Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest tylko się nie zmienia :hihot:

Przecież nie napisałem, że nie ma.

Mam Ci zrobić test z pastą i z min ilością pasty? Nawet do testów karty nakładałem tylko ciut pasty na kawałku klocka do testów i ciągle offset 10stopni niezależnie czy spoczynek czy obciążenie.

Opublikowano (edytowane)

No u mnie różnica to też nie równo tylko 11-12C, czasem mniej. No i mam wrażenie, że RTX 2080ti dobrze czyta HSa różnica idzie w 14-15C i zwiększa się z obciążeniem i wygrzaniem. A to nie Ampere przecież.

image.thumb.png.73a067936ceb2d565ea3ceeed3f22ead.png

GOW2 WFHD średnie z fsrq, bez locka

12-10-2025, 22:15:16 GoWR.exe benchmark completed, 33800 frames rendered in 551.203 s
                     Average framerate  :   61.3 FPS
                     Minimum framerate  :   47.5 FPS
                     Maximum framerate  :   87.6 FPS
                     1% low framerate   :   46.0 FPS
                     0.1% low framerate :   39.3 FPS

Jak dla mnie 100% grywalne na tym dziadku :E 

Edytowane przez Qrdello
  • Upvote 1
Opublikowano

Pl chce mieć odblokowane  do oc którym bym chciał sie pobawić dla sportu :) na co dzień będzie UV żeby bylo cicho i chłodno:)

Aktualnie zastanawiam sie nad gigabyye windforce oc sff tylko czekam na potwierdzenie gwarancji i pochodzenia co do UV to mam małe doświadczenie bo nigdy w grafie nie było mi to potrzebne na procka i12700k mam oc z napięciem niższym niż w stocku więc da sie zrobić OC z UV:) grafikę zmieniam z 3070 bo robie wymieniam co  2 generację i wolę dłużej poszukać przed zakupem niż potem żałować i nie rozmumiem skąd te kąśliwe uwagi poprostu pytam na forum co w tym złego?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.10.2025 o 16:43, Qrdello napisał(a):

ITymczasem mi wpada oto ROG Strix 1070 na oryginalnych plombach, który po uV ma takie parametry pracy:

Zrzutekranu2025-10-12163851.thumb.png.d919de1e156c1ff17e0dd4e10b590dee.png

image.png.10deb9283f26266b36ba05b6e762997e.png

Trafiłem przypadkowo na stary film użytkownika tego forum z strixem 1070, dlatego pisałem że kapkę słabo wcześniej ale widzę że później już poprawiłes :P 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano

No te karty są niesamowite pod kątem kultury pracy.

Obstawiam, że po zmianie pasty miałbym takie temperatury jak wyżej.

60C przy 8 letniej paście i tak uważam za sukces. Kiedyś walczyłem z 1080tką na dwóch wentylatorach - chyba od PNY, która notorycznie biła temperatury po throttling, nawet po zmianie pasty :/ 

Opublikowano

W związku z lawiną odpowiedzi :P postanowiłem kupić 5080 i stwierdzam że nie warto dopłacać do niej 1000 zł :( aczkolwiek na plus inno 3d w wersji oc chodzi pieknie nie slysze żadnych cewek i temperatura 50-70 stopni.

• Thanks 1
Opublikowano

@siudziu -> musisz nas w ten sposób "zaczepiać", bo jak ktoś dużo pisze to nie śledzi jednocześnie 20 wątków :D generalnie były niezłe promki na 5080 i jak wyrwałeś, to nie ma co narzekać. To karta myślę na 2-3 lata bez wielkiej spiny. Czy warto do niej dopłacać względem 5070ti? Zależy. Jeżeli tylko fps karta vs karta chodzi, to dopłata absolutnie niewspółmierna do przyrostu - szczególnie model vs model, bo to co jeszcze w 5070ti jakoś daje radę pod kątem kultury pracy w 5080 zrobi już szpagat i tak będziesz musiał albo ostry uV albo limit klatek, żeby ją w ryzach trzymać.

Co innego do pracy. 5080 jest w zadaniach typowo pod pracę z 3D i AI wyraźnie szybsza niż 5070ti, a tam jak bierzesz np. na firmę to te +1k-1,5k to Ci się zwróci w jednym miesiącu.

Opublikowano

Ogólnie dla mnie tylko gaming więc nie ma co tyle dopłacać zrobiłem delikatny UV i karta jest niesłyszalna wentylatory w obudowie są głośniejsze więc jak dla mnie mega plus. 

Opublikowano
W dniu 25.10.2025 o 22:51, siudziu napisał(a):

W związku z lawiną odpowiedzi :P postanowiłem kupić 5080 i stwierdzam że nie warto dopłacać do niej 1000 zł :( aczkolwiek na plus inno 3d w wersji oc chodzi pieknie nie slysze żadnych cewek i temperatura 50-70 stopni.

W RTX 5080 OC od Inno3d jest już fajne chłodzenie. No, a cewki jak to w Inno... 
Chciałbym poznać pierwszą osobę co narzeka na cewki w Inno3d xD 

Opublikowano
27 minut temu, Lameismyname napisał(a):

W RTX 5080 OC od Inno3d jest już fajne chłodzenie. No, a cewki jak to w Inno... 
Chciałbym poznać pierwszą osobę co narzeka na cewki w Inno3d xD 

Na stock cewki są zagłuszane przez wentylatory. :hihot:

• Haha 1