RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)
Noo, panika panika, panika wszędzie. Jak to wszystko gruchnie to wracamy do ery kamienia łupanego
Z drugiej strony może to w końcu zmusi jednak wydawców gier i devów do porządnej optymalizacji silników w grach, oraz rezygnację z UE5.
W końcu nawet na Turingach da się wciąż jakotako pograć, nie mówiąc o nowszych kartach - jedyne czego brakuje to optymalizacja silnika pod starsze karciochy.
Chcąc wydawać gry developerka będzie musiała się przestawić w tryb low-end.
Tak sobie myślę, czy wypuszczenie DLSS 4.5 nie było kopaniem pod to zawirowanie gruntu. Skoro na karcie 8GB pokroju 4060/Ti czy 5060/Ti da się odpalić, to jak ktoś zapoda sobie dlssup i z 360p wyciągnie 1440p to i na 8gb pogra
No biada nam, biada.
@Alek_M poki co napisalem im kolejne pismo, mam wrazenie ze tego nawet nie czyta ta pani. Chyba jutro go ponownie do nich zaniose
obawiam sie ze znowu mi zabiorą laptopa na dwa miesiace i nic z tego nie bedzie
Kompresor masz w SkyActiv X (i nie wiem czy nie e-SkyActive X), w skyactive G tego nie ma.
Nie wiem kompletnie o tym kompresorze nic poza tym, że jest. Generalnie jednostka bardzo skomplikowana. 200kkm dzisiaj to nie jest jakoś mało, to nie czasy gdzie silnik się docierał przy takim przebiegu i niejednokrotnie już wymaga remontu.
Chyba bym szukał starszej generacji silnika (165KM), jadą podobnie a skomplikowanie mniejsze.
Rekomendowane odpowiedzi