Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry,

Pojawiła się potrzeba kupna karty graficznej :)

Co potrzeba - karciochę w budżecie 1200-1400zł, z naciskiem na mniej, jak więcej. Budżet raczej nie do nagięcia, nawet o 50zł.

W co celuję: RTX 4060 16GB / RX 7700 XT / ARC B580 lub inne, które zmieszczą się w budżecie. Wymagana gwarancja min. 1 rok, co powinno być realne przy takich kartach.

Karty 8GB, mimo dobrej ceny, nie będą brane pod uwagę, proszę nie proponować.

Karta będzie działać w kompie opartym o Ryzena 5700/X, więc wyżej nie ma zupełnie potrzeby szukać.

Oferty proszę kierować na PW, można pisać w temacie, ale lepiej na PW.

Dzięki :P

Opublikowano

Ona chyba poszła, w każdym razie, te ARC-i były na promce po niecałe 900zł i pewnie będą ponownie bliżej połowy listopada, więc tą kartę traktuję raczej jako alternatywę, nie produkt pierwszego wyboru. Niemniej - dzięki za info :D

Opublikowano (edytowane)

@CryptTMMoże znajdzie się jakiś kupon na allegro w dziale elektronika lub płatność odroczoną i będzie we widełkach lub blisko...
Nowa rx7700xt za 1500 zł, choć zaraz będzie dokładanie do rx9060xt, ale może pomoże to w negocjacji ceny używanych. :E 
 https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-asrock-radeon-rx-7700-xt-challenger-oc-12gb-17858555045?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_b&utm_campaign=1a4e72af-5ae3-41dc-a30c-e865bcd4a724&clickId=ppr-pl-742206713

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano

Dzięki widziałem tą ofertę, w x-komie też mają podobną cenę, ale właśnie dołożenie do budżetu nie będzie stąd nie mogę jej kupić.

A dokładania do 9060xt na pewno nie będzie, bo opłacalność tej karty przy 5700/x jest średnia, zwłaszcza że budżet jest sztywny. 

Tutaj bardziej liczę że ktoś będzie miał używkę to będzie sobie chciał jednak kupić coś mocniejszego na przykład takie 9060xt czy 9070 sprzedawał będzie na przykład 7700xt. Wtedy budżet się zepnie i wszyscy będą zadowoleni ;)

Opublikowano (edytowane)

Zakupiony RX7700XT na promce w xkom za 1399zł - więc idealnie w budżecie ;)

W zasadzie za te pieniądze nic lepszego obecnie nie dostaniemy, w dodatku nowe, gwarancja i 12GB VRAM. Teraz mam bekę z januszy z olx, próbujących sprzedawać 4060TI 16GB za 1500zl w górę :E

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez CryptTM
  • Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Rotteny niestety wywalili w kosmos średnią ważoną ocen krytyków, a to mówiło znacznie znacznie więcej niż same "procenty". Ile to razy widziałem 85%, a średnia ocen to było raptem 7.1/10. No trudno, znak czasów, wszystko musi być proste, żeby przypadkiem zbytnio się nie zagłębiać.    A na Predatora jadę w przyszłym tygodniu do Helios Dream 
    • Absolutnie zakochany jestem w Pillars of Eternity - poza walkami ze smokami których nie ogarniam. Tutaj dali jakiś poziom trudności x10.
    • Pierwsza połowa 2-ego aktu. Mam zrobione WSZYSTKIE misje poboczne, zrobiłem też kilka eventów. W Genshina kiedyś grałem, ale się odbiłem dość szybko bo tam bez ładowania kasy nie było sensu grać na dłuższą metę, a tutaj w ogóle nie czuję potrzeby, bo wszystko da się wygrindować - i nie jest to aż tak czasochłonne (idzie o wiele szybciej niż grindowanie surowców w przykładowo takim Xenoblade). Mam już fajne postacie w zespole, a w najnowszym update dali nawet bilecik na dowolną postać 5-ego levelu do wyboru. Do tego Genshin wydawał mi się wyjątkowo dziecinny, gdzie Star Rail to już wyższy poziom.   Pogrywałem też parę godzin w Duet Night Abyss (zostawiłem sobie na dysku) - tam elementy gacha są ograniczone całkowicie tylko do kosmetyki, wszystkie postacie/itemki zdobędziesz w grze bez ładowania kasy - do tego o wiele poważniejsza fabuła niż inne free-to-play, i z tego co wiem to tutaj twórcy nie pierdzielą się w tańcu i nawet główni kompani giną w głównym wątku fabularnym, co jest dość niespotykane (uprzedzano mnie bym nie wchodził na fora bo się nadzieję na spojlery).   Ogólnie Star Rail mi się bardziej podoba ze względu na system turowy i system auto-battle, a fabuła też jest niczego sobie. No i mega plus za udźwiękowienie wszystkich postaci, fabuły głównej i najważniejszych questów pobocznych - z tego powodu odpadłem próbując wkręcić się w FFXIV. 
    • M.in. "Fundacja". Co prawda serialu nie oglądałem, ale książki Asimova są świetne (warto też "Koniec wieczności", zazdroszczę tym czytającym pierwszy raz).  Proszę, nie strasz 
    • No ale ocenia się tu i teraz, a teraz to tylko 7500F, albo 9600 albo 9800X3D. Inne faktycznie ekonomicznego sensu nie mają. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...