Halo 3 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia Cześć, złożyłem sobie kompa rtx5070ti 16gb, ddr5 32gb ram, AMD Ryzen 7 7800X3D 8-Core (4.20 GHz). Na monitorach kompletnie się nie znam, stąd moje pytanie. VA, IPS, OLED? Celuje 1440p. Monitor głównie do grania, czasem film.
Pablloo 131 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia Jak jest budżet na oleda to się nie ma nad czym zastanawiać.
Halo 3 Opublikowano 12 Kwietnia Autor Opublikowano 12 Kwietnia 1500, 27. Podaj proszę coś konkretnego
Dirian 940 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia Masz już OLED-a w tym budżecie - https://www.x-kom.pl/p/1361497-monitor-led-27-265-284-samsung-odyssey-g5-s27fg500sux-g50sf.html
Halo 3 Opublikowano 12 Kwietnia Autor Opublikowano 12 Kwietnia a teraz pytanie, czy warto? Moze lepiej dopłacić?
Lameismyname 4 096 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia 17 minut temu, Halo napisał(a): a teraz pytanie, czy warto? Moze lepiej dopłacić? Warto dopłacić do tego Gigabyte (https://www.empik.com/monitor-gigabyte-mo27q28g-gigabyte,p1708073125,elektronika-p) Sporo forumowiczów go ma i jest naprawdę świetny.
Pablloo 131 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia 26 minut temu, Halo napisał(a): a teraz pytanie, czy warto? Moze lepiej dopłacić? A ile chcesz dopłacić? Może coś takiego https://www.morele.net/monitor-msi-mag-273qp-qd-oled-x24-15406952/
Halo 3 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia Myślę nad tym Gigabyte, który polecił Lameismyname. Trochę przeraża mnie to migotanie i pasy na szarych odcieniach, sporo osób na to narzeka. Ktoś z Was używa tego monitora?
Pitross20 367 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Ja posiadam ten monitor dopiero od zeszłego czwartku, i co mogę powiedzieć, obraz żyleta, kolory, szybkość matrycy robi ogromne wrażenie, co do pasów na szarym tle, to albo jestem ślepy, ale jakoś nie mogą ich się dopatrzyć, migotanie baaaaardzo delikatne zauważyłem w ceberku, ale jest to dla mnie tak minimalistyczne,że mi kompletnie to nie przeszkadzało. Przez weekend potestowałem i jestem bardzo zadowolony z tego monitora.
DarkeVo 757 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Ja zauwazyłem u mnie że migotanie występuje przy 280hz i z włączonym gsync jak sie wyłączy jest ok. Co do pasów na szarym to nie widziałem i dziś bede jeszcze żeby to sprawdzał żeby to w koncu zobaczyć😅
Send1N 5 961 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) No właśnie i nic bodajże w tym temacie się nie zmieniło, nie każdy chce rezygnować z synchronizacji ze zmienną częstotliwością jak się do niej przyzwyczaił tylko że w przypadku oleda jest skazany na migotanie pasy to tam ciul, chyba że ktoś lubi wpatrywać się w statyczny obraz i doszukiwać Edytowane 13 Kwietnia przez Send1N
Halo 3 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia Czyli każdy oled tak migocze? Boję się, że za bardzo będzie mi to przeszkadzało, Jedni chwalą drudzy nienawidzą
j4z 1 873 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Migotanie jest głównie widoczne na loadingach. No chyba, że w grze komuś klatki latają jak szalone. 12 godzin temu, DarkeVo napisał(a): z włączonym gsync Bo to tzw vrr flicker
Halo 3 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Dobrze, dziękuję wam za rady Przetestuję, najwyżej pójdzie zwrot. Ktoś z was używa Monitor MSI MAG 273QP QD-OLED X24? Według opinii użytkowników to bezpieczniejsza opcja Edytowane 13 Kwietnia przez Halo 1
DarkeVo 757 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Zamów tego gigabyte i sam oceń. Nie jest tak źle jak sie wydaję. Gra sie naprawdę przyjemnie
Halo 3 Opublikowano 14 Kwietnia Autor Opublikowano 14 Kwietnia W dniu 13.04.2026 o 22:48, Halo napisał(a): Ktoś z was używa Monitor MSI MAG 273QP QD-OLED X24? Według opinii użytkowników to bezpieczniejsza opcja Ktoś? Coś?
DarkeVo 757 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Ja sie mocno zastanawiam jak ta 5070ti by dawała sobie radę z 32 cale 4k, klatki napewno w dół ale jest dlls czy fg to może by nie było tak źle
kamilos69 396 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) @DarkeVo Przecież takie testy są szeroko dostępne na internetach. Nawet po polsku są takowe Edytowane 15 Kwietnia przez kamilos69
DarkeVo 757 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia @kamilos69 tak wiem o tym. Jednak bardziej mnie interesuje opinia ludzi którzy mają taki zestaw. Testy testami i nie raz sie przekonałem że w rzeczywistosci jednak jest troche inaczej
kamilos69 396 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia @DarkeVo Wiem że Ty wiesz. Za to ja wole testy niż opinie bo opinie są baardzo subiektywne a co za tym idzie mało miarodajne.
Lameismyname 4 096 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Najlepiej mieć na uwadze i testy i opinie, a przekonania "na własnej skórze" nic nie zastąpi 3
j4z 1 873 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) Jako posiadacz ekranu 4k 55" i 5080 twierdzę, że do 4k to tylko 5090, bo niestety nic mocniejszego nie ma. Edytowane 15 Kwietnia przez j4z
Lameismyname 4 096 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia @j4z Można śmiało rzec, że do 4K potrzebne jest 16K (złotych) na GPU
Rekomendowane odpowiedzi