Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem w śmietniku uszkodzony telefon SAMSUNG GALAXY S8 SM-G950F z popękanym ekranem ale dobrze pokazywał kolory. Położyłem ten telefon SAMSUNG GALAXY S8 SM-G950F na 2 centymetrowej podstawce żeby bateria z tyły miała dostęp do powietrza dlatego że ten telefon się bardzo szybko robił bardzo gorący nawet w czasie bezczynności i ten telefon spadł na twardy stół z wysokości 2 centymetrów i od tego czasu telefon pokazuje kolory mniej więcej jak na tym monitorze
1706307900-1561990074.jpg
i ekran telefonu wygląda jak Windows z 256 kolorami albo jeszcze mniej i pokazują się poziome paski z różnymi kolorami mgły. Od samego poczatku gdy potrząsałem tym telefonem to słychać w tym telefonie dźwięk jakby jakaś rzecz w nim w środku się złamała i latała luźno w telefonie i od samego początku przez spadnięciem z 2 centymetrów prawidłowo drga ale nie chce wykrywać drgań żeby ustawić zegarynkę https://tell-me-the-time.pl.aptoide.com/app na potrząśniecie telefonem żeby godzinę gadał. Czy ekran telefonu może sam się naprawić i czy spadek z 2 centymetrów to dużo czy mało?

Opublikowano

Spadek z 2 cm nie powinien spowodować żadnych uszkodzeń wewnątrz telefonu, za małe przeciążenia. Mój telefon wielokrotnie spadał z większych wysokości i nie słychać żeby coś wewnątrz luźno latało.

Co do baterii, to być może po prostu z wiekiem się zużyła? Sprawdź czy po ładowaniu bateria traci swoją pojemność lub czy są jakieś oznaki spuchnięcia baterii. Jeżeli te objawy (szczególnie ten drugi) występują to należy ją koniecznie wymienić. Ewentualnie może być tak, że CPU zżera zasoby tylko pytanie czemu miałby to robić - sprawdź zachowanie telefonu w trybie samolotowym i z wyłączeniem działania wszystkich aplikacji w tle, aczkolwiek ja i tak stawiam że to zużyta bateria.