adriankiller 53 Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) wiec tak w niedziele popoludniu wzialem sie za rozkladanie 800tki pomaranczowy pastel dobra teraz juz 900tka takie przymiarki pod fliporty z rezem powiesoznym juz tutaj juz przymiarki z wezami tygona przymiarki przedluzek tutaj przed myciem blokow i przymiarka korka ze stickerem chlodnice bardzo podobaja mi sie te wentyle tutaj wszystkie wentyle pomylem jakie mam tutaj juz zlaczki pomyte itd tutja przymiarka z chlodnica (pozniej ja musialem wyjmowac i obracac bo zawor przeszkadzal i nie dalo sie tak wlozyc jego jak chcialem troche sie z tym nameczylem zeby tam zasilacz upchac) na topie teez byly problemy ale o tym to na sam koniec opowiem bloki i cover na rear aio kabel psu jednak w dobra strone obrocony (w 800d do dupy by wygladal) tutaj juz fotki z meczarni ze zlaczkami fotka piwinicy od tylu CD laczenia tutaj sie zaczely schody i prawdziwa meczarnia z zakrecaniem zlaczek na wezach bitsa tutaj juz fotka z wezami przed zalewaniem tutaj juz caly zalany i sie odpowietrza uklad i koncowa fotka albo raczej ostatnia cieszcie oczy bo juz troche go rozebralem a nowe fotki nie predko beda i bedzie troche zmian wiec tak w 900d nie wszystko tak ladnie wyglada jakby sie to moglo wydawac chlodnica na top wchodzi tylko w jedna strone pbrocona otworami w tylnia czesc obudowy...wiec trzeba bylo sie pozbyc front panelu (ale dobrze zakrylem miejsce po nim nie jest zle ale znowu bede bez przycisku na froncie no i usb ale da sie zyc bez tego dlatego wsadzilem w zatoki dyskow panel od mobo chociaz pozniej z niego i tak zrezygnowalem) przycisk power dalem na tyle zeby zaslepek 5.25 nie niszczyc jak w 800d... zeby dac chlodnice otworami do przodu brakuje 5/6cm co prawda panel mozna skrocic o 4cm jakies ale i tak brakowalo sporo wiec ostatecznie z niego zrezygnowalem ( wprzyszlosci moze uklad zmienie i zrzygnuje z tylniej chlodnicy wtedy chlodnica na topie bedzie moglabyc obrocona otworami do tylu) dalo sie jeszcze przerobic top panel i wrzucic top od bitsa ale ciac top od obudowy do tego obudowe szkoda zachodu problem za zasilaczem wspomniany wyzej...musialem jeszcze pare rzezcy demontowac z obudowy zeby chlodnica do piwnicy weszla itd zeby bylo jasne kompa nie zalalem nie bylo ani jednego wycieku nawet ale i tak dalem ciala i bedzie mnie to sporo kosztowac co prawda zamierzalem i tak to zmienic ale nie w takiej kolejnosci najpierw ten monitor chcialem w koncu kupic no ale trudno jakis czas sie bede musial przebujac na 24fdh jeszcze najgrosze to to ze do swiat raczej bede bez kompa na siweta powinieniem wjechac z kopytem ale to sie okaze co w zyciu sie wydarzy jeszcze bo moga byc rozne komedie fotka gdzie blad zrobilem jest wiec jak ktos ma dobre okno to sie dopatrzy to by bylo na tyle w 60h sie wyrobilem z rozebraniem umyciem wysuszeniem i zlozeniem wszystkiego (no ale ten jeden zonk zadecydowal o wszystkim i co najgorsze to w polowie pracy buuuu) bede czasami wpadal Edytowane 5 Listopada 2016 przez adriankiller
adriankiller 53 Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 spory balem sie ze photon w srodku mi tam zginie a chyba nie jest tak zle komp stoi na miejscu zawiniety w folie pokoj wydaje sie mniejszy no i najwazniejsze stol wytrzymal komp wazy 37KG
adriankiller 53 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 Czolem zaloga po dlugiej (jak dla mnie) przerwie bycia offline w pewnym sensie... co prawda mam laptopa od jakiegos czasu ale takiego ze dostaje zadyszki przy wlaczonym fejsie w przegldarce (cpu intel pentium B970 LOOOOL) demon mocy Dobra pora wrocic do tematu... jutro wrzuca liste czesci ktore bede zamowiac... dzisiaj juz mialem zamowic ale mialem male problemy z porozumieniem sie i dogadaniem z Caseking/iem (nie dogadalismy sie i tak) i nie dalo rady sie nic uszczypac nawet tych 50€ co chcialem jutro jak zloze zamowienie to sie pochwale... niektorzy z was wiedza juz co to bedzie... a narazie przedsmak tego wszystkiego do jutra w takim razie dobrej nocy wszystkim zycze i trzymajcie kciuki ps mam nadzieje ze ktos tesknil bo widze ze postow nowych brak
