Skocz do zawartości

Potrzebuje pomocy do wyceny komputera na prawdopodobną sprzedaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem bo ciężko mi jest określić jego wartość ogólnie kupiłem go w drugiej połowie 2021 roku jako już gotowy build z x-komu bo byłem jeszcze dość młody i potrzebowałem coś na szybko na teraz i bez wiedzy. Do tego czasu wymieniłem w nim procesor, chłodzenie, obudowę i dorzuciłem do niego dysk. Aktualnie składa się z 
- obudowy darkflash DPX90 z 3 wiatrakami
-płyty głownej Gigabyte b560 aorus PRO AX
-intel core i9-11900kf
- rtx 3060 12gb gigabyte
- ram GOODRAM ddr4 16gb 3600MHz
-chłodzenia wodnego MSI MAG core Liquid C360 3x120mm
-zasilacz bequiet 650w (bodajże silver)
- dysk goodram  1TB M.2 PCIe NVme IRDM SSD
-dysk goodram 1TB SATA SSD CX400
To chyba wszystko i byłoby super gdyby ktoś byłby w stanie poświęcić chwilę czasu i pomóc mi w wycenie. Z góry dziękuje bardzo

Opublikowano

Wchodzisz na allegro/ olx wpisujesz nazwę sprzętu i patrzysz po cenach... jak są używki to już +/- wiesz ile to kosztuje jak są tylko nowe to odejmujesz 30/60% ceny zależy od gwarancji stanu itd. Ot cała filozofia

Opublikowano
2 godziny temu, Platun napisał(a):

Wchodzisz na allegro/ olx wpisujesz nazwę sprzętu i patrzysz po cenach... jak są używki to już +/- wiesz ile to kosztuje jak są tylko nowe to odejmujesz 30/60% ceny zależy od gwarancji stanu itd. Ot cała filozofia

Na OLX ludzie próbują sprzedać stary złom w cenie nowego z gwarancją. Bez sensu. Te które się sprzedają za normalną cenę są niewidoczne bo nie leżą nawet 10 minut.

• Haha 1
  • Upvote 4
  • 3 tygodnie później...