Send1N 4 176 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Ma najlepszą sekcję zasilania ale to i tak nie ma znaczenia w przypadku procesora który planujesz kupic
Shaggy 1 Opublikowano 8 Listopada Autor Opublikowano 8 Listopada 14 godzin temu, Send1N napisał(a): Ma najlepszą sekcję zasilania ale to i tak nie ma znaczenia w przypadku procesora który planujesz kupic Wiem, ale gdzieś tam w głowie mi siedzi że lepiej kupić płytę przygotowana na upgrade procka za jakiś czas, może ZEN 6, no podobno na AM5 ma pasować.
Send1N 4 176 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Śmiało możesz kupić tą b850m pro od msi, najgorsza z tych 3 będzie gaming plus.
Shaggy 1 Opublikowano 8 Listopada Autor Opublikowano 8 Listopada 9 minut temu, Send1N napisał(a): Śmiało możesz kupić tą b850m pro od msi, najgorsza z tych 3 będzie gaming plus. Zauważyłeś że ta b850m pro to model 850m-p w nie 850m-a. To zupełnie inne płyty główne.
Send1N 4 176 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada fakt... to bierz aorusa masz sekcję 12+2+2
Shaggy 1 Opublikowano 11 Listopada Autor Opublikowano 11 Listopada Miał ktoś styczność z taką płyta Gigabyte B850M FORCE WIFI6E ? 550 zł na allegro. PCI 5.0 x16 ma, z minusów 2 sloty na RAM.
Pan Mateoo 450 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada 11 minut temu, Shaggy napisał(a): z minusów 2 sloty na RAM. to nie minus a element konstrukcji plyt matx
Dirian 675 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) 10 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): to nie minus a element konstrukcji plyt matx Skąd to wymyśliłeś? Przecież wiele mATX-ów ma 4 sloty 21 minut temu, Shaggy napisał(a): Miał ktoś styczność z taką płyta Gigabyte B850M FORCE WIFI6E ? 550 zł na allegro. PCI 5.0 x16 ma, z minusów 2 sloty na RAM. To nowa konstrukcja od niedawna w sklepach, więc chyba ciezko bedzie znalezc użytkownika. W tej cenie wygląda ok, a płyty Gigabyte pod B650 / B850 generalnie sa dobre, może pomijając kwestie softu do sterowania ARGB ktory nie jest najlepszy. Edytowane 11 Listopada przez Dirian
Shaggy 1 Opublikowano 11 Listopada Autor Opublikowano 11 Listopada 2 sloty na Ram to nie problem bo i tak osadzę od razu 32 GB. Sekcja zasilania 8+2+2 czyli przyzwoicie i spokojnie 6 i 8 rdzeniowce ogarnie, USB jak dla mnie wystarczająco, PCI 5.0 na GPU jest , chyba się skusze, wersja WIFI kosztuje 550 zł.
Pan Mateoo 450 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada 20 minut temu, Dirian napisał(a): Skąd to wymyśliłeś? Przecież wiele mATX-ów ma 4 sloty w sumie racja mb. jakos tak mi weszlo w pamiec ze matx jest pomniejszone o miedzy innymi sloty ram
Shaggy 1 Opublikowano Wtorek o 06:48 Autor Opublikowano Wtorek o 06:48 Z tego co widzę jest a różnica między b650 i 850 to PCI 5.0 dla GPU i dysku. Jest to aż taka różnica między 4.0 ? Warto dopłacać ?
kubon 11 Opublikowano Wtorek o 08:59 Opublikowano Wtorek o 08:59 nie warto, dyski 5.0 kosztują majątek a dla grafiki nie robi różnicy nawet przy rtx5090 1
Shaggy 1 Opublikowano Wtorek o 09:45 Autor Opublikowano Wtorek o 09:45 Wiem że nikt nie ma szklane kuli i nie wywróży ale za 2-3 lata będzie tak samo ? Chciałbym na am5 zostać jak najdłużej. 45 minut temu, kubon napisał(a): nie warto, dyski 5.0 kosztują majątek a dla grafiki nie robi różnicy nawet przy rtx5090
Dirian 675 Opublikowano Wtorek o 10:49 Opublikowano Wtorek o 10:49 (edytowane) Biorąc pod uwage, ze doplata do płyty B850 czy nawet B650E jest niewielka, to ja bym dorzucił jak ma być na dłużej. Tylko trzeba patrzeć co sie bierze, bo nie kazde B850 ma PCI-e 5.0. Edytowane Wtorek o 10:49 przez Dirian
Shaggy 1 Opublikowano Wtorek o 11:10 Autor Opublikowano Wtorek o 11:10 (edytowane) Miałem już kupiona płytę gigabyte b850m gaming x wf6e ale poleciała na zwrot. Po złożeniu wszystkiego wyszło strasznie ciasno. Pomiędzy chłodzeniem od CPU a grafika nie było nawet 0.5 cm luzu Teraz szukam płyty która ma powyżej PCI slot na dysk. Edytowane Wtorek o 11:11 przez Shaggy 1
Send1N 4 176 Opublikowano Wtorek o 13:56 Opublikowano Wtorek o 13:56 Czemu nie weźmiesz normalnej płyty atx skoro widać że masz miejsce na taką w budzie? z początku myślałem że to buda jest ograniczeniem i stąd pomysł na matx
Shaggy 1 Opublikowano Wtorek o 14:28 Autor Opublikowano Wtorek o 14:28 (edytowane) 33 minuty temu, Send1N napisał(a): Czemu nie weźmiesz normalnej płyty atx skoro widać że masz miejsce na taką w budzie? z początku myślałem że to buda jest ograniczeniem i stąd pomysł na matx Bo budy jeszcze nie mam kupionej, ale czysto teoretycznie jakąś byś ATX płytę polecił z b850 ? Edytowane Wtorek o 14:30 przez Shaggy
Rekomendowane odpowiedzi