tommiyacht 13 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Zakładam bo w sumie przeleciałem cały główny i nie znalazłem tematu żeby sie podłączyć. I od razu mówie - nie wybieram/szukam super hiper premium podkładki bo traktuje to jako zakup audiofilskiego przewodu prądowego 220v do kina domowego, ale... bardziej mi chodzi o jakies wskazówki czego sie wystrzegać albo takie podstawowe must-have. Oczywiscie sam troche liznąłem temat i kilka wniosków: 1) control vs speed - zdecydowanie w strone control lub jakas mid hybryda. Slizgacze w Viperze Hyperspeed chyba casualne teflonowe. 2) grubosc - ~3mm chyba taki sweet spot 3) twardosc/miekkosc - nadgarstek mam zawsze oparty wiec fajnie jakby bylo tu komfortowo 3) baza whatever, byle by sie nie ślizgała po biurku No i ? Naprawdę czy to bedzie podkladka za 10pln ktora w.g. obiektywnej oceny bedzie ok , to nie mam z tym problemu. nawiasem mówiac, przeraziło mnie ile wybieralem podzespoły kompa a ile peryferia. Te drugie chyba z 3x dłuzej. No ale w sumie jest to troche zrozumiałe, tu sie liczy nie tylko bebechy ale i ergonomia.
Send1N 4 162 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października (edytowane) Jeżeli chodzi o maksymalny komfort to uwierz mi na słowo 3mm są zbyt cienkie najlepiej mieć przynajmniej te 4mm lub wyżej i wtedy dopiero masz wrażenie że nie czujesz biurka pod podkładką, zwał jak zwał od kilku lat używam Steelseries qck heavy 6mm i już 3 raz zmieniłem na tą samą a przetestowałem masę podkładek i jednak gruba podkładka robi najlepszą robotę, mi wystarcza najmniejszy rozmiar bo wykonuje szybkie ruchy na małej przestrzeni i nie potrzebny mi pad na połowę biurka ale jeżeli chcesz np średnią to mogę polecić Logitech G740 ogólnie jest to dość drogi pad ale tak się składa że 2 dni temu z ciekawości sprawdzałem czy nie ma jakiejś ciekawej okazji i znalazłem https://allegrolokalnie.pl/oferta/podkladka-logitech-g740-w6p?rep=1086811337 masz 5mm grubości, przyjemną powierzchnię + dobrze leży na blacie, nic się nie ślizga. Tak ogólnie to miałem u siebie nawet metalową podkładkę 20 lat temu jak jeszcze steelseries było pod nazwą "steelpad" i robili właśnie metalowe pady nie wspominam tego dobrze tak samo jak i szklanej podkładki "icemat" istnieją też plastikowe podkładki które też nie mają podjazdu do "szmacianych" A byłbym zapomniał niektóre podkładki z dopiskiem "control" o którym wspomniałeś mają taką powierzchnię jak na przykładowym obrazku: Trzymaj się od takich z daleka bo precyzja ruchów leży na takiej strukturze. Edytowane 21 Października przez Send1N 1
Pan Mateoo 447 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października a co z podkladek troche wiekszych? mam syf z allegro na klawiature i myszke, ale boje sie ze jak zrezygnnuje z tego wymieniając na sredni rozmiar to bede najezdzał klawiaturą na obszar mousepada albo cos podobnego. Wam nigdy nie przeszkadza klawiatura przy myszce i roznica wysokosci? Mysle czy by nie zmienic tej mojej starej szmaty, ale czy to da roznice w feelingu i wieksza dokladnosc? Raczej szukam czegos uniwersalnego, a to idealny temat, by podpytać
oldfashioned 459 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Ja mam taka i dziala: https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CZ159TV1?ref_=ppx_hzsearch_conn_dt_b_fed_asin_title_2&th=1 nie ma roznicy wysokosci, bo jest na cale biurko na wyjazdach biore ze soba tez tuf gaming p1, albo razer goliathus mobile, prawde mowiac > nie czuje roznicy miedzy zadna z tych 3. Moze jakbym 'w biegu' przeskoczyl z jednej na druga.
Send1N 4 162 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października (edytowane) 49 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): Wam nigdy nie przeszkadza klawiatura przy myszce i roznica wysokosci? Nie zobrazuje ci może dlaczego: I tak jak pisałem wcześniej, jeżeli ktoś spróbuje grubej podkładki to do cienkiej już nie wróci komfort używania samej myszki jest znacznie lepszy niż na podkładkach o grubości 2mm/3mm. Edytowane 21 Października przez Send1N
Pan Mateoo 447 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października To musze poszukac jakieś grubsze. Wtf jak ty tak korzystasz z pcta w grach albo ogolnie? dziwne
Send1N 4 162 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października (edytowane) Ja w takiej pozycji od 20 lat siedzę i z kolei nie wyobrażam sobie korzystać standardowo, dlatego polowałem na coś podobnego jak stare tylko w czarnym kolorze i ciut szersze i po latach w końcu się pojawiło gotowe (poprzednie miałem robione na wymiar przez dziadka) w dodatku za 350zl nawet ostatnio próbowałem standardowego położenia myszki i klawiatury bo na tym biurku jeszcze mi się tak zmieści ale szybko wróciłem do takiego jak na screenie kwestia przyzwyczajenia, a i jeszcze siedzę na hokerze barowym bo te wszystkie zwykłe krzesła zazwyczaj mają max wysokość siedziska na poziomie 53-56cm co mnie wkur zawsze i podkładałem poduszki podwyższające pod tyłek, hoker mogę sobie dać nawet na 85cm więc ustawiłem siedzisko na jakieś 63 i jest idealnie W hunt showdown mam zdecydowanie najwyższe kd ze wszystkich znajomych i ostatnio jeden żartobliwie mówił do innego że jak chcesz mieć takie KDA jak sendin to musisz mieć biurko narożne i krzesło barowe + co weekend minimum 2 promile w organizmie Jeszcze w tamtym roku miałem tak Spoiler Edytowane 21 Października przez Send1N 1
Pan Mateoo 447 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października @Send1N lol ze to działa a kregoslup prosty masz?
Send1N 4 162 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października (edytowane) A myślisz że ja wiem? nie byłem u lekarza z 15 lat jak coś to ja na tym stanowisku siedzę prosto tylko prawą rękę mam cofniętą jakieś 5cm do tyłu względem lewej Edytowane 21 Października przez Send1N 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 2 minuty temu, Send1N napisał(a): tylko prawą rękę mam cofniętą jakieś 5cm do tyłu względem prawej Ciekawe, ciekawe 1
Send1N 4 162 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października miało być lewej już edytowałem 1
tommiyacht 13 Opublikowano 22 Października Autor Opublikowano 22 Października wzialem SteelSeries QcK Heavy XXL - 4mm. Zobaczymy. 1
Send1N 4 162 Opublikowano 22 Października Opublikowano 22 Października Nawet nie wiedziałem że wersja XXL jest cieńsza od mniejszych rozmiarów QCK heavy które mają 6mm mimo wszystko będziesz zadowolony bo 4mm jest już spoko 1
Rekomendowane odpowiedzi