panicz patryk 51 Opublikowano 21 Września 2025 Opublikowano 21 Września 2025 (edytowane) Witam. Wczoraj i dzisiaj zainstalowałem na świeżo WIN10 na każdym z 4 urządzeń. Mam zamiar stworzyć w pełni działającą sieć lan w domu. Napotkałem jakieś dziwne problemy, które przedstawiłem na poniższym rysunku. Czy jesteście w stanie stwierdzić dlaczego dyski i foldery nie są dostępne na tych kompach? Kierunek strzałki to dostęp do folderu/dysku z danego urządzenia. Sieć domowa na sztywno po kablu, IP urządzeń stałe, router to Asus RT-AX57 3000. Ustawienia udostępniania - wszystko oprócz profilu publicznego jest włączone. Wpadam szybko bo ktoś wie co jest nie tak, a tu tylko hihihaha Edytowane 21 Września 2025 przez panicz patryk 1
narmiak 126 Opublikowano 21 Września 2025 Opublikowano 21 Września 2025 Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Centrum sieci i udostępniania Upewnij się, że wszystkie komputery są w sieci Prywatnej a nie Publicznej. W tym samym miejscu po lewej będziesz miał opcję "Zmień zaawansowane opcje udostępniania" i upewnij się, że masz włączone udostępnianie dla swojego profilu sieciowego. No i pokaż, jak masz udostępnione foldery, oraz jakie uprawnienia są w zakładce Udostępnione oraz Zabezpieczenia, bo mogą one zawierać wykluczające się uprawnienia. A. Zapomniałem o najważniejszym JAKI DO JASNEJ CIASNEJ DOSTAJESZ BŁĄD?!
panicz patryk 51 Opublikowano 21 Września 2025 Autor Opublikowano 21 Września 2025 Błąd wygląda tak: Profil prywatny: Gość: Inne profile: Uprawnienia: Zabezpieczenia:
panicz patryk 51 Opublikowano 22 Września 2025 Autor Opublikowano 22 Września 2025 Tu znalazłem rozwiązanie https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-client/networking/cannot-access-shared-folder-file-explorer 1
narmiak 126 Opublikowano 22 Września 2025 Opublikowano 22 Września 2025 Czyli tak jak podejrzewałem - brak uprawnień na folderze odpowiednich 1
Rekomendowane odpowiedzi