Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, kalderon napisał(a):

No i? Znajdź mi dysk 1TB który ma ponad 800TBW. 

Śmieszny jesteś, Firecuda 530R 1TB ma 1100 TBW

Pokaż mi M470 Pro na rzekomych TLC bo jak ja na razie głupoty wypisujesz totalne, TLC z zapisem ~30mb/s? - to dysk na QLC i tyle w temacie

Screenshot_20260703_175853_Chrome.jpg

Edytowane przez Saddam
Opublikowano (edytowane)

Sebastian Oktaba z PurePC testował kompa z tym dyskiem i wg niego siedziały w nim kości Toshiba TLC 96 warstw. Wkleił bym link, ale to konkurencyjny portal i nie można.

Także MSI wkłada co popadnie i zalega w magazynie.

Godzinę temu, janek25 napisał(a):

Wszystko poniżej 600 moze byc podejrzewane o qlc

Jak Kioxia Exceria Pro? Jeden z topowych dysków PCI-E 4 z TLC i DRAMem? Bo wariant 1TB ma 400TBW.

Edytowane przez kalderon
Opublikowano
W dniu 3.07.2026 o 22:07, kalderon napisał(a):

Sebastian Oktaba z PurePC testował kompa z tym dyskiem i wg niego siedziały w nim kości Toshiba TLC 96 warstw. Wkleił bym link, ale to konkurencyjny portal i nie można.

Nie potwierdził tej informacji, mam z nim tam kontakt gdzie też jestem modem. 

Kości Toshiba TLC (BICS4) to EOL od początku 2024 roku. Na rynku nie istnieje nawet połączenie E27T z 96L TLC Toshiby. Mamy za to E27T + 162L Kioxia tylko wtedy ten dysk miałby dużo lepsze parametry sekwencyjne i zapis po wyczerpaniu pseudo SLC do nawet kilkuset mb/s a nie rzędu 60 czy nawet 30mb/s.

Poza tym MSI ma dysk z takim połączeniem i jest to model M482 który ma lepsze parametry jak i wyższe TBW.

Wszelkie recenzje M470 Pro które pokazują kontroler i NAND ukazują ten sam nr kości S27HG86AZA.

Podsumowując M470 Pro to dysk na QLC, świadczą o tym parametry w tym niskie TBW, osiągi jak i relacje osób z testów które je wykonywały jak i sami użytkownicy.

Opublikowano
4 godziny temu, Dikson napisał(a):

Nie potwierdził tej informacji, mam z nim tam kontakt gdzie też jestem modem. 

Potwierdził w komentarzu pod testem kompa na podzespołach MSI i właśnie z tym dyskiem. Być może teraz MSI przeszło w całości na QLC bo dali sobie taką opcję nie deklarując typu pamięci w specyfikacji.

Opublikowano
1 godzinę temu, kalderon napisał(a):

Potwierdził w komentarzu pod testem kompa na podzespołach MSI i właśnie z tym dyskiem.

Niczego nie potwierdził bo nie ma na to dowodu, a w pośpiechu i ogromir obowiązków wszystko można napisać, szczególnie w komentarzu.

Nie ma takiego połączenia na rynku, narzędzie Phison ID Flash nie rozpoznaje kontrolera ani pamięci tego dysku więc przestań po raz kolejny oprawdzać się czymś co gdzieś przeczytałeś i nie potrafisz tego zweryfikować. 

• Upvote 1
Opublikowano

Gdzie tu jest potwierdzenie że to były kości Toshiby 96l? - coś sobie ewidentnie ubzdurałeś

Screenshot_20260710_191450_Chrome.jpg

Królem podmian jest Adata bo tam to jest istny cyrk i mnogość wersji 

Opublikowano

Nie potwierdził jak ktoś dopytał czy jest pewien tego połączenia...

Tak to ja też mogę napisać sobie co chcę, walnął się ze starym M470 i po co sobie życie komplikować