Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Keneth napisał(a):

Potestowałem 34" oraz 32", stwierdzam ze są dla mnie o wiele za duże.

To trzeba sie zdecydować, ile cali jaka rozdzielczosc a potem szukać modelu

34" to szerokie 27

Opublikowano

34 to 4k

27 to 2k

dam ci zaraz propozycje. wybiore bez HDR [o ile bedzie to opcja finansowo na plus, bo i tak nie korzystasz z tego]

34 4k najlepsze co mozesz dostac na matrycy va to:

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-dell-alienware-aw3425dwm-34-3440x1440px-180hz-1ms-gtg-curved

lub dell byl jeszcze jakis

jesli chodzi o 27 calowy 2k IPS to:

samsung odysej ten o ktorym mowi send1

lub klasyczek czyli asus xg27acs 

normalnie tez bym polecil ci AW2724DM ale widze ze nigdzie nie jest dostepny.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Od kiedy 3440x1440 nosi miano 4K? ;D @Keneth jak coś to ta rozdzielczość będzie znacznie mniej wymagająca dla sprzętu niż "4K" (3840 x 2160) i z jakości obrazu na 34" WQHD powinieneś być zadowolony ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Send1N napisał(a):

W grach na pewno chociaż nawet kursor na pulpicie będzie zdecydowanie płynniejszy już przy 120hz względem 60/75 :E :hihot: podsunąłem ci propozycję chyba najlepszego ips'a jaki możesz dostać w do tych 1500zł ale znacznie taniej masz np przyzwoity https://www.morele.net/monitor-samsung-odyssey-g5-ls27dg500euxen-13239663/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&ceneo_cid=3dde523e-155a-dc8f-a988-000b8830db7f jedyne co to trzeba kolory ustawić po swojemu bo po wyjęciu z pudełka są barwy,jasność,gamma,kontrast są ustawione wręcz fatalnie, kilka kliknięć i robi się całkowicie inny ekran (o czym sam się przekonałem) mam go u siebie w wersji 32" W tej recenzji masz pokazane co warto zmienić:

Ukryj zawartość

Witam, oglądnąłem filmik, spoko monitor, jak już iść w budżetówkę, to czemu nie od razu ten?

Gigabyte GS27QA

G27QA YouTube

jeszcze tańszy a moze troszke groszy (kontrast 900 do 1100 Asusa) dobry, no chyba, że słyszeliście coś złego o tych Gigabytach :)

Edytowane przez Keneth
Opublikowano

Panowie teraz będzie kurtyna...... ja mam biurowy monitor VA. Dopiero teraz zauważyłem ze jak przewijam góra dol tekst to lekko smuży, hahahahahhaha, ja to jestem IT Master.

W sumie to smużenie to mi w ogóle nie przeszkadza, skoro cały czas myślałem ze mam IPS-a

Lenovo L27q-35

Wiec ten 34" Ultrawiede tez wyglada calkiem milo :)

• Haha 1
Opublikowano

Panowie koniec mojej historii, szedłem dzisiaj do sklepu zamówić ASUSA XG27ACS, i to był mój błąd. Bo trzeba było zamówić online. Szedłem po względnie taniego IPS-a, a wyszedłem z tym:D

Wszystko przez promocje, udało mi się go wyrwać za 1350zl, za te pieniądze nawet jak się wypali za 3 lata (bo tyle ma gwarancji) to i tak warto, ale i tak dziękuje wam za poświęcony czas, człowiek szuka, czyta, ogląda recenzje, a potem kupuje to, co go przyciąga czerwoną ceną.

Kurtyna.  

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Keneth napisał(a):

Wszystko przez promocje, udało mi się go wyrwać za 1350zl

O kurde sam bym brał jak Reksio szynkę:E  Gratulację zakupu. W takich pieniądzach bym się nie bał o wypalanie :)  Powiedz gdzie można dorwać taką cenę, sam kupię :wariat:

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano

To bylo dzisiaj w Media Markt w DE, dokladnie 335,3€ :) 

Jakies wietrzenie magazynow, nawet byl 32" od AOC ale 1440P za 126€ :D  ale za duzy.

Po prostu spojzalem na te kolory w Oled i sie zakochalem.

Opublikowano (edytowane)

Eh Niemcy, kurna muszę siostrę wysłać i niech poszuka mi monitora w Niemczech, bo w Polsce w tej cenie to nawet za 10 lat nie będzie. Taniej będzie zakup w Niemczech i wysłanie do mnie niż kupno na miejscu. Pamiętam jak kupiła mi PS4 slim w Niemczech i wysłała, bo było taniej niż u nas. :E

Czyli ponad 1400zł jakieś 100zł taniej od ostatniej promocji na Samsunga, ale ten monitor AOC i tak jest droższy u nas, więc te 300zł taniej.

Edytowane przez Reddzik