fnuggi13 0 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Witam, mam problem z fps mojego sprzętu i np w takich grach takich jak lol i valorant i nie wiem z czego one mogą wynikać, posiadam ryzen 7 3700x, i grafike rtx 3060, a także 32 gb ramu mimo tego w lolu na średnich ustawieniach fps oscaluje w granicach 100~, jako iż wyczytałem że te gry zależą od cpu to wrzuciłem to pytanie do działu pytań z procesorów, komputer był restartowany, gry reinstalowane a mimo tego mam fps podobnego do znajomego grającego na starej integrze ryzena 5 2400g z 8 gb ram. Ma ktoś jakieś pomysły co może być przyczyną? Vsync jest wyłączony, fps limit zmieniany, nic nie pomaga.
zlotnik 81 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Włącz MSI afterburner i zobacz czy GPU chodzi na max jeśli nie to CPU za słaby
fnuggi13 0 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja chodzi w okolicy maxa, i sprawdzilem jeszcze na rdzeniach czy na jednym-dwoch nie chodzi, nic nie pomaga wszystko w normie
zlotnik 81 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) jeśli GPU nie chodzi ciągle na 99% czyli musisz wymienić CPU na mocniejszy najlepiej na 5700x3d Edytowane 2 Maja przez zlotnik
Rekomendowane odpowiedzi