JacekRTX 280 Opublikowano Niedziela o 12:53 Opublikowano Niedziela o 12:53 Witam Panowie, co sądzicie o monitorze LG UltraGear 27GS75Q-B ? Czy za 799 zł dostanę coś lepszego?
Pan Mateoo 587 Opublikowano Niedziela o 13:37 Opublikowano Niedziela o 13:37 Ah uzyj lupki dobra? Chocby Q27G42ZE od aoca - chyba ten model, gdzies watki nizej porownywalem takie tanie a dobre. i polskie morele robilo recenzje paru wartych uwagi - nawet jesli to morele robilo to warto obejrzec. Przejrzyj sobie ich kanal do roku wstecz- o modelach, ktore tam sie pojawiają juz pisalem i sa dobre https://www.youtube.com/@MoreleTV/videos chcesz matryce IPS? chcesz hdr czy nie bedziesz uzywac? co jest najwazniejsze w tym monitorze i jak go bedziesz uzywac? mysle ze odpowiadajac na te pytanie, mozesz samodzielnie poczytac inne tematy z tego watku i samemu zadecydowac co fittuje twoj budzet
JacekRTX 280 Opublikowano Niedziela o 18:05 Autor Opublikowano Niedziela o 18:05 Poczytałem trochę opinii w internetach, nie ma jednoznacznego wskazania. Mam tam jakieś rozeznanie ale ten AOC nie ma np g-sync Kupno OLEDa 27 to też nie jakiś problem z budżetem, ale jeszcze narazie chyba nie warto.
Pan Mateoo 587 Opublikowano Niedziela o 18:28 Opublikowano Niedziela o 18:28 aoc na pewno jest gsync compatybilny - po prostu nie ma modulu fizycznego. to ty mi pokazujesz najtanszy sredni IPS a mowisz ze i masz budzet na oleda? 20 minut temu, JacekRTX napisał(a): Poczytałem trochę opinii w internetach, nie ma jednoznacznego wskazania poogladaj recenzje na morele bo oni recenzowali duzo budzetowych monitorow przejrzyj watki na forum bo pierwsza strona monitorow to doslownie polecajki 27cali wtedy napisz miedzy jakim wyborem jestes. teraz piszesz cos o gsync - jesli wiec masz jakies wymagania wobec monitora to mi je napisz - tylko to czy jest gsync czy nie to raczej nie ma znaczenia bo softwarerowo raczej kadzy nowszy model to obsluzy. wiec: do tysiaka kupisz spoko IPS bez hdr raczej majac budzet do 1500 mozesz dorwac juz ips masterclasa premium z hdr i wgl bajka powyzej 2500 oled zdecyduj i przeanalizuj jak uzytkujesz monitor i na czym ci najbardziej zalezy
JacekRTX 280 Opublikowano Niedziela o 18:35 Autor Opublikowano Niedziela o 18:35 W sumie w tych oledach póki co obawiam się wypalania. Ekran trochę do internetów, filmów czy gier. Uniwersalny Więc kupno IPS za 1500 to też dobre rozwiązanie niż byle jakiego oleda. Taki np. oled ślicznota https://www.morele.net/monitor-philips-evnia-qd-oled-27m2n6501l-00-15713161/
Pan Mateoo 587 Opublikowano Niedziela o 19:27 Opublikowano Niedziela o 19:27 IPSY: https://www.x-kom.pl/p/1160236-monitor-led-27-265-284-dell-alienware-aw2723df.html AW2723DF 280hz AW2724DM 180hz LG 27GS75Q-B 180hz Q27G42ZE GS27Q X 250hz (przesycony monitor) patrz tu: https://forum.ithardware.pl/topic/14567-monitor-27”-240hz/#findComment-377417 23DF jesli chcesz najwiecej hz i wgl gierki typu cs i inne competetive. plus za nano-ips czyli cos co zrobi efekt wow wzgledem zwyklego IPS-a. jest starsze niz model nizej - starsze ale wciaz lepsze cos praca cos granie to bierz ...24DM jak cie gryzie budzet to LG jesli chcesz normalne kolory. jelsi lubisz przesycone, zywe kolory to gigabyte wiec wybierasz ips czy moze podac propozycje oledowe? ale to musiz zrobic research i powiedziec jaki typ matrycy oled chcesz - woled qdoled czy inna 1
JacekRTX 280 Opublikowano Niedziela o 19:45 Autor Opublikowano Niedziela o 19:45 Oledy chyba póki co sobie odpuszczę, te wypalanie mnie odpycha. Ten Dell AW2723DF 280hz też piękny - no i na alledrogo można wziąść w przyjemnych ratkach 5x0% od xcomu czy morelek
Lameismyname 2 761 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu W dniu 18.01.2026 o 20:45, JacekRTX napisał(a): Oledy chyba póki co sobie odpuszczę, te wypalanie mnie odpycha. Ten Dell AW2723DF 280hz też piękny - no i na alledrogo można wziąść w przyjemnych ratkach 5x0% od xcomu czy morelek Odpuść chłopie archaiczny IPS. To tak jakbyś zamiast kosiarką uparł się na koszenie trawy ręczną kosą: 1
Slayer 282 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) nano-ips dla mnie osobiście strzał w 10. Kolory mi się bardzo podobają ale czytałem, że niektórych ludzi nano-ips bardzo drażni w oczy i dla nich te kolory są za mocne. Więc jednym siądzie a innym nie. Co do OLED to się nie wypowiem bo nie mam ale korzystam z monitora głównie w bardzo mocno oświetlonym pokoju i w takim miejscu uważam, że OLED by się najlepiej nie sprawdził. 27GS75Q to zdaje się zwykły IPS, nie nano. Edytowane 2 godziny temu przez Slayer
Rekomendowane odpowiedzi