Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orange będzie wykonywać inwestycje w ramach KPO , w tamtym tygodniu na mojej ulicy wyznaczyła trasę światłowodu. Jest ktoś mi w stanie powiedzieć jak to zwykle wygląda tzn. po jakim czasie średnio zaczynają pracę naziemne po tym. dodam ze BOK operatora nie zna terminów.

Opublikowano
1 godzinę temu, bourne2008 napisał(a):

Nikt ci na to pytanie nie odpowie dokładnie. Optymistycznie klika miesięcy.

mi napisali oni że do 30.06 planują zrobić ( do tego dnia maja czas na zrobienie ) , ale to samo juz pisali rok temu. teraz chociaz sie cos ruszylo i wyznaczyli trase 

Opublikowano

Ale masz już światłowód na słupach powieszony? Zazwyczaj zanim podłączą wszystkich dookoła to na słupach widać takie pętle z przewodów. Najpierw rozkładane są światłowody między słupami, potem robią infrastrukturę w serwerowniach a dopiero potem podłaczają indywidualne domy. W wypadku moich rodziców i teściów od pojawienia się światłowodu na słupach do podłaczenia minęło pół roku.

Opublikowano
37 minut temu, narmiak napisał(a):

Ale masz już światłowód na słupach powieszony? Zazwyczaj zanim podłączą wszystkich dookoła to na słupach widać takie pętle z przewodów. Najpierw rozkładane są światłowody między słupami, potem robią infrastrukturę w serwerowniach a dopiero potem podłaczają indywidualne domy. W wypadku moich rodziców i teściów od pojawienia się światłowodu na słupach do podłaczenia minęło pół roku.

ogolnie to ja nie bede mial na slupach tylko kopany w ziemi. tydzien temu wyznaczyli trase i paliki polozyli pomaranczowe. operator napisal mi ze planuje do konca czerwca wykonac prace , ale to samo juz mowili rok temu i nie wiem czy im wierzyc na slowo w ten termin.

Opublikowano

No to do końca przyszłego roku powinni się wyrobić. Najpierw jedna ekipa rozkłada kable, dopiero jak to jest gotowe w danym regionie dostarczają sprzęt do lokalnej centrali i podłączają, a na koniec technicy indywidualnych operatorów wjeżdżają i podłączają ludzi, którzy złożyli u nich zamówienia na usługi.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, narmiak napisał(a):

No to do końca przyszłego roku powinni się wyrobić. Najpierw jedna ekipa rozkłada kable, dopiero jak to jest gotowe w danym regionie dostarczają sprzęt do lokalnej centrali i podłączają, a na koniec technicy indywidualnych operatorów wjeżdżają i podłączają ludzi, którzy złożyli u nich zamówienia na usługi.

tylko ze oni maja do 30.06 czas na zrobienie tego wedlug tej umowy kpo i tego co pisza

Edytowane przez mklubowy