Skocz do zawartości

Wyłączenie konieczności wpisywania hasła do konta Microsoft podczas każdego odpalania komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie mam pytanie jak skutecznie wyłączyć konieczność wpisywania hasła do konta Microsoft podczas każdego włączenia komputera? Byłem zmuszony założyć to przeklęte konto ze względu na roczne przedłużenie wsparcia i teraz podczas każdego odpalania kompa prosi o hasło. Nie wiem czy to prawda więc może ktoś mi to potwierdzi, że żeby mieć wsparcie trzeba logować się na konto Microsoft raz na 60 dni? Więc może lepiej będzie wrócić do konta lokalnego i logować się na Microsoft tylko raz na dwa miesiące? 

Z góry dziękuję za szybką odpowiedź oraz pozdrawiam :)

Edytowane przez Santino
Opublikowano

@Pan Mateoo @sino Dzięki Panowie jak mniemam po nickach :) A co powiecie na taką metodę czy będzie skuteczna w moim przypadku? I tak przy okazji orientujecie się może czy faktycznie wystarczy się logować tylko raz na 60 dni do konta Microsoft żeby mieć dalsze wsparcie bo jeśli tak to może przełączenie z powrotem na konto lokalne byłoby najlepszy rozwiązaniem pozdrawiam:) 

Opublikowano
2 godziny temu, Santino napisał(a):

czy faktycznie wystarczy się logować tylko raz na 60 dni do konta Microsoft

Nie 60, ale do 60.

Metoda którą znalazłeś wygląda najlepiej. Sprawdziłem wszystkie 3, nie ma ryzyka bo mam system w kopii.

1. Metoda z regedit przechowuje hasło czystym tekstem

2. autologon jest bardzo łatwy w użyciu (ale też hasło da się złamać)

3. "twoja" metoda wyglądająca jak scam z yt (chwytliwy tytuł a potem nie wiadomo co w linku) działa OK i jest bezpieczna. Choć ja wszedłem na innym kompie i skopiowałem kod. W każdym razie gość przełącza logowanie na konto lokalne (widać to w regedit, że system ostatnio korzystał z lokalnego mimo to zalogowany jestem też na konto MS więc nie wiem co o tym będzie sądził MS).