Skocz do zawartości

Dysk dla dell latitude e6530

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Posiadam laptop dell latitude e6530. Nie mam do niego dysku. Kompletnie nie znam się na sprzęcie więc nie wiem jaki wybrać.

Na laptopie chce postawić linuksa. Będzie on używany głównie do przeglądania internetu, podłączenia pod drukarke, ewentualnie do zrzucenia zdjęć z telefonu.

Myślałem o pojememności 500GB.

Nie chce za dużo wydawać ale też nie chce kompletnego szrotu.

Mógłby ktoś polecić kilka dysków?

Dzięki.

Edytowane przez mk22
Opublikowano

nie potrafie znalez informacji o tym jaki dysk sie tam miesci wiec pewnie 7mka ssd sata czyli te cienkie

jezeli sie ten zmiesci to bedzie idealnie https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/dyski-i-pamieci/dyski-wewnetrzne/dysk-goodram-cx400-512gb-ssd

o tu masz ciekawą oferte https://allegro.pl/oferta/dysk-ssd-adata-ultimate-su650-1-tb-2-5-sata-iii-16310256939

wiadomo nie bedzie to as jakiś ale wystarczy

to co ja ci podaje to jest sata 2.5 cala ssd

nie wiem czy ty ty nie masz miejsca tylko na mSATA- to pogarsza wyszukiwania bo w zadnym sklepie nie idzie tego latwo znalezc

sprwadz na stronie producenta (della) po wpisaniu seryjnego numery czy nie ma informacji o typie dysku.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mam dokładnie ten model w szafie.... Możesz tam wrzucić normalne 2.5 cala, od biedy można dać msata lub coś, w slocie na kartę GSM, ale to już mnie pamięć może mylić. Pamiętam, że mogłem tam wrzucić 3 dyski, licząc zatokę DVD.
Jakbyś go kiedyś złomował to daj znać. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1