Skocz do zawartości

[NIEAKTUALNE] Laptop 400-500zl - min 15cali, w pełni sprawny, bateria sprawna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Szukam uzywke laptopa w kwocie 400-500 (nie liczac KW)

Wymagania

- min 8GB RAM

- Dysk SSD, najlepiej min 250GB

- Min 15 cali

- w pełni sprawny

- min. 3 generacja Intela. Najlepiej 4/6

- Zeby nie byl odkurzaczem

- Zeby bateria trzymala min 1h, najlepiej 2h (ale to nie jest musowy warunek)

- ładowarka w zestawie

- Stan wizualny powiedzmy "dobry"

Jesli macie cos na zbyciu - dajcie znac, rozważe, porozmawiamy, ponegocjujemy :)

Zakup najlepiej przez OLX z opcją wysyłki OLX

edit - TEMAT NIEAKTUALNY

Opublikowano (edytowane)

Mam Della 5400 - za 500 go odddam. Niestety tylko 14 cali. Jest na i5 8 gen. 

W sumie to mam jeszcze Y580 - zi7 3gen i dedykiem (gtx 660m 2GB) - i spełnia te wymagania - za 500 pln z kw oddam. 

Edytowane przez Yedi
Opublikowano (edytowane)

Gdybyś celował w mniejszy to znajdziesz laptopy na Ryzen 5300u, czasem 4500u.

Nawet intele 12 gen trafiają się, ale tylko z tą i3, która ma 2 rdzenie P i 4 rdzenie E.

Jeśli musi być duży to polecam Della e5570, jakoś lubię jego konstrukcję, ale w końcu był za duży pozostał e5470. Powinny być tanie, ale zależnie od zastosowania polecam szukać ryzena.

@eNeSikNiedawno przeglądałem laptopy z tą i3, więc w obserwowanych został taki 15 calowych laptop z małym ubytkiem, ale osobiście nie polecam współczesnych, tanich konstrukcji, bo jakość wykonania jest marna.

https://allegro.pl/oferta/laptop-hp-rtl-8822ce-intel-core-i3-1215u-8gb-256gb-win11-intel-uhd-graphic-17472062235

Edytowane przez musichunter1x
  • eNeSik zmienił(a) tytuł na [NIEAKTUALNE] Laptop 400-500zl - min 15cali, w pełni sprawny, bateria sprawna
  • eNeSik zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Mialem zamiar wtedy, ale dopiero teraz kupilem T500 w wersji 4TB. Ostatnio przed zakupem staram sie odczekac kilka dni aby stwierdzic czy faktycznie potrzebuje to cos kupic. Ma przyjsc 19 grudnia, wiec troche czekania jest.   Dzieki.
    • Czy na Quest 3 stand alone gry multiplatformowe wyglądają gorzej niż na PSVR2? 
    • Niektórzy to nie wiedzą już, czy chcą symulować zachowanie kierownicy samochodu, czy budować drogą elektryczną siłownie :E. W większości cywilnych samochodów rzadko kiedy wychodzimy ponad 4Nm (!). Niestety gry nas nauczyły jazdy z ciągłą dużą siłą, której się opieramy. Jest to oczywiście przyjemne i dostarcza dużo informacji, póki mięśnie wyrabiają. W praktyce nie ma to wiele wspólnego z rzeczywistością (w przypadku samochodów cywilnych nawet ustawionych w tryb sport performance itd). No i tutaj pytanie - chcemy symulować GT3, GT4, F1, czy może po prostu pojeździć i30n, czy Golfem R, czy M4?  W przypadku tych pierwszych rzeczywiście warto rozważyć mocne bazy, bo nie ma mowy o symulacji pełnego zakresu pracy tych układów kierowniczych na bazach typu 5Nm. To są bardzo bezpośrednie napędy kierownicze generujące duże siły i wymagające od kierowcy tężyzny fizycznej. W przypadku tych drugich są to często elektryczne przekładnie kierownicze lub hybrydowe (elektryczno hydrauliczne), gdzie siły rzędu 8-9Nm to występują tylko u fanów simracingu :E.   Niestety zakup bazy to jedno, a konfiguracja to drugie. NIE MA gotowych ustawień. Także odpowiadając na pytanie jaką bazę kupić należy zadać pytanie - czym chcesz jeździć?  Faktycznie zakup mozy 9Nm jest dosyć bezpieczny, bo pozwoli już na bardzo dużo. Ja korzystam z R5 i do moich celów wystarcza. Zakupiłem tę grę ze względu na obietnice świeżego skanu Nordschleife i bardzo dokładnej fizyki. Zależy mi na jak najwierniejszej symulacji, bo wybieram się na ten tor za jakiś czas w świecie fizycznym. Póki co przejechałem się i30N i A110S, i jestem pod wrażeniem. Może i mają pół roku opóźnienia, ale dowieźli. Misha też potwierdza, że skan jest mega dokładny. No można by rzecz - WRESZCIE. Niestety nie mogę dłużej pojeździć, bo jak na złość dostałem jakiegoś zapalenia oka :E.    
    • Tylko czysto teoretycznie nie ma wpływu wręcz min może wzrosnąć narzut wraz z rozdzielczością. Ale w praktyce im wyższa rozdzielczość tym GPU staje się wąskim gardłem i stad te "mniejsze" wymagania od strony CPU. To jak jakbyś wrzucił limit klatek w niższej rozdziałce 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...