Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

update informacji: kurier ma mieć przeprowadzone 3 rozmowy dyscyplinujące. Wszyscy mnie bardzo przeprosili. Zarówno DPD jak i Allegro. Mają mnie poinformować o wynikach tych rozmów.

Opublikowano

Problemów c.d. Kurier został pouczony i ze złości robi dalej co robi. Tym razem mi nie dowiózł do paczkomatu zamówionego towaru na weekend i z powrotem trafił do oddziału. Oczywiście Allegro Delivery DPD

Opublikowano

W miejscu gdzie pracuję paczki przyjeżdżają codziennie. Co dostawca/sklep inny kurier. Wiecie co? Nie ma dużej różnicy pomiędzy firmami, a jeśli są, obstawiam że z winy konkretnego kuriera obsługującego dany region lub specyfiki magazynu w danym mieście.

Niedostarczenie z powodu "nieudana próba doręczenia, nie zastano odbiorcy" to niestety standard w każdej z firm. Mniej czy bardziej uszkodzone paczki również.

Wiecie co jest najpewniejsze w szczytach świątecznych? Paczkomat inpost.

Paczkomat jak dotąd również nie uszkadza paczek, nie wiem dlaczego ale nie robią tego. Inne paczkomaty typu allegrobox, paczki czasem są zdezelowane podobnie jak od standardowych kurierów. 

Paczkomaty inpost są w mojej opinii najpewniejszą metodą dostawy paczki. Ale jak już wspomniałem, to może być specyfika magazynu/kuriera w danym mieście/regionie.