Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tam widzę 5500 drożej niż 3600.

Mam 3600 pro w cenie 230 pln. Tam jako 8 już mi się chyba skończył ale sprawdzę.. 

Edytowane przez Yedi
Opublikowano (edytowane)

R5500 jest dużo bardziej efektywny, lepszy w niektóry grach dzięki zen3, a przy dobrym ramie zawsze będzie lepszy od r3600...
Prosty UV i pobiera max 51W, do tego nawet chłodzenie box wystarczy.
Już podsyłałem link do BDIE, kiepski bin, ale to tylko ~320 zł licząc już z wysyłką olx. Sam zrezygnowałem po negocjacjach, bo pomimo 10 warstw PCB pewnie będą gorsze od moich viper steel.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

Nie kazdego interesuje jakaś tam sprawność energetyczna (roznica 3-5W) jesli procek ma 2x więcej cache - bo po co wspominać o takich detalach prawda ?

Podesłałem mlodemu oferte z olx za 200 pln - zobaczymy czy sprzedający nie jest miętka faja i sie wywiąże - co nie jest oczywiste w tych czasach ..

Edytowane przez Yedi
Opublikowano
10 godzin temu, Yedi napisał(a):

Nie kazdego interesuje jakaś tam sprawność energetyczna (roznica 3-5W) jesli procek ma 2x więcej cache - bo po co wspominać o takich detalach prawda ?

Cache to nie wszystko co się liczy... Jeśli jest słabszy to minimalnie, a bywa również tyle samo wydajniejszy, a czasem jest to znaczna przewaga, jak w god of war. 
I jest to to różnica ~10W, czasem więcej np. 15W, wraz z niższym idle i lepszym uv. Wystarczy dać mu ram 4000mhz dla wyższego FLCK i spokojnie nadrobi minimalne straty. 

Kto chce może sobie przejrzeć, robi sprawdzone testy, dlatego są dość ograniczone:

Spoiler