Loko 2 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września 4 minuty temu, Mar_s napisał(a): Pierwszy raz widzę coś takiego, a sprawdzałeś ten dysk czy nie jest uwalony? Jeżeli w drugim slocie wszystko działa to tak naprawdę nic nie tracisz, różnica pomiędzy 3.0 a 4.0 widoczna jest tylko na benczmarkach, w realnej pracy nie ma absolutnie żadnej różnicy. Ja mam sloty 5.0, a wsadzone dyski 3.0 bo zwyczajnie nie grzeją się jak głupie. W sumie racja na razie odpuszczę sobie skoro działa. Dziękuje wszystkim za pomoc
Send1N 4 165 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września (edytowane) Samo pci-e 3.0 vs 4.0 nie zrobi żadnej różnicy w wydajności o czym MarS pisał ale te sloty w twojej mobo są X2 a nie X16 Edytowane 29 Września przez Send1N
Loko 2 Opublikowano 25 Października Autor Opublikowano 25 Października Także wracam do tematu... Tamtego dnia co przeniosłem dysk slot niżej i próbowałem czy wywala mi komputer i nie nic się nie stało, ale następny dzień znów miałem problemy i wywalało mi gry. Wymieniłem w między czasie płyte, procesor i ram bo potrzebowałem upgradu i nic się nie zmieniło. Informacje ogólne który zebrałem: Karta i zasilacz działa w innym komputerze bez problemu, to nie była wina ani płyty, procesora czy ramu, formatowanie systemu nic nie daje.
Send1N 4 165 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października I po tym wszystkim nadal masz te same błędy co pokazałeś w pierwszym poście? karta w innym pc siedziała jakiś czas czy po prostu ktoś puścił przysłowiowego furmarka, zaliczył kilka minut testu wyłączył i oddał ci tego radka z powrotem?
Loko 2 Opublikowano 27 Października Autor Opublikowano 27 Października 3 godziny temu, Send1N napisał(a): I po tym wszystkim nadal masz te same błędy co pokazałeś w pierwszym poście? karta w innym pc siedziała jakiś czas czy po prostu ktoś puścił przysłowiowego furmarka, zaliczył kilka minut testu wyłączył i oddał ci tego radka z powrotem? Karte włożyłem do innego komputera nie wiele słabszego i nie było żadnych objawów, testowałem na tych samych grach z tymi samymi savami przez pare godzin i nic się nie wydarzyło. Żadnych furmarków i benchmarków nie robiłem bo wiem że tak nic nie daje. 1
Krzysiak 1 522 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października Zasilacz wymieniłeś czy ciągle ten sam?
Loko 2 Opublikowano 27 Października Autor Opublikowano 27 Października 11 minut temu, Krzysiak napisał(a): Zasilacz wymieniłeś czy ciągle ten sam? zasilacz ciągle ten sam
Krzysiak 1 522 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października Jeszcze bym jego podmienił dla pewności
Loko 2 Opublikowano 27 Października Autor Opublikowano 27 Października 21 minut temu, Krzysiak napisał(a): Jeszcze bym jego podmienił dla pewności Zasilacz sprawdzałem w innym komputerze z tą kartą i działało więc wydaje mi się że chyba nie o niego chodzi
Send1N 4 165 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października No to jakieś czary się dzieją po tym co opisujesz
Pentium D 1 159 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października Może ktoś włącza jakieś agd/RTV i po prostu zasilacz ma niski czas podtrzymania i się gubi podczas spadku napięcia. Ewentualnie komp wpięty do marnego gniazdka lub coś z listwą. 2
wallec 803 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października Wystarczy, że zainstalujesz goły system Windows i sterownik AMD w wersji "driver only" a następnie NIE ZAINSTALUJESZ oprogramowania, które zawsze doinstalowujesz po instalacji systemu Windows. 1
Krzysiak 1 522 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października Zrób jak pisze @wallec, nie instaluj nic poza windą, sterownikami i grami które wywala. Znajomy swego czasu miał podobne problemy i okazało się, że dysk był winowajcą...co wyszło w sumie przypadkowo, bo akurat zmienił na większy i nagle problemy z wywalaniem z gier ustąpiło. 1 1
Loko 2 Opublikowano 27 Października Autor Opublikowano 27 Października Sprawdzę w różnych gniazdkach oraz listwach czy co się zmieni, a później najwyżej ogarnę jakiś dysk by sprawdzić czy to nie on oraz sprawdzę sterowniki bez oprogramowania
wallec 803 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października 15 minut temu, Loko napisał(a): Sprawdzę w różnych gniazdkach oraz listwach czy co się zmieni, a później najwyżej ogarnę jakiś dysk by sprawdzić czy to nie on oraz sprawdzę sterowniki bez oprogramowania To nie chodzi o same sterowniki. Masz coś w systemie co wywalą sterownik. Może to być nawet jakiś ulubiony program do nauki tabliczki mnożenia który nie był obecny w pozostałych komputerach które działały ok. 1
Rekomendowane odpowiedzi