Najdas1985 4 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Witam. Panowie, ktory polecacie obecnie dysk twardy HDD na przechowanie danych? Chciałbym kupic też drugi dysk m2 mve 2 tb, ale ceny są z kosmosu Czy gdzieś są promocje na dyski m2?? Komputer śmiga, jestem zadowolony z niego Pozdrawiam Edytowane 9 Lutego przez Pan Mateoo zly dzial i pusty tytul
Pan Mateoo 687 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego twoj post zostal przeniesiony, odpisze zaraz
Pan Mateoo 687 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego ssd m2: 990pro, nm890, sn850x, lub taniej sn5000. jesli chcesz nie na m2 to mozezs rozwazyc cs900, a55. budzetowo to cx400 hdd - kwestia ile tb i jaki budzet? i ile RPM czy nie wiesz? ah jeszcze format jest - zmiesci ci sie 3.5 cala czy chcesz cienki 2.5 jak ssdki zwykla barracuda np for basic usage byla by wystarczajaca 1 godzinę temu, Najdas1985 napisał(a): Czy gdzieś są promocje na dyski m2?? czasem na oficjalnym koncie allegro sa promocje na jakies dyski ale to trzeba wyłapywac
Bono_UG 330 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a): czy chcesz cienki 2.5 jak ssdki Nie ma i nie będzie - wymarły. Zostały jedynie jakieś nieliczne kilkuletnie leżaki magazynowe i cała masa allegrowych "nowych", czyli z demontażu z wyzerowanym czasem pracy, względnie przedpotopowe leżaki magazynowe. Jak nie ma miejsca w komputerze, to już lepiej rozglądać się za zewnętrznymi obudowami czy stacjami dokującymi. Pchanie się w 2,5" nie ma kompletnie sensu.
Najdas1985 4 Opublikowano 9 Lutego Autor Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Hdd 3.5 cala. Moja obudowa mieści jeden - chcę 4 Tb / 7200 rpm. Ma być porządny, nie te najtańsze M2 bede szukal w promocji. Ceny kręcą się koło 1 tyś zł 😱 Edytowane 9 Lutego przez Najdas1985
AudRob 307 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) 19 godzin temu, Najdas1985 napisał(a): Ceny kręcą się koło 1 tyś zł 😱 jaki dysk koło tysiąca chyba 2TB? Jeszcze w grudniu można było kupić Samsunga 990 pro 4TB za 1k ale nie teraz. Edytowane 10 Lutego przez AudRob
Najdas1985 4 Opublikowano 10 Lutego Autor Opublikowano 10 Lutego 4 Tb to HDD. 2 Tb to M2. Źle napisalem, przepraszam
Bono_UG 330 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego W dniu 9.02.2026 o 21:41, Najdas1985 napisał(a): chcę 4 Tb / 7200 rpm. Ma być porządny, nie te najtańsze Za dużego wyboru i tak nie ma, WD Red Pro lub Seagate Ironwolf Pro. Kwestia której marce bardziej ufasz, który cichszy. Ja się trzymam WD i mam w budzie jakiegoś red-a ale teraz nie pamiętam czy plus czy pro i czy 4TB czy 6TB. PS. jak już to TB, bo b to bity i nie chciałbyś dysku poniżej 500GB
Johnny Tomala 83 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego W dniu 9.02.2026 o 11:24, Najdas1985 napisał(a): Witam. Panowie, ktory polecacie obecnie dysk twardy HDD na przechowanie danych? Chciałbym kupic też drugi dysk m2 mve 2 tb, ale ceny są z kosmosu Czy gdzieś są promocje na dyski m2?? Komputer śmiga, jestem zadowolony z niego Pozdrawiam Ja polecam od BitArena na Allegro Seagate, pojemność jaka Ci pasuje. Rok temu kupiłem 10 TB i trzyma się dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi