Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam podłączone do płyty głównej, przez gniazda USB2 9-pin na płycie:
- Niewielki ekranik od chłodzenia CPU / USB Display (chłodzenie Thermalright Frozen Warframe PRO 360 Black ARGB CPU AIO)
- Zasilacz Corsair do monitorowania w HWiNFO64 / oszacowania poboru mocy, napięć itp.
Teraz przyszedł w paczce:
- Thermal Grizzly WireView Pro II GPU / monitorowanie m.in. prądów w przewodach kabla 12V-2x6 (podłączonego do RTX 5090) itp.
Więc będą teraz 3 urządzenia podłączone do USB2 9-pin na płycie, ale na płycie mam tylko 2 gniazda. 
Pytanie: czy wystarczy kupić coś takiego:
1. 
https://www.amazon.pl/GELRHONR-9-biegunowy-przedlużający-podwójną-wewnętrznej/dp/B0CFH7MK7Y
czy potrzebne raczej coś z chipem, np:
2.
https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-usb-2-0-9-pin-na-2x-usb-2-0-9-pin-hub-splitter-do-plyty-glownej-16999741015

Wolałbym tą zwykłą rozbiegówkę (1.), bo wersję z chipen ciężej będzie mi zaizolować (włożyć do tekturowego pudełka od papierosów?) bo płytka drukowana jest bez obudowy jak widać. W dodatku poniżej MOBO - poniżej 2 gniazd USB2.0 na MOBO - mam wentylatory dmuchające z dołu na GPU więc musiałbym montować za płytą, a tam już jest niezła gęstwina przewodów. Obudowa Lian Li O11D EVO RGB. Mobo MSI X870e Carbon.

Opublikowano (edytowane)

Czyli jest szansa że wersja z rozbiegówką zadziała. Jeśli tak to zacznę od wypróbowania tego rozwiązania, mam nadzieǰę że nie spalę komputera :E

Edytowane przez Ravenik
Opublikowano

A po co chcesz to w ogóle sprawdzać jak ten hub z allegro masz 2 razy tańszy nawet z kosztem przesyłki ;) płytkę przyklejasz gdzieś na tył obudowy i przeciągasz tylko kabel przepustem do gniazda usb, nawet nie będzie tego widać ;) 

• Upvote 1