Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Dirian napisał(a):

Jak szukasz dobrze wyposażonej płyty która ma "wszystko" lub prawie wszystko, to masz bardzo dobrego Asusa na najnowszym chipsecie za 750 ziko. Nic lepszego nie kupisz w tej kasie, a i dopłacać dalej nie ma sensu jeśli nie planujesz pakować tu więcej niż 3 SSD.

https://www.proshop.pl/Plyta-glowna/ASUS-TUF-GAMING-B850-PLUS-WIFI-Plyta-glowna-AMD-B850-AMD-AM5-socket-DDR5-RAM-ATX/3324876

Dziękuję czy ten Asus posiada wszystko co wymieniłem czego potrzebuje ? Radiatory na dysk SSD 9100 pro z obu stron ?

2 godziny temu, AudRob napisał(a):

@toxicrain0912 albo taką od MSI tu masz wszystko czego chcesz 

140 różnicy względem ASUS  lepsza.

x-kom.pl/p/1306453-plyta-glowna-socket-am5-msi-mpg-b850-edge-ti-wifi.html

Tyle że ty chcesz wszystko czarne , nie doczytałem.

Produkt wycofany pod tym linkiem. Nie zrozumiałem do końca....ta MSI lepsza czy Asus ? 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, toxicrain0912 napisał(a):

Dziękuję czy ten Asus posiada wszystko co wymieniłem czego potrzebuje ? Radiatory na dysk SSD 9100 pro z obu stron ?

Ma radiator jednostronny, ale ten dysk też jest jednostronny (pamięci + kontroler są tylko na górnej części płytki), to po co ci radiator z dwóch stron?

Edytowane przez Dirian
Opublikowano

Bo Black and white tak powiedział że tak trzeba że dysk się przegrzeje na pcie5. Odnośnie ten Asus vs MSI ? Która jest lepsza i dlaczego bo nie zrozumiałem do końca ? Jeżeli MSI to jest jakaś taka alternatywa jak ona tyle że na czarno? Dziękuję. Jadę właśnie odebrać rtx 7090xt Asus prime OC.

Opublikowano

MSI jest lepsza.

28 minut temu, toxicrain0912 napisał(a):

Produkt wycofany pod tym linkiem. Nie zrozumiałem do końca....ta MSI lepsza czy Asus ? 

MSI jest lepsza tylko trochę droższa.

Jeszcze dziś pod tym linkiem co podałem była aktualna.

Opublikowano (edytowane)

Na Amazon jest ale droższa.

amazon.pl/MSI-B850-Edge-plyta-glówna/dp/B0DMT4R9B1

2 minuty temu, toxicrain0912 napisał(a):

Dlaczego jest lepsza. Co je różni ?

Porównaj specyfikacje obu płyt i się dowiesz jaka jest różnica😊

Edytowane przez AudRob
Opublikowano
4 minuty temu, AudRob napisał(a):

Na Amazon jest ale droższa.

amazon.pl/MSI-B850-Edge-plyta-glówna/dp/B0DMT4R9B1

Porównaj specyfikacje obu płyt i się dowiesz jaka jest różnica😊

Nie znam się za bardzo ....co z tego że inne wartości będą napisane. Moze fachowiec napisać? To nie jest lenistwo tylko brak wiedzy o sprzęcie .

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, toxicrain0912 napisał(a):

Nie znam się za bardzo ....co z tego że inne wartości będą napisane.

Dlatego ci poradziłem tą płytę ponieważ taką posiadam MSI MPG B850 Edge TI WiFi  w jednym kompie z 9800X3D  i sprawuje się wyśmienicie ponadto ma wyświetlacz kodów błędów itp.

44 minuty temu, toxicrain0912 napisał(a):

Dlaczego jest lepsza. Co je różni ?

Tak szczerze na początek jak wyżej  pisali , powinna ci wystarczyć płyta nawet za 450 zł . 

9800x3d obsłuży każda płyta jak nie masz wymagań.

Ewentualnie za jakiś czas sobie zmienisz , to nie jest jakiś wielki koszt.

Edytowane przez AudRob
Opublikowano
Godzinę temu, AudRob napisał(a):

Dlatego ci poradziłem tą płytę ponieważ taką posiadam MSI MPG B850 Edge TI WiFi  w jednym kompie z 9800X3D  i sprawuje się wyśmienicie ponadto ma wyświetlacz kodów błędów itp.

Tak szczerze na początek jak wyżej  pisali , powinna ci wystarczyć płyta nawet za 450 zł . 

9800x3d obsłuży każda płyta jak nie masz wymagań.

Ewentualnie za jakiś czas sobie zmienisz , to nie jest jakiś wielki koszt.

Przecież napisałem że mam wymagania. Jest jakaś alternatywa dla tej MSI? W czarnym kolorze? Ja kompa zmieniam raz na 10 lat...

Opublikowano
24 minuty temu, toxicrain0912 napisał(a):

Przecież napisałem że mam wymagania. Jest jakaś alternatywa dla tej MSI? W czarnym kolorze? Ja kompa zmieniam raz na 10 lat...

