Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie po zmianie procka na tej samej płycie i systemie msi central przestał działać (nie pomogło przeinstalowanie) znaczy się włącza ale nie ma żadnego sterowania wszystko się muli. Potrzebuje czegoś do sterowania RGB a wywalę tego msi central

Edytowane przez pawelsake
Opublikowano

Od paru lat używam msi center i mystic light i nie mam problemów. Może masz jeszcze jakieś inne programy lub miałeś których nie usunęło całkowicie i teraz to sie gryzie np. Signal rgb? Odinstaluj całkowicie i zainstaluj od nowa. Często widzę że ludzie narzekają ale nie powiedzą do końca co mają narobione w pc😅

• pawelsake zmienił(a) tytuł na msi center a Mystic Light
Opublikowano
11 godzin temu, DarkeVo napisał(a):

Od paru lat używam msi center i mystic light i nie mam problemów. Może masz jeszcze jakieś inne programy lub miałeś których nie usunęło całkowicie i teraz to sie gryzie np. Signal rgb? Odinstaluj całkowicie i zainstaluj od nowa. Często widzę że ludzie narzekają ale nie powiedzą do końca co mają narobione w pc😅

wcześniej działało na tej samej konfiguracji!. Według twojego toku myślowego to wywal: cpu-z  sterowanie rgb od karty graficznej i itp. chociaż wcześniej nie było problemu

• Upvote 1
Opublikowano

@pawelsake bardziej mi chodziło o to czy miałeś inne programy od rgb jak np. Signal rgb czy open rgb bo pomimo że sie to odinstaluje to jednak nie wszystko sie usunie i gryzie sie później. Przerabiałem to i dlatego o tym pisze. Program od rgb karty raczej nic by nie miał do tego. 

• Upvote 1
Opublikowano

Tak jak @Send1N napisał - OpenRGB.

MSI center bym zupełnie odinstalował z systemu, razem z wszystkimi komponentami. 

Z tego co kojarzę niektóre płyty główne miały aktualizacje firmware dla kontrolera rgb - musiałbyś sprawdzić wśród plików na stronie producenta czy coś jest. Ja do B550 kiedyś instalowałem, pomogło rozwiązać problem z przebłyskami na listwach od Phanteksa.