą i tak... jeździ się bardzo fajnie, niektóre rzeczy nawet poprawili chociaż bardziej pasuje mi styl jazdy z 2. Dziwne, że tyle lat to robili a brakuje sporo trików np. grab, underflip czy dark. Ale szczerze mówiąc nie wiem czy jeszcze w to zagram bo wolę kupić grę i mieć całą zawartość do odblokowania w grze a nie płacić 25zł za bluzę! A muzyka i styl graficzny szkoda gadać... muzyki z 2 dalej słucham jadąc rano do pracy. 

Życzę EA Ubi i podobnym im upadku kiedyś topowe gry, dzisiaj ubijają markę za marką takimi fikołami jak ten Skate. F2P,MMO usługi i inne badziewia zamiast zrobić porządny research czego chcą fani danej serii/gry i po prostu to zrobić. Krawaty tam myślą za każdym razem, że zrobią drugiego fortnite niszcząc wszystko co popadnie, to musi kiedyś pierdyknąć i to tak porządnie. 

A co jest bardziej zabawne teraz jest trend, że małe i średnie studia robią to co ci giganci kiedyś i lepiej na tym wychodzą :E

Edytowane przez KamcioGF
Opublikowano

Ja tam czekałem na pełnoprawną 4, widziałem co jakiś czas jakieś filmiki i nie zdawałem sobie sprawy że to pójdzie w stronę f2p i mmo czy jak ten twór nazwać, i widzę że koledzy potwierdzają że ze starego dobrego SKATE został tylko model jazdy który jedynie trzyma poziom w tej grze. Od biedy w ramach luzów wyczyszczę sobie mapę z aktywności, ale złamanego $ nie zapłacę za żaden content do tej gry, no chyba że ktoś tam w EA pójdzie po rozum do głowy i wydadzą "normalną" 4 co jest marzeniem ściętej głowy :) 

Opublikowano (edytowane)

Ten model jady faktycznie ciekawy, podstawowe rzeczy robi się w sumie bardzo łatwo, chyba łątwiej niż w Tonym, ale świadome wykręcanie kombinacji wymaga już trochę bardziej "manualnego" podejścia, a do tego widzę, że jest maaasa opcji dostosowania sterowania i asyst, więc wygląda to tak, że dwie różne osoby mogą mieć dwie skrajnie różne pod względem trudności, możliwości i automatyzacji gry. 

Można sprawdzić, bo wiadomo, sam styl i f2p vibe i ADHD to na dłuższą metę kaplica. 
Styl graficzny też nijaki - nie to, że musieli iść w realizm, bo THPS czy obecne remaki też nie szły, ale rzeczone remake'i wyglądają jednak sporo lepiej od tych "simsów na desce".

Edytowane przez Zas
  • Upvote 1
Opublikowano

Nawet nie wiedziałem, że tam jest opcja z asystami, baa oprócz ustawień grafiki to się bardziej nie zagłębiałem :)   Dzisiaj sobie z ciekawości obadam jak to jest, ale jakieś dziwne wrażenie odnosiłem że w starszych częściach jakoś się trudniej śmigało, a tutaj się klei wszystko od strzała :D choć pewnie dzięki Sessionowi trochę tego skilla też nabrałem.

Simsy na desce :D śmiechłem, ale zgadzam się w 100%