Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie dotyczące starszych modeli iPhona (konkretnie modelu 8s). Nigdy nie miałem sprzętu apple'a, a przydałby mi się dodatkowy telefon tylko do sms, czy aplikacji Allegro (jedynie weryfikacja płatności kartą AllegroPay). Aplikacja AllegroPay wymaga min. iOS >=16, a za kilka stówek są do kupienia modele z iOS <16. Czy da się jeszcze na takim starociu uaktualnić system do wersji 16.xx? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Chodziło mi o IPhona 8 plus - faktycznie nie było modelu "s" np. takiego: Apple iPhone 8 Plus A1897. To tak w ekosystemie Apple działa, że gdy dany system straci oficjalne wsparcie to aplikacje przestają działać?

Prawdę mówiąc brałem pod uwagę jeszcze (Apple iPhone SE 2020), ale komentarze dotyczące żenującej wielkości baterii mnie lekko odstraszyły - za to żekomo wspiera iOS aż do "iOS 27 Beta". Co byście doradzili? To byłby już moje trzecie urządzenie (1 dla rodziny/ znajomych, 2. do pracy - wszystko na androidzie), a pierwszy Apple i dla tego celuje w najtańsze w miare sensowne (jak dla jednej aplikacji i sms - co by obsłużyć serwisy aukcyjne itp.). Kto wie może złapie bakcyla na "japko".