Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam od jakiegoś miesiąca karte graficzną Power Color amd RX 9070 XT z 16 gb vramu. Sama karta super. Wydajna itd. Mam tylko mały problem z aplikacją Adrenalin do obsługi tej karty. Chodzi o to że systematycznie raz na tydzień albo dwa tygodnie musze przeinstalowywać tą aplikacje bo robi się błąd. Ten błąd polega na tym że kiedy w chodze w tą aplikacje to nic się nie wyświetla. Tzn. jest ramka ale jak np. wchodze w Wydajność to jest pusty ekran. Tak samo jest z innymi zakładkami. Pomaga wtedy dopiero przeinstalowanie Adrenalin. Wtedy się wszystko wyświetla. Ale tak jest z tydzień może dwa i potem problem się powtarza. Ściągam najnowsze sterowniki i Adrenalin od AMD. Czy to może wina samej karty? Bo jeszcze dodam że czasami na sekund może dwie wyłącza mi się obraz. Po prostu czarny ekran. Ale tylko na sekunde może dwie. Mam monitor jakiś Dell 27 cali 4K. Ale to jest nieważne. Bardziej interesuje mnie co z tą aplikacją Adrenalin?

Dodam jeszcze że jak mi się wyłącza ten obraz na sekunde to wiatraki normalnie chodzą nie przyśpieszają. Zasilacz mam Corsair 850 watt.

I z tym wyłączaniem obrazu dzieje się to czasami. Raz na pare dni. Także to akurat nie jest wielki problem.

Opublikowano (edytowane)

Kumpel miał podobny problem z krótkotrwałym czarnym ekranem jak miał ustawioną maksymalną częstotliwość odświeżania monitora. Spróbuj dać niższą jak 120Hz i daj znać czy pomogło. U niego wszystkie problemy zniknęły, tylko że on zmieniał ze 165 na 120Hz i przy 3440x1440p. 

Edytowane przez ghost666
Opublikowano

Ja przy rozdzielczośći 4K mam ustawione 60 hz. Co ciekawe z tym krótkotrwałym na 1-2 sekundy wyłączeniem obrazu dzieje mi się tylko pod windzgrozą. Pod linuxem jest ok. Pod windzgrozą pobrałem najnowsze stery od amd.