Skocz do zawartości

Przejscie z 27"1440p na oled 27"+.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Przymierzam sie do kupna nowego monitora, qdoled albo woled. Obecnie mam 27" 1440p VA. Nie jestem jednak w stanie stwierdzic czy wziac monitor 3840x2560 32" czy moze 2560x1440p 27". Mysle tez nad 34" 3440x1440p, ale obawiam sie ze obraz bedzie rozmazany, preferuje ostry obraz. Nie zalezy mi na wysokim odswiezaniu, 144Hz w zupelnosci wystarczy. Wyczytalem w internetach, ze matryca qdoled jest w czlona podatna na zarysowania, ta druga nie tak bardzo. W ostatni weekend podlaczylem kompa pod telewizor 65" 4K i gry, w ktore zawsze gram chodza plynnie stad tez mysl o 4k monitorze. Tego samego dnia pojechalem do sklepu sprawdzic oledy i duze wrazenie zrobil na mnie panel 3440x1440p. Niestety tylko demo widzialem wiec nie wiem jak wygladalyby na nim moje gry (DayZ, Warthunder, Helldivers 2, Cold War Zombies, UBoat, CTA Gates of Hell, Dying light). Gram glownie wieczorami, ale trafiaja sie sesje dzienne z roleta na oknie. Nie chcialbym wydac wiecej niz 3000 zlotych/600 funtow im mniej tym lepiej. Gwarancja 3 letnia na piksele tez moze sie przydac.... Ktorys z tych ponizej?

GIGABYTE MO27Q28G

LG UltraGear 27 Inch QHD 280Hz OLED Gaming Monitor, 27GX700A-B

PHILIPS Evnia 34M2C6500/00

PHILIPS Evnia 32M2N8900

Moze jakis inny?

Edytowane przez panicz patryk
Naprawa linku.
Opublikowano

jak 27cali to moze dell alienware? 

jak rozumiem chcesz QD-oled tak?

co do res i size- moze poogladaj gameplaye na yt na takich monitorach albo random testy to zobaczysz ujecia z gier lub pracy monitorow o danej res, size

btw popraw linki + costo nie dziala

Opublikowano

Link poprawiony, dzieki. Na 27" 1440p siedze juz od 2019 i dlatego zastanawiam sie nad zmiana tylko czy warto brac wieksza rozdzielczosc i wiecej cali do 9070xt. Wspomnialem wyzej ze podlaczylem kompa do telewizora 4k. Zagralem chwile w Helldivers oraz DayZ i szczerze powiem, ze na tak duzym ekranie nie gralo mi sie dobrze. No ale 32 albo 34 cale to nie 65 wiec pewnie bedzie ok. Ogladalem filmiki i czytalem opinie, teraz pytam tutaj. Sklaniam sie ku 3440x1440p.