Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadal w ekipie uważamy, że to najlepszy symulator, ale teraz męczymy AC rally. Trasy w RBR są świetnie odwzorowane, a grafika.. Trzeba przywyknąć, ale wolę RBR-a od EA WRC24 :D Jeśli grasz na padzie to może WRC lepsze, ale na kierze jako symulator RBR wygrywa. AC rally okazała się też spoko jak na wczesny dostęp i ma potencjał ;)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Nigdy nie grałem, słyszałem opinie że RBR jest trudniejszy niż powinien ale to już chyba klasyka i topka w Rally. Pod kierownicę nic innego sensu nie ma. 

Mam Rally bo 71 zł to cebula i pewnie kiedyś sobie ogram, w sumie bym tego RBR może też spróbował w wolnej chwili ;) 

Opublikowano

Ja RBR bo pamietam jeszcze na logitech momo jezdzilem, gdzies uzywke wyrwalem jakos chyba kolo 2005 roku. To bylo cos :D ale poznie jakos zapomnialem o tym a z kiera cos sie stalo i poszla do kosza pare lat pozniej. Teraz juz sie nie chce wracac mimo lepszego sprzetu, ale RBR to byl koks. Wtedy to i tak za duzo nie rozumialem z tego jak jezdzic :D

image.thumb.png.55046da47227f546387aac070600313d.png

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, raul_ole napisał(a):

Które trasy polecasz najbardziej?

Jest jakaś dobrze wykonana monte Carlo?

Teraz nie sprawdzę ale tak z głowy to gabiria legazpi /zlin/Woliborz jodłownik/helete

Edytowane przez m@rcinpl
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Gdyby ktoś się chciał pościgać i pogadać to dam namiary na naszego DC. Obecnie upalamy rally i co tydzień robimy time attacki w rankingu światowym. EA WRC24 już raczej pójdzie w odstawkę. AMS2, raceroom, LMU i Irka, więc każdy znajdzie coś dla siebie, a ETS2 też wpadnie co jakiś czas na wyluzowanie. 

image-3.png

Wszyscy z PL flagą (oprócz Jakuba) to nasza ekipa, ale jest nas więcej tylko nie każdy upala rajdy. Ja co jakiś czas zmieniam, żeby podszkolić technikę 😛

Edytowane przez Adikon
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

to zmodowane chyba jest za free jak pamietam tutaj: https://rallysimfans.hu/rbr/download.php?download=rsfrbr i to tez sporo zajmuje, moze teraz bo zmienilem dysk to wrzuce, a jak po nowym roku kupie sobie moza CS to wiecej rally sie posmiga :) czy acr czy wrc a moze rbr

oryginalne rbr chyba nie jest juz nigdzie do kupienia ale nie jestem w temacie to nie wiem.

Edytowane przez Dominix
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Ja mam takie koło, brak sterowników pod nowego Windowsa, do tego jest mały dryft, czyli brak wycentrowania. Nowego nie kupię, bo nie mam miejsca by to rozłożyć i trzymać 

IMG_20251117_222210351.thumb.jpg.7b2b089baf5046adef0338c86e80ba84.jpg

Na takim kole zdobyłem coś kiedyś w jakimś evencie na simracing.pl na  nurburging nordschleife. Byłem pierwszy albo drugi :E

Edytowane przez KiloKush
  • Upvote 1
Opublikowano
50 minut temu, KiloKush napisał(a):

Byłem pierwszy albo drugi :E

Na dwóch? :E

50 minut temu, Dominix napisał(a):

to zmodowane chyba jest za free jak pamietam tutaj: https://rallysimfans.hu/rbr/download.php?download=rsfrbr i to tez sporo zajmuje, moze teraz bo zmienilem dysk to wrzuce, a jak po nowym roku kupie sobie moza CS to wiecej rally sie posmiga :) czy acr czy wrc a moze rbr

oryginalne rbr chyba nie jest juz nigdzie do kupienia ale nie jestem w temacie to nie wiem.

Ta zmodowana za free, torrent zajmuje ponad 30GB, nie wiem ile po instalacji.

Chwilę pograłem ale na kółko GT3 dramat, chyba że kąt obrotu zmniejszyć na 540 lub mniej to jakoś się da :E 

Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Na dwóch? :E

Ta zmodowana za free, torrent zajmuje ponad 30GB, nie wiem ile po instalacji.

Chwilę pograłem ale na kółko GT3 dramat, chyba że kąt obrotu zmniejszyć na 540 lub mniej to jakoś się da :E 

Nieee dużo osób było. Ale z jednym kolesiem się biliśmy o pierwsze miejsce. Dosłownie raz on raz ja o setne sekund na Nordschleife to niezły hardkor. 

Opublikowano (edytowane)

Może teraz jest za free, bo nie ma już jest na steamie jak widzę ale w tamtym czasie była do kupienia na steamie za ok <20zł - widełki bo nie pamiętam(mogę sprawdzić na koncie steama) tylko, że zrobiłem zwrot, nie jest przyjazna. Nawet w Dirt Rally 2 jak grałem na tym kole czy na padzie grało mi się w miarę przyjemniej niż w RBR Sebastian Loeb.

edit:

Sorka za wprowadzenie w błąd z RBR. Sprawdziłem na steamie, to pomyliłem grę z tym, za którą dałem 36zł w 2017r.
https://store.steampowered.com/app/355060/Sbastien_Loeb_Rally_EVO/

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

do rbr to juz raczej kolo z dobrym ffb zeby wyczuc te detale i lepiej kontrolowac auto, a wtedy kiedy to wychodzilo to takich kolek nie bylo za duzo. 

Ja w EAWRC na moim kole do F1 calkiem fajnie smigam, mam kat ustawiony na 400 z profilu mozy i calkiem fajnie sie smiga, ALE jako ze mam tylko gaz i hamulec bo gram glownie F1 to gram tez na automacie i sobie po prostu cziluje. Moge na lopatkach, ale jako ze zaczynam to na poczatek automat wystarczy ;) Moze kiedys sobie shifter dodam i pedal sprzegla, ale do czilku co w wrc moze nie do konca jest czil :D tylko walka o przetrwanie :D wystarczy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dominix napisał(a):

Na Węgierskim pluginie z rallysimsfans jest za free, a kupić już nigdzie nie można. Chyba, że od kolekcjonera na płycie 😛

Opublikowano
6 godzin temu, galakty napisał(a):

To ty chciałeś robić WRC nna obręczy gt3 z 900*? :E

Kakakaskader, przecież to za rypać się idzie, 540 to max. 

Opublikowano (edytowane)

Pograłem wczoraj. Kilka tras naprawdę świetnych. Odczucia mam jakby to było ACR tylko z gorsza grafika. Udało mi się dojechać kilka odcinków. Świetna gra 

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano

Świeżo po premierze grałem przez pierwsze 4 lata po kilka godzin tygodniowo, załatwiłem na tym tytule żółtego logi, przeskoczyłem po nim na DF Pro. Kilka pozycji nawet znalazłem z tamtej dekady, mam tego więcej tylko muszę poszukać.

IMG_20251118_171504.jpg

IMG_20251118_171542.jpg

• Like 4
  • Upvote 1