Seba1990 0 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Witam, który z tych monitorów bardziej byście polecali do domowych zastosowań (niektórych gier, prac biurowych i filmów). https://www.ceneo.pl/190009280 https://www.ceneo.pl/189784540 Pozdrawiam
Pan Mateoo 715 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca z tych dwoch to gigabytte wydaje sie lepszy - nie jestes grafikiem wiec overal bedziesz zadowolony. uzyj lupki bo temat tanich monitorow byl poruszany - moze znajdziesz ciekawe informacje 1
Seba1990 0 Opublikowano 15 Marca Autor Opublikowano 15 Marca W dniu 8.03.2026 o 21:29, Pan Mateoo napisał(a): gigabytte wydaje sie lepszy Wziąłem G27Q2, poleciłbyś mi najlepszą konfigurację, żeby wydobyć z niego maxa jeśli chodzi o kolory? Gdzieś na stronce wydziałem polecena konfiguracje w recenzji, ale do M27Q2 QD.
Pan Mateoo 715 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca O tej porze to włącz tryb srgb i tyle, jutro coś innego może znajdę
Send1N 5 909 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Kolory, gamme, jasność ustawiasz pod siebie tak jak ci pasuje zamiast ustawiać tak jak ktoś sobie ustawił i powiedział że tak jest najlepiej
Kyle 412 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Tym sposobem możesz się przyzwyczaić do wszystkiego, w tym bardzo rozjechanego kolorystycznie obrazu. Gammę najlepiej ustawić na 2.2 (kontrolując obrazem rzeźnikLCD), jasność ... no to już zależy od jasności otoczenia, a temp. barwową na D65 (jak nie mamy kolorymetru, to najbezpieczniej ustawić na domyślną, lub taką z recenzji, jeśli wiele z nich wskazuje na wyraźny rozjazd)
Pan Mateoo 715 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca ten morelowy meh typ nagral o tym monitorze nie sluchaj go tylko zobacz porownanie miedzy srgb a recznymi zmianami
Kyle 412 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 6 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a): ten morelowy meh typ nagral o tym monitorze Z tego co używałem tego programiku do przycinania gamutu, to on nie komunikował się "z wnętrzem monitora" (?) jak mówi ten recenzent, tylko po prostu bazował na profilu ekranu z systemu i z niego wycinał gamut sRGB - też dobre rozwiązanie ... jeśli działa .
Rekomendowane odpowiedzi