Gość Łukasz Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Witam Mam kłopot z komputerem. Dzisiaj po podłączeniu dysku do kompa sprzęt nie chciał się uruchomić. Po wciśnięciu przycisku na obudowie, wentylatory krecą się tylko przez chwilę. Podłączyłem drugi zasilacz i sytuacja jest taka sama - wentylatory kreca się przez moment. Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam
Dziarson 153 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Cytat po podłączeniu dysku do kompa Zastanów sie .
Gość Korothi Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Kolega chcial napisac czy bez dysku sie cos stanie ????
Pawelek6 44 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Chłopie stał się cud! Korzystaj z życia teraz!
tomcug 378 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Jeżeli ktoś ma Ci pomóc, to napisz przynajmniej co to za sprzęt (cały komputer, w tym zasilacz), jaki dysk i co dokładnie zrobiłeś podczas jego podłączania. W przeciwnym wypadku trzeba wróżbity Macieja
Mar_s 367 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Obstawiam rozrusznik albo pompę paliwa.
Gość Lukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Płyta Asus PCIe2. 0x16 Karta GTX750TI ZASILACZ SILENTIUMPC VERO L1 RAMM 2x4gb ddr3 kingstomm ZASILACZ wg mnie jest sprawny. Po podłączeniu dwóch innych zasilaczy komp zachowuje się dokładnie tak samo. Wiatraki na karcie, procku i w zasilaczu ruszają tylko na moment. Po odpieciu wszystkiego (dysków, DVD a później samej karty) efekt jest identyczny. Podociskanie podzespołów też nie pomoglo Dodam że kondensatory na płycie wydają się być nienaruszone ZASILACZ po podłączeniu na krótko uruchamia się. Wymieniony zasilacz na drugi daje taki sam efekt
Mar_s 367 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 No dziwna nazwa płyty ale dobra. Wyjmij płytę z obudowy i spróbuj odpalić na pająka.
Gość Korothi Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Sprawdź czy ram dociśnięty. odpal na 1 potem na 2 kości.
Gość Lukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Z ramem już próbowałem. Nie pomaga. A pytanie odnośnie podpięcia na pająka, w czym to może pomóc? Na pająka tzn ze bez obudowy?
Gość Korothi Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 15 minut temu, Gość Lukasz napisał: Z ramem już próbowałem. Nie pomaga. A pytanie odnośnie podpięcia na pająka, w czym to może pomóc? Na pająka tzn ze bez obudowy? tez nie wiem o co koledze wyzej chodzi sprawdz z innym ramem. jeśli to nie pomoże to płyta lub procek.
Gość Korothi Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 A i sprawdź czy gniazda zasilania na płycie nie są nadpalone czy cos w srodku.
Mar_s 367 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Tak, bez obudowy, wystarczy lekki kontakt z metalem obudowy żeby się cuda działy. Druga możliwość jest taka że uwaliłeś płytę w trakcie grzebania, dlatego zawsze warto wyeliminować to co się da.
Gość Lukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Wszystko wydaje się być ok. Gniazda są nienaruszone. Próbowałem uruchomić go jeszcze na krótko omijając przycisk,,Power,, ale to też nic nie dało. Ręce mi już opadają. Wg mnie płyta lub procesor ale nie jestem w stanie sprawdzić procka ponieważ poprzedni nie pasuje do aktualnej płyty... Chyba że ma ktoś pomysł na stwierdzenie co padło w jakiś inny sposób?
Gość Korothi Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 18 minut temu, Gość Lukasz napisał: Wszystko wydaje się być ok. Gniazda są nienaruszone. Próbowałem uruchomić go jeszcze na krótko omijając przycisk,,Power,, ale to też nic nie dało. Ręce mi już opadają. Wg mnie płyta lub procesor ale nie jestem w stanie sprawdzić procka ponieważ poprzedni nie pasuje do aktualnej płyty... Chyba że ma ktoś pomysł na stwierdzenie co padło w jakiś inny sposób? ciezko stwierdzić. ja bym wszystko rozłączył i podłączył jeszcze raz dokładnie.. jak masz beeper to wyjmij ram lub cpu i uruchom i zobacz czy zapiszczy i sprawdz w necie jaki kod.
Gość Lukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Głupio mi się przyznać ale okazało się że jeden kabel, chyba 12 pin nie był podłączony do płyty głównej. Nie mam tylko pojęcia jak on się odpisał skoro przy nim nie majstrowalem. Dziękuję wszystkim zaangażowanym za pomoc. Jestem przekonany, że dzięki Waszym radom nauczyłem się czegos Pozdrawiam
Dziarson 153 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 8 pin do procesora standardowy błąd i starszym sie zdarza . 1
Rekomendowane odpowiedzi