Skocz do zawartości

Monitor 27"/32" | 80% praca, 20% rozrywka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Karister napisał(a):

To już kwestia stylu pracy. Ja przełączam pulpity dość często, a wygaszacz jest animowany, więc problemu nie widzę. Szkoda mi miejsca na terminal, którego się nie używa przez godzinę. Są fajne rozwiązania z wyjeżdżającym terminalem z góry ekranu. Guake dla Linuxa i iTerm2 dla MacOSa. Ten drugi wymaga nieco konfiguracji, żeby dobrze działał przy aplikacjach ustawionych w fullscreen, ale jest to do zrobienia. Do tego sensowne IDE też mają wbudowany terminal, więc kolejny w osobnym oknie nie jest mi potrzebny.

Zgadza się. Można masę rzeczy robić żeby te wypalenia minimalizować / eliminować - ale osobiście wychodzę z założenia, że nie chcę pamiętać o tym żeby co chwila tasować okna :-) Taki mam styl, że lubię mieć terminal na widoku. Co zrobisz, jak nic nie zrobisz :D Ale zawsze mogę ten terminal przerzucić na osobny monitor. Biurko mam spore, jeden dodatkowy 24"/27" (ustawiony pionowo) spokojnie się zmieści.

Dzięki za polecenie 39GX950B! Poważnie rozważam zakup. Najwyżej zaakceptuję ryzyko wypaleń i za kilka lat wymienię na innego OLEDa xD

Opublikowano
49 minut temu, Dimazz napisał(a):

Ciul że ten pierwszy to 27 cali a drugiemu jest jednak bliżej do 2000zł niż do tysiąca taki tam szczegół  ;D

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Send1N napisał(a):

Ciul że ten pierwszy to 27 cali a drugiemu jest jednak bliżej do 2000zł niż do tysiąca taki tam szczegół  ;D

bo nie szukałem tylko wrzuciłem pierwsze z brzegu promocje. 
za 1100zł były jakieś monitory 4k 32 cale

Do pracy lepiej sobie wziąć jakieś LCD. Teraz dobre monitory nie są drogie

Edytowane przez Dimazz