Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam płyty główną, Asrock B760 Pro RS/D4 oraz Procesor i5 14500 który ma zintegrowana graifke UHD 770 ale nie wiem jak włączyć zeby zaczeło to działać, W biosie znalazłem 

Advanced > Chipset Configuration > IGPU Multi-Monitor and set it to Enabled.    <--- ale nie działa pomimo tego ustawienia

Opublikowano (edytowane)

Musi działać, jak IGPU jest na Enabled. 

Sprawdź, jak jest wykrywana grafika w biosie, bo może jest przydzielony PCI-E, stąd może nie masz sygnału na wyjściu grafiki z płyty głównej.

Rozruch grafiki ustaw na automat, wtedy obraz będzie zarówno na karcie w slocie PCI-E jak i na wyjściu z płyty głównej (zależy, gdzie będzie zamontowany przewód z monitora)

EDIT: sterownik do IGPU zainstalowany ?

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)
Teraz, Solosolo napisał(a):

Witam posiadam płyty główną, Asrock B760 Pro RS/D4 oraz Procesor i5 14500 który ma zintegrowana graifke UHD 770 ale nie wiem jak włączyć zeby zaczeło to działać, W biosie znalazłem 

Advanced > Chipset Configuration > IGPU Multi-Monitor and set it to Enabled.    <--- ale nie działa pomimo tego ustawienia

To powinno wystarczyć .

Jeszcze spróbuj zainstalować sterowniki intela do gpu .

I skąd wiesz że nie działa ? Sprawdź np. w CPU-Z czy widać igpu .

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano

Ogólnie po daniu na Enable wykrzacza sie Bios i tylko wyciągniecie baterii pomaga, jest czarny ekran i mruga guzik od monitora gdy mam podłączone DVI do monitora i Displayport do płyty głównej.

Opublikowano
10 minut temu, Solosolo napisał(a):

Ogólnie po daniu na Enable wykrzacza sie Bios i tylko wyciągniecie baterii pomaga, jest czarny ekran i mruga guzik od monitora gdy mam podłączone DVI do monitora i Displayport do płyty głównej.

Czy masz w tym momencie wsadzona tez dedykowana karte?
Bo wydaje mi sie, ze przelaczajac sie na integre - probuje ona odpalic ale mozesz nie miec obrazu bo widze, ze chyba stosujesz przejsciowke DVI > DP i to ona moze byc problemem
Po resecie BIOS - wraca do ustawien, ze dedykowana spowrotem jest ta nadrzedna karta

• Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, Solosolo napisał(a):

DVI do monitora, a Displayport do czego podłączasz ?