Buczo 53 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 No to czekamy do jutra, czuję jakieś szaleństwo
adriankiller 53 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) a tam wielkiego szalenstwa nie bedzie minimalne to co moglem 'wyskrobac' ps taki nius jeszcze to taki ze za 6 miesiecy +/- bede TATAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Edytowane 6 Grudnia 2016 przez adriankiller
Buczo 53 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Hehehe aaaa to gratulacje !!! przybędzie nam jeszcze jeden modder
adriankiller 53 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 albo moderka choc ogolnie wolalbym core ale moja aga ma juz corke (10letnia) wiec niech bedzie ten syn a ogolnie to torche zalamany tym wszystkim jestem itd
Buczo 53 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 nie ważne co będzie byle zdrowe, taka prawda ;) A dziewczyn "komputerowców" jak na lekarstwo, więc przyuczaj, przyuczaj od małego ;) nie załamuj się, będzie dobrze
adriankiller 53 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2016 Byla wlasnie u mnie aga i tylko co zdarzylem na pclolu napisac info zamowilem juz czesci wczoraj dzisiaj popoludni zrobilem przelew wiec w przyszlym tygodniu powinny byc czesci ramy slabe ale naprawde na lepsze(szybsze) mi kasy nie starczylo jeszcze musze zamowic z HF plyn min 1L (chcialbym odrazu ze dwa albo trzy adaptery zamowic) do tego jeszcze od eldera musze drobnice odebrac takie zasplepki z akrylu do plextora zeby nie bylo widac tej cholernej diody led i jeszcze naklejki na wentyle i to co wyzej wrzucilem ale narazie nie zdradzam do czego to mi potrzebne ps na pclolu pisalem ze koncze z worklogiem tutaj bede nadal go prowadzil zalozylem fanpaga na fesjie zalozylem jak cos to zapraszam do laikowania https://www.facebook.com/killeradrian.aro/?fref=ts
adriankiller 53 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2016 Ja wiem najlepsze co moglem zlozyc za 800€ bo tyle tylko mialem stad ramy takie a nie inne
Buczo 53 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 A ja czekam na Zen-y. Jestem bardzo ciekawy co AMD pokarze
tomcug 358 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, Buczo napisał: pokarze Ja pyerdole... Edytowane 8 Grudnia 2016 przez tomcug
adriankiller 53 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2016 @up nie czepiaj sie 2x @up co by amd nie pokazalo to i tak bloki pod ta podstawke sa ochydne
tomcug 358 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Ta, nie czepiaj się, to więcej takich kwiatków będzie .
Buczo 53 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) @tomcug Robisz też dyktanda? Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Buczo
adriankiller 53 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2016 kazdemu sie moze zdarzyc mi najczesciej po pijaku albo w innych stanach niewazkosci
haha3 4 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 1 godzinę temu, tomcug napisał: Ta, nie czepiaj się, to więcej takich kwiatków będzie . ja sie ciebie czepiam cały czas a i tak jak byłeś głupi tak dalej jesteś głupi
tomcug 358 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 1 godzinę temu, haha3 napisał: ja sie ciebie czepiam cały czas a i tak jak byłeś głupi tak dalej jesteś głupi Odezwał się niebieski cfel, ja przynajmniej mam AMD pało .
Buczo 53 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 @adriankiller no poczekamy, zobaczymy Gdzieś tam, mi się kołacze przesiadka na Intela, ale jakiś mam sentyment do AMD, a na razie mnie nie zawiodło, także czas pokaże
haha3 4 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 46 minut temu, tomcug napisał: Odezwał się niebieski cfel, ja przynajmniej mam AMD pało . ponawiam, w szafie sie nie liczy pajacu. Ja mam legendarną 7970 a ty patusie gtx 580...
tomcug 358 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 W komputerze mam, a nie w szafie .
Rekomendowane odpowiedzi