No niby jest taka , tylko tu nie ma kodów błędów i jest droższa od tej  co ci podałem

krsystem.pl/msi_mag_b850_tomahawk_max_wifi_am5_4ddr5_atx-item-77292.html?64336&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=7fd7e19c-942e-89c4-a4f0-01c58b2bc211

amazon.pl/dp/B0DPKVF29H?tag=ceneo0c-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&utm_source=ceneo&utm_feed=amselect&utm_medium=referral&ascSubtag=9bc14833-6864-54df-4c5d-eb1881e4c5c4

Opublikowano

Dziękuję. Czyli te propozycj

15 minut temu, AudRob napisał(a):

No niby jest taka , tylko tu nie ma kodów błędów i jest droższa od tej  co ci podałem

krsystem.pl/msi_mag_b850_tomahawk_max_wifi_am5_4ddr5_atx-item-77292.html?64336&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=7fd7e19c-942e-89c4-a4f0-01c58b2bc211

amazon.pl/dp/B0DPKVF29H?tag=ceneo0c-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&utm_source=ceneo&utm_feed=amselect&utm_medium=referral&ascSubtag=9bc14833-6864-54df-4c5d-eb1881e4c5c4

O kurde duża różnica cenowa. Ta czarna od tej twojej srebrnej polecanej skoro droższa również też musi być w czymś lepsza ? W skrócie dałbyś radę wymienić ? Ona 1 tys PLN kosztuje. Max co chciałem wydać. Rozumiem że Twój srebrny MSI to top jakość cena nic więcej nie trzeba. Ten czarny w czym jest lepszy? Cokolwiek poradzisz będę wertował i zrobię jak mówisz.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, toxicrain0912 napisał(a):

Ten czarny w czym jest lepszy?

W niczym tylko Tomahawk jest czarny i nie posiada wyświetlacza kodów błędów, ogólnie to jest to samo tyle że  trochę wyglądem się różni ale to już kwestia gustu. U mnie srebrny siedzi w czarnej obudowie mi to nie przeszkadza .

Takie samo audio w obydwu płytach Realtek ALC4080

W MSI MPG B850 EDGE TI WIFI masz jeszcze podświetlane  logo RGB na radiatorze. 

Edytowane przez AudRob
Opublikowano
16 minut temu, AudRob napisał(a):

W niczym tylko Tomahawk jest czarny i nie posiada wyświetlacza kodów błędów, ogólnie to jest to samo tyle że  trochę wyglądem się różni ale to już kwestia gustu. U mnie srebrny siedzi w czarnej obudowie mi to nie przeszkadza .

Takie samo audio w obydwu płytach Realtek ALC4080

W MSI MPG B850 EDGE TI WIFI masz jeszcze podświetlane  logo RGB na radiatorze. 

Rozumiem czyli nic tylko połowac na taką samą płytę jaką ty masz i walić ze srebrną. Żaden inny producent nie nawiązuje konkurencji za te 750zl z nią ? Ogólnie tych płyt wszystkich chyba z 60 jest różnych ?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, toxicrain0912 napisał(a):

Rozumiem czyli nic tylko połowac na taką samą płytę jaką ty masz i walić ze srebrną. Żaden inny producent nie nawiązuje konkurencji za te 750zl z nią ? Ogólnie tych płyt wszystkich chyba z 60 jest różnych ?

3 godziny temu, toxicrain0912 napisał(a):

Ogólnie tych płyt wszystkich chyba z 60 jest różnych ?

Tzn?

Pamiętaj że nie każda B850 to samo oferuje.

logo jest zmienne w Mystic Light.

Edytowane przez AudRob
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, AudRob napisał(a):

Tu masz jak to rgb wygląda

1776360161944.jpg

Tzn?

Pamiętaj że nie każda B850 to samo oferuje.

logo jest zmienne w Mystic Light.

Obrzydliwe rgb, nienawidze tego. Da sie to wylaczyc? wiesz moze czy sa jakies altenratywy czy to jest best in slot cena / jakosc w tej cenie i spelni moje wymagania?

Po ile byla ta twoja plyta srebrna? Teraz w mediaexpert po 929zl chodzi?

Edytowane przez toxicrain0912
Opublikowano
20 minut temu, toxicrain0912 napisał(a):

Obrzydliwe rgb, nienawidze tego. Da sie to wylaczyc?

Oczywiście że tak.

U mnie jest cały czas wyłączone , pokazałem ci że ma rgb.

Co mogłem ci napisałem , co chcesz to kupisz nie znam teraz cen , sam patrz masz linki itp. 

28 minut temu, toxicrain0912 napisał(a):

Po ile byla ta twoja plyta srebrna?

Teraz to już nie istotne ceny się zmieniły.

Tak samo jak byś zapytał po ile były ramy.

34 minuty temu, toxicrain0912 napisał(a):

Teraz w mediaexpert po 929zl chodzi?

To kupuj i tyle jak pasuje.

Opublikowano (edytowane)

Czołem

Przeglądam sobie ten arkusz z płytami i skupiam się na msi b850 oraz ms x870e. Dziwi mnie jedno a mianowicie że nowsze płyty mają biosy 32mb a starsze 64mb. O co tutaj chodzi?

Na przeczekanie do zen6 mam zamiar wziąć coś bez szału, 9700X z Ali bywa w cenie 730-780zł i chyba na niego padnie.

Edytowane przez Rafe