boban666 101 Opublikowano 5 Października Autor Opublikowano 5 Października @Doamdorkiepskie nie kiepskie , nie mam miejsca żeby mieć 49" UW czy np. 3x32" , a tak te 27" ustawiłem sobie pod kątem 60 stopni i elegancko mi to spasowało , no i napewno jest lepiej niż miałem przy 34" 😁.
Doamdor 1 778 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Przecież 49" monitor ma taką samą szerokość jak 2x 27" monitory, 3 monitory zajmują więcej miejsca.
boban666 101 Opublikowano 5 Października Autor Opublikowano 5 Października No nie 😁 bo te monitory mogę "zgiąć" jak na zdjęciu a takie 49" jest jednak bardziej proste
Doamdor 1 778 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Zobacz jak to wygląda na 49", a jak u ciebie.
AudRob 128 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października W dniu 2.10.2025 o 20:53, boban666 napisał(a): Mam juz w paru simach DLLS 4.0 (K). Mi bardziej chodzi ze ta moja 4080S Ventus jest wykastrowana ( 2x Hdmi , 2x DP) i tak jak pisalem na poczatku nie moge w pełni wykorzystac monitorów. A ze mam czułe oczy 😁 (zapraszam do wątku o stutteringu 😁) to widzę że obraz nie jest taki płynny. No i własnie się łamie czy czekac na te nowe "s" i się męczyć 😁 czy jednak brac 5080. Myślalem jeszcze czy nie da się może jakoś oszukać karty jakimiś przejsciówkami z HDMI na DP , ale mam obawy 😁 Teraz kupować kartę 5080 z 16 gb vramu to najgorsza głupota jaką można zrobić. Już blisko do końca roku a w nowym wyjdą RTX 5080 super z 24 gb vram i cena będzie podobna , nawet jak kupisz teraz zwykłą 5080 stracisz na niej srogo jak superki wyjdą. 1
VRman 2 635 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Z jednej strony racja, ale z drugiej - a czy to chociaż pewne, że zaczną od akurat tego segmentu? Bo jak ktoś myśli, że a) koniec Q1 i początek Q2 na pewno oznacza masę kart w sklepach w pierwszej połowie kwietnia b) że od razu wszystkie segmenty to się moim zdaniem mocno rozczaruje, jeśli będzie miał pecha i jego segment zostanie na koniec. Choć raczej 5080 będzie w pierwszym "rzucie" Superek, przynajmniej patrząc na historię i logikę, ale z NV to wszystko jest możliwe Jakieś segmenty dostaną swoje Superki pewnie w maju albo i czerwcu. Poza tym ceny będą na pewno wyższe ceny. Boję się, że sporo. W końcu nie ma konkurencji od AMD dla 5080 24GB. Tu się sytuacja komplikuje bo wartość odsprzedawanej po 3-4 latach karty też będzie inna przy 24GB vs. przy 16GB. Tak jak dziś używane karty 4060 8GB są za grosze, a 4060 16GB są sporo droższe.
boban666 101 Opublikowano 5 Października Autor Opublikowano 5 Października (edytowane) 1 godzinę temu, Doamdor napisał(a): Zobacz jak to wygląda na 49", a jak u ciebie. Ja się nie upieram że 27"x3 jest lepsze , ja nie mam tyle miejsca , dlatego mam to tak złożone. Co do 5080s , na dzień dzisiejszy w sumie NV nic oficjalnie nie potwierdzilo kiedy będzie premiera , niby są jakies tam przecieki ze w styczniu na CES , ale to już jest koniec stycznia , zanim to trafi do sprzedazy to bedzie , kwiecien/maj , oczywiście ceny pewnie będą z kosmosu a potem się okaże że na poczatku 2026 roku będzie seria 60xx i tak w kółko 🤣. A tu 3x27" To wszystko zalezy jak sobie to ustawisz Edytowane 5 Października przez boban666
Doamdor 1 778 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Sprzęt trzymasz w pokoju dziecka? RTX 60XX raczej będą w 2027r. Ceny już rosną, najtańsza oferta https://www.komputronik.pl/product/950729/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5080-prime-oc-16gb-dlss-4.html a jak budżet pozwala to RTX 5090.
boban666 101 Opublikowano 6 Października Autor Opublikowano 6 Października No tak , nie mam innej możliwości. No ceny rosną i to mnie przeraża 😁.
AudRob 128 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października Godzinę temu, boban666 napisał(a): No tak , nie mam innej możliwości. No ceny rosną i to mnie przeraża 😁. Rosną zawsze rosną przed końcem produkcji serii po to żeby jak najwięcej wyprzedać przed wejściem nowej czyli 5080 super 24 gb vram ponieważ zwykłe 5080 przestaną się sprzedawać proste.
Adikon 139 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada (edytowane) Jak tam sytuacja? Ja cisnę nadal na 3440x1440 40" 21:9 z rtx 4080s i w sumie git. -W EA WRC24 mam praktycznie stałe 120 klatek (pomijam Monte Carlo, ale ta gra to kupa optymalizacyjna jak wiesz). -IRacing nie mam i nie planuję póki co. -LMU trzyma 138 FPS (na tyle mam blokadę) i czasem coś delikatnie spadnie, ale to bardzo delikatnie i tylko capframex to widzi. -AC Evo na "drzevo" jak to mówi jeden kolega 😛 -raceroom sztos (po aktualizacji jeszcze grafika piękna jak na tak leciwą grę) -AMS2 mój faworyt i tutaj świetnie nawet na pełnym serwerze. Pomijam system rankingowy, bo obecnie IRacing nadal rządzi, ale LMU już daje radę, a po cichu liczę, że AMS2 jeszcze pokaże kto rządzi 😛. W ekipie mamy ludków z rtx4080s, 3080 i 3090. Oczywiście na 30xx niższe detale, ale wszyscy twierdzą, że jest bardzo dobrze na 3x32 2560x1440. Ja też rozumiem Twoje rozczarowanie i ból, bo przecież razem jesteśmy po tej samej stronie można rzec. Zastanawiam się tylko czy może mógłbym Ci jakoś pomóc, o coś dopytać posiadaczy triple itd? Nie wszyscy to rozumieją, ale w simracingu o wiele bardziej widać każde chrupnięcie niż w innych grach niestety. Nadal używam trophy, bo jeszcze nie znalazłem miejsca na alu i triple. Kilka miesięcy temu dołożyłem tylko haptykę na manipulatory. Podkładki antywibracyjne ze styropianu miały być na testy i tak już ponad rok są 😆 Edytowane 10 Listopada przez Adikon 1
Rekomendowane odpowiedzi