Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A jakie wersje są lepsze OC czy bez OC? Bo widzę, że niektóre te OC są tańsze od tych bez OC. Czy tu jest jakiś haczyk?

I czy ten model jest dobry: Zotac GeForce RTX 5090 Solid 32GB GDDR7 DLSS4?

Aktualnie to chyba jedyna karta w rozsądnej cenie.

Edytowane przez peterchen86
Opublikowano (edytowane)

Aha, zdecydowałem się na tego Aorusa. Czy loteria cewkowa zależy od konkretnej sztuki czy bardziej od serii kart? Miałem dwie do wyboru z jednej serii dlatego pytam.

Po zamontowaniu tak wygląda. Kultura pracy świetna już widzę różnicę z moim poprzednim PNY, który też nie był bardzo głośny. Doamdor dziękuję za polecenie i pomoc w wyborze.

P.S. tylko RGB w dwóch frontowych wiatrakach padło ale być może coś nie łączy. Sprawdzę to już na spokojnie.

20251206_153458(0).jpg

Edytowane przez peterchen86
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Cześć! Mam na sprzedaż kartę graficzną KFA2 GeForce RTX 4080 Super SG 16GB GDDR6X. Jestem świadomym użytkownikiem PC, więc od razu zrobiłem UV i działała na 950mV i 2700 zegar. Ogólnie bardzo dobra sztuka (zawsze szukam tej najlepszej i testuję po zakupie). Robi stabilne +1850 pamięć, więc jest ponadprzeciętna i to samo dotyczy UV. Jeśli ktoś chce podkręcać co według mnie jest zbędne to też ma duże możliwości. Po zakupie podrzucę kilka profili MSI afterburner jeśli trzeba. Temperatury niskie, różnica między temperaturą rdzenia a hot spot w grach około 10 stopni (w benchmarkach 12-14). Temperatura vram praktycznie zawsze taka sama jak rdzenia co pokazuje, że świetnie sobie radzi. Rozmiarami nie różni się od 4090 na którą obecnie się przesiadłem (zależało mi na porządnym radiatorze). Kartę kupiłem rok temu na X-kom, więc jeszcze na gwarancji. Była spięta z 3440x1440 i w takim raceroom czy ams2 na full detalach podaje 180-200 FPS, ale to już jest zależne od procesora (u mnie głównie simracing i cap fps, więc karta pracowała na 70-80 procent maks zazwyczaj). Dbam o PC aż nadto, bo co tydzień odkurzam skrzynkę i nie pałuję kompa do granic możliwości stąd właśnie wpis o UV.  https://www.x-kom.pl/p/1210203-karta-graficzna-nvidia-kfa2-geforce-rtx-4080-super-sg-16gb-gddr6x.html Cena jak najbardziej do negocjacji i na pewno się dogadamy. Preferuję odbiór osobisty, ale wysyłka również wchodzi w grę. Posiadam oryginalne pudełko i wszystko co było w zestawie z kartą.  Fakturę zakupu również mam.  W razie pytań proszę śmiało pisać.  Odbiór osobisty Bełchatów woj.łódzkie.
    • +1 jedna niewiadoma. Zawsze to coś, a nie jakiś darmowy Druid + mordęka z kampanią. 
    • W euro znowu raty 0 i 2 pierwsze raty gratis. I chyba 50 zl za kazde wydane 500 nadal jest. Więc brać GPU . I zniżki dla nowych kont 
    • Paladyn i Spiritborn  
    • defender control czy windows defender remover go wyłączają ale WU nadal pobiera do niego aktualizacje + zapora nadal jest włączona, te programy nie wywalają go w 100% z windy   @leven   
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...