Skocz do zawartości

Crashe w grach lub programach użytkowych RX 7900 GRE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Pierwszy raz widzę coś takiego, a sprawdzałeś ten dysk czy nie jest uwalony?

Jeżeli w drugim slocie wszystko działa to tak naprawdę nic nie tracisz, różnica pomiędzy 3.0 a 4.0 widoczna jest tylko na benczmarkach, w realnej pracy nie ma absolutnie żadnej różnicy. Ja mam sloty 5.0, a wsadzone dyski 3.0 bo zwyczajnie nie grzeją się jak głupie.

W sumie racja na razie odpuszczę sobie skoro działa. Dziękuje wszystkim za pomoc :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Także wracam do tematu...
Tamtego dnia co przeniosłem dysk slot niżej i próbowałem czy wywala mi komputer i nie nic się nie stało, ale następny dzień znów miałem problemy i wywalało mi gry.
Wymieniłem w między czasie płyte, procesor i ram bo potrzebowałem upgradu i nic się nie zmieniło.
Informacje ogólne który zebrałem: Karta i zasilacz działa w innym komputerze bez problemu, to nie była wina ani płyty, procesora czy ramu, formatowanie systemu nic nie daje.

Opublikowano

I po tym wszystkim nadal masz te same błędy co pokazałeś w pierwszym poście? karta w innym pc siedziała jakiś czas czy po prostu ktoś puścił przysłowiowego furmarka, zaliczył kilka minut testu wyłączył i oddał ci tego radka z powrotem? 

Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

I po tym wszystkim nadal masz te same błędy co pokazałeś w pierwszym poście? karta w innym pc siedziała jakiś czas czy po prostu ktoś puścił przysłowiowego furmarka, zaliczył kilka minut testu wyłączył i oddał ci tego radka z powrotem? 

Karte włożyłem do innego komputera nie wiele słabszego i nie było żadnych objawów, testowałem na tych samych grach z tymi samymi savami przez pare godzin i nic się nie wydarzyło. Żadnych furmarków i benchmarków nie robiłem bo wiem że tak nic nie daje.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Jeszcze bym jego podmienił dla pewności 

Zasilacz sprawdzałem w innym komputerze z tą kartą i działało więc wydaje mi się że chyba nie o niego chodzi

Opublikowano

Zrób jak pisze @wallec, nie instaluj nic poza windą, sterownikami i grami które wywala.

Znajomy swego czasu miał podobne problemy i okazało się, że dysk był winowajcą...co wyszło w sumie przypadkowo, bo akurat zmienił na większy i nagle problemy z wywalaniem z gier ustąpiło.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Sprawdzę w różnych gniazdkach oraz listwach czy co się zmieni, a później najwyżej ogarnę jakiś dysk by sprawdzić czy to nie on oraz sprawdzę sterowniki bez oprogramowania

Opublikowano
15 minut temu, Loko napisał(a):

Sprawdzę w różnych gniazdkach oraz listwach czy co się zmieni, a później najwyżej ogarnę jakiś dysk by sprawdzić czy to nie on oraz sprawdzę sterowniki bez oprogramowania

To nie chodzi o same sterowniki.

Masz coś w systemie co wywalą sterownik.

Może to być nawet jakiś ulubiony program do nauki tabliczki mnożenia który nie był obecny w pozostałych komputerach które działały ok.

• Upvote 1