Kolmodor 1 Opublikowano 26 Października 2025 Opublikowano 26 Października 2025 Cześć wszystkim, mam pytanie, czy aio w tym położeniu będzie dobrze działać? Komputer jest wsadzony do wnęki szafki leżąc. Wcześniejsza konfiguracja 5800x3d Chłodzenie Thermalright Phantom Spirit 120 EVO Asus tuf 450m Obudowa to Gembird Fornax 4000 ARGB 3 wentylatory z przodu, jeden u góry i jeden z tyłu. 7800xt tutaj niestety musiałem wycinać mocowanie z frontu bo xfx podaję błędne dane co długości karty graficznej... Temperatury znośne około 70-80 stopni były podczas grania. Teraz zmiana będzie na 7800x3d Teraz nie wiem czy dobrze myślę gdybym zmienił na chłodzenie wodne zrobiłoby by się w środku więcej miejsca to by poprawiło odprowadzanie ciepła z obudowy, tylko nie wiem czy tak można położyć chłodzenie aio...
kamilos69 396 Opublikowano 26 Października 2025 Opublikowano 26 Października 2025 Nie kombinuj bo źle kombinujesz. Ale wracając do pytania to pamiętaj że pompka nie może być najwyższym punktem układu. 1
Kolmodor 1 Opublikowano 28 Października 2025 Autor Opublikowano 28 Października 2025 Dzięki jestem po przesiadce na 7800x3d i saphhire b850m i tak by żadna chłodnica na top nie weszła, ledwo wentylator wcisnąłem...
Send1N 5 961 Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 Właśnie patrzę na tą budę i producent podaje że tam nawet 280 powinno wejść na top a nie wejdzie nawet 240 standardowej grubości z jakimiś wentylatorami slim...
Rekomendowane odpowiedzi