Nowy, topowy sprzęt - jest sens w ogóle o tym myśleć?
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Doamdor · Opublikowano
Kogoś sytuacja finansowa zmusiła do korzystania z tej alternatywny? -
Który zasilacz 850W ATX 3.1? Miał być MSI MPG, miał być Seasonic GX... a zostaje Pure Prower 13M? :O
Przez Zas · Opublikowano
Okazuje się, że MSI leci sobie w ch... i w nowych rewizjach zabrało z zestawu płaski kabel 24-pin. Właśnie dostałem ze sklepu nowiutkiego MPG A850G (PCIE 5.1, brązowe oznaczenie) i w pudełku nie ma już taśmy 24-pin, tylko zwykły, gruby kabel w oplocie. 😡 Grafika na pudełku też się zmieniła i przedstawia taki właśnie kabel jako część zawartości opakowania. Chyba naprawdę jestem skazany na tego Corsaira RMx... albo Pure Prower 13M z lecącym w ch... z kondensatorami BeQuiet!-em... Jakieś inne możliwości do 800 zł poza SS Focus - suszarką? Fractal Design Ion 3? Niewiele niestety o nim informacji w sieci, niewiele recenzji, ale to jakiś rebrandowany Seasonic (Focus GX? No, ale FD podmieniło wentyl na swój model, to może i wysterowali go inaczej? ), no i ma płaskie kable... -
Przez rdk · Opublikowano
Ale strata bierze się właśnie stąd, że wszystko co mają wydają na sprzęt. A papierowe -22mld$ przez 2 lata nie jest jakimś gigantycznym problemem, gdy ich inwestycje liczone są w setkach miliardów. Wystarczyło by przyciąć je ledwie o pare % i mieli by zysk. Strata jest tutaj wykreowana świadomie, chcą sobie zagwarantować, że nikt nie będzie miał lepszego hardware w najbliższych latach co wg ich planów pozwoli im zbudować przewagę i zabezpieczyć pozycję rynkową na lata. To nie jest coś, co się wcześniej nigdy nie wydarzyło- np amazon pierwsze skromne zyski zanotował po 9 latach, wcześniej przepalił miliardy. Dalej: - Uber zaczął zarabiać po 14 latach. Wcześniej stracił ponad 30mld$ - Tesla zaczęła zarabiać po 17 latach - Airbnb - 14 lat - Spotify - 19(!) lat itd A to, że od nV dostanie właśnie same akceleratory (nie "chipy"), to tym gorzej właśnie dla cen pamięci. Po pierwsze, potrzeba jej do tych wszystkich akceleratorów, po drugie- będzie potrzebna do serwerów gdzie te akceleratory trafią. Gdyby nV dało im kasę w gotówce, to choć część mogła by pójść na coś innego niż hardware -
Przez janek25 · Opublikowano
O matko zmrazasz ta budę. Instalacja ci nie popęka czy pochowane poniżej ziemii? Ja się dzisiaj przeszedłem napalić Dobije do 10 i spadam stąd
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi