Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, AudRob napisał(a):

Rozmawiałem z trzema osobami co posiadają od dwóch lat płyty MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI z kodekiem Realtek ALC4080  7.1 i nikt nie stwierdził żadnych problemów z dźwiękiem. Zobaczymy jak będzie wszystko już mam tylko na procka czekam.

Oby było dobrze ;) ale zobacz sobie też ile jest tematów na zagranicznych forach z alc4080 w roli głównej.

Opublikowano (edytowane)

@Send1NAle to nie naprawili już sterami, itp? Pakuje się ten układ głównie do droższych płyt, wiec chyba coś z tym zrobili? Mam 2 znajomych z b650 tomahawk bez problemów z audio - ale wiadomo to on niczym nie świadczy:)
Sam się tez przekonam na dniach jak mi przyjdzie proc i złoże swój:)

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano
2 minuty temu, wrobel_krk napisał(a):

@Send1NAle to nie naprawili już sterami, itp? Pakuje się ten układ głównie do droższych płyt, wiec chyba coś z tym zrobili? Mam 2 znajomych z b650 tomahawk bez problemów z audio - ale wiadomo to on niczym nie świadczy:)
Sam się tez przekonam na dniach jak mi przyjdzie proc i złoże swój:)

Też taką płytę kupiłeś?

Opublikowano

Płyta wygląda zacnie i sporo portów usb. W sobotę po południu zamówione ba Amazon dziś rano już było.

20250922_101517[1].jpg

20250922_101630.jpg

14 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

9950x

Miałem kupować 9800X3D ale okazja się trafiła to wziąłem 7800X3D zobaczymy czy nie błąd.

Opublikowano
44 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Te wszystkie Realteki to klasa podwórkowa i każdy kto specjalizuje się w obróbce dźwięku to powie.

Realtek to generalnie jest klasa podwórkowa (oględnie mówiąc), czy dźwięk, czy karty sieciowe, czy cokolwiek, i jak tylko można (bo nie zawsze się da) należy unikać tych śmieci.

Opublikowano

Co myślicie o tej płycie? morele.net/plyta-glowna-asus-tuf-gaming-b650e-e-wifi-14860333/

I o tej.  morele.net/plyta-glowna-gigabyte-x870-aorus-elite-wf7-ice-14119087/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpcbb&ceneo_cid=ccb4a389-df74-9f61-58eb-3ba54da0eec5

Na X-kom ktoś dodał taki kom. cyt.  /Jak dla mnie bardzo dobra płyta główna , przed miałem AsR b850 która spaliła mi procesor. Do tej płyty brak zastrzeżeń, brak problemów z biosem , do następnego komputera też kupię płytę tego producenta .  /  Więc Arock dalej pali procki.

Opublikowano
W dniu 20.09.2025 o 11:51, miro napisał(a):

800zł za b650 to przesada, jesli tyle za płytę i bez kompromisów to x670E

na amazonie za te same pieniądze :

https://www.pepper.pl/promocje/plyta-glowna-msi-x670e-gaming-plus-wifi-x670egamingpluswifi-1115725

https://www.amazon.pl/dp/B0CQPLGTRV/

a ten gigabyte za 500 jest bardzo ok,  

tak samo goodramy,  tu beirze się to co akurat na promocji jest i podpasuje, 

patrzeć na peppera co wskoczy..

wszystko przewałkowane na tym forum na dziesiątą stronę

Wróciłem do twego wątku i tu podałeś link tej płyty amazon.pl/dp/B0CQPLGTRV?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Opublikowano

Witam wszystkich płyta zamontowana ramy , procesor też wszystko chodzi jak należy ale jednak płytę kupiłem inną. Tylko teraz jest problem z MSI Afterburner po zmianie procesora na Ryzen 9800X3D i płytę MSI x670e gaming plus wifi nie ma jak zrobić UV GPU ponieważ brak CURVE EDITOR . Nie ma też temperatury CPU podczas gry i wyświetlania FPS. Na AM5 i Ryzenie 5800X3D MSI Afterburner działał normalnie.

Opublikowano
W dniu 27.09.2025 o 10:39, AudRob napisał(a):

Witam wszystkich płyta zamontowana ramy , procesor też wszystko chodzi jak należy ale jednak płytę kupiłem inną. Tylko teraz jest problem z MSI Afterburner po zmianie procesora na Ryzen 9800X3D i płytę MSI x670e gaming plus wifi nie ma jak zrobić UV GPU ponieważ brak CURVE EDITOR . Nie ma też temperatury CPU podczas gry i wyświetlania FPS. Na AM5 i Ryzenie 5800X3D MSI Afterburner działał normalnie.

Zaktualizuj MSI Afterburner do wersji 4.6.6, jeśli masz znacznie starszą wersję to, może ona nie obsługiwać 9800x3d.

Opublikowano
40 minut temu, ronaldo864 napisał(a):

Zaktualizuj MSI Afterburner do wersji 4.6.6, jeśli masz znacznie starszą wersję to, może ona nie obsługiwać 9800x3d.

Taki mam tylko musiałem UV zmniejszyć Memory Clock z +750 na+740 i jest dobrze głupie ustawienie a wywalało do pulpitu z gier.

Bez tytułu.jpg

Opublikowano
25 minut temu, ronaldo864 napisał(a):

Na screenie widzę u ciebie betę  , a od kilku dni jest dostępna wersja stabilna   4.6.6 .

No będę musiał zobaczyć akurat beta pod rękę wpadła i na razie tak zostało ale zmienię.