Lameismyname 3 943 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu @wallec Nie zgodzę się z Twoim poglądem na sprawę. Krzysiak to pięknie wyjaśnił: 54 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Co nie zmienia faktu, że nie rozumiesz o co chodzi, jeśli naprawdę jego wymianę bierzesz za argument przeciw amd Może na intelu by zmieniał częściej dla kaprysu A co do zmiany funkcjonalności... to też pudło. Te chipsety z tego co pamiętam to jeden i ten sam układ inaczej nazwany. W AM5 wszystko wskazuje, że będzie jak z AM4 czyli kupowałeś płytę z pierwszej serii chipsetów (nawet bieda A320) i jedną płytą obskakiwałeś Ryzeny 1xxx, 2xxx, 3xxx, 4xxx i 5xxx. Na AM5 póki co jest to samo i wsparcie 2027+ czyli Zen 6 i Zen 7. Jedynie topowe chipsety jak X870E dostaną szybciej aktualizację biosu, bo są traktowane przez producentów priorytetowo. 38 minut temu, Krzysiak napisał(a): @wallecale to nie wina amd że @Lameismyname oszczędzał na mobkach zamiast kupić od razu coś lepszego Ale co się poprzerzucam sprzętu to moje. A inny fakt - do np. 9800X3D taki Gigabyte B650 Eagle w zupełności wystarcza... nawet ASRock B650M-HDV/M.2 byłby ok. gdyby nie te ciągłe problemy z paleniem procków. Wszystko inne to moja fanaberia 2
Krzysiak 3 141 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) @Lameismynamesam dla fanaberii zmieniłem czarnego asusa na białego gigabyte, nie dlatego że czegoś mi w asusie brakowało jeśli chodzi o funkcjonalność (on w sumie nawet miał lepszy kodek audio, choć to dla mnie bez znaczenia), co po prostu chciałem białe mobo. Sam asus siedzi w kompie syna, ot zamiast kupować mobka do jego kompa dołożyłem i kupiłem do swojego, a moje stare mobo poszło do jego kompa w miejsce am4. Na chwile obecną w domu Gigabyte B850 Aorus Elite wifi7 ICE + 9800x3d, ASRock B650M-HDV/M.2 + 7600, Gigabyte B650 Gaming X AX + 7800x3d i Asus tuf gaming B650-plus wifi + 7600. Edytowane 9 godzin temu przez Krzysiak
Lameismyname 3 943 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Teraz, Krzysiak napisał(a): @Lameismynamesam dla fanaberii zmieniłem czarnego asusa na białego gigabyte, nie dlatego że czegoś mi w asusie brakowało jeśli chodzi o funkcjonalność (on w sumie nawet miał lepszy kodek audio, choć to dla mnie bez znaczenia), co po prostu chciałem białe mobo. Sam asus siedzi w kompie syna, ot zamiast kupować mobka do jego kompa dołożyłem i kupiłem do swojego, a moje stare mobo poszło do jego kompa w miejsce am4. U mnie też możliwe, że obecny Giguś będzie spadem do innej domowej skrzynki. To zawsze jest jakaś myśl 1 minutę temu, Krzysiak napisał(a): Na chwile obecną w domu Gigabyte B850 Aorus Elite wifi7 ICE + 9800x3d, ASRock B650M-HDV/M.2 + 7600, Gigabyte B650 Gaming X AX + 7800x3d i Asus tuf gaming B650-plus wifi + 7600. Co Ty tam na chacie masz kafejkę internetową i na lanie w Quake 3 gracie?
Krzysiak 3 141 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, Lameismyname napisał(a): Co Ty tam na chacie masz kafejkę internetową i na lanie w Quake 3 gracie? Trzech synów graczy i każdy chce swój komp...niby kosztowniejsze rozwiązanie niż gdyby korzystał któryś z mojego, bo powiedzmy że ten na asrocku niekoniecznie potrzebny, ale z drugiej strony znacznie dla niego bezpieczniejsze (w sensie mojego kompa) Ale ten na asrocku był złożony po mega taniości z tego co walało się po szufladach (coś koło 1k bebechy z tym co wyżej wymieniłem + 2x8GB 5600@6000, RX6600, 1TB m.2, aio msi 360mm, zasiłka 600W), więc nie jest źle. Edytowane 9 godzin temu przez Krzysiak
Lameismyname 3 943 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Teraz, Krzysiak napisał(a): Trzech synów graczy i każdy chce swój komp...niby kosztowniejsze rozwiązanie niż gdyby korzystał któryś z mojego, bo powiedzmy że ten na asrocku niekoniecznie potrzebny, ale z drugiej strony znacznie dla niego bezpieczniejsze (w sensie mojego kompa) To jeszcze żonkę podszkolić i możecie w CS2 jako drużyna grać klanówki. "Team Krzysiak" Teraz, Krzysiak napisał(a): Ale ten na asrocku był złożony po mega taniości z tego co walało się po szufladach (coś koło 1k bebechy z tym co wyżej wymieniłem + 2x8GB 5600@6000, RX6600, 1TB m.2, aio msi 360mm, zasiłka 600W), więc nie jest źle. No i git. Jednak lepiej jak każdy ma swoją skrzynkę. Z resztą... niektórzy się nad tym nie zastanawiają ale skrót PC jest od Personal Computer.
Krzysiak 3 141 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 3 minuty temu, Lameismyname napisał(a): To jeszcze żonkę podszkolić i możecie w CS2 jako drużyna grać klanówki. "Team Krzysiak" Ona nie growa, raz w życiu kupę lat temu spróbowała zagrać w simsy...postać umarła jakoś szybko i na tym się skończyła kariera gracza 1
unadarek 63 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 3 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Ona nie growa, raz w życiu kupę lat temu spróbowała zagrać w simsy...postać umarła jakoś szybko i na tym się skończyła kariera gracza Ano tak jeden nolife na kwadracie starczy plus chyba tam potomstwo też komputerki lubi więc
Rekomendowane odpowiedzi