[NIEAKTUALNE] Laptop 400-500zl - min 15cali, w pełni sprawny, bateria sprawna
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez panicz patryk · Opublikowano
Mialem zamiar wtedy, ale dopiero teraz kupilem T500 w wersji 4TB. Ostatnio przed zakupem staram sie odczekac kilka dni aby stwierdzic czy faktycznie potrzebuje to cos kupic. Ma przyjsc 19 grudnia, wiec troche czekania jest. Dzieki. -
Przez j4z · Opublikowano
Czy na Quest 3 stand alone gry multiplatformowe wyglądają gorzej niż na PSVR2? -
Przez hajapackage · Opublikowano
Niektórzy to nie wiedzą już, czy chcą symulować zachowanie kierownicy samochodu, czy budować drogą elektryczną siłownie :E. W większości cywilnych samochodów rzadko kiedy wychodzimy ponad 4Nm (!). Niestety gry nas nauczyły jazdy z ciągłą dużą siłą, której się opieramy. Jest to oczywiście przyjemne i dostarcza dużo informacji, póki mięśnie wyrabiają. W praktyce nie ma to wiele wspólnego z rzeczywistością (w przypadku samochodów cywilnych nawet ustawionych w tryb sport performance itd). No i tutaj pytanie - chcemy symulować GT3, GT4, F1, czy może po prostu pojeździć i30n, czy Golfem R, czy M4? W przypadku tych pierwszych rzeczywiście warto rozważyć mocne bazy, bo nie ma mowy o symulacji pełnego zakresu pracy tych układów kierowniczych na bazach typu 5Nm. To są bardzo bezpośrednie napędy kierownicze generujące duże siły i wymagające od kierowcy tężyzny fizycznej. W przypadku tych drugich są to często elektryczne przekładnie kierownicze lub hybrydowe (elektryczno hydrauliczne), gdzie siły rzędu 8-9Nm to występują tylko u fanów simracingu :E. Niestety zakup bazy to jedno, a konfiguracja to drugie. NIE MA gotowych ustawień. Także odpowiadając na pytanie jaką bazę kupić należy zadać pytanie - czym chcesz jeździć? Faktycznie zakup mozy 9Nm jest dosyć bezpieczny, bo pozwoli już na bardzo dużo. Ja korzystam z R5 i do moich celów wystarcza. Zakupiłem tę grę ze względu na obietnice świeżego skanu Nordschleife i bardzo dokładnej fizyki. Zależy mi na jak najwierniejszej symulacji, bo wybieram się na ten tor za jakiś czas w świecie fizycznym. Póki co przejechałem się i30N i A110S, i jestem pod wrażeniem. Może i mają pół roku opóźnienia, ale dowieźli. Misha też potwierdza, że skan jest mega dokładny. No można by rzecz - WRESZCIE. Niestety nie mogę dłużej pojeździć, bo jak na złość dostałem jakiegoś zapalenia oka :E. -
Przez sideband · Opublikowano
Tylko czysto teoretycznie nie ma wpływu wręcz min może wzrosnąć narzut wraz z rozdzielczością. Ale w praktyce im wyższa rozdzielczość tym GPU staje się wąskim gardłem i stad te "mniejsze" wymagania od strony CPU. To jak jakbyś wrzucił limit klatek w niższej rozdziałce
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi