Umpero 979 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Hej Mam do stacjonarki podpięty monitor przez DP 1.4 optyk i telewizor HDMI 2.1 też optyk. Mam ustawione w windowsie żeby wyświetlał tylko na jednym źródle. Zawsze przed wyłączeniem kompa jak np korzystam z wyświetlania obrazu na tv to przestawiam na monitor. Problem jest taki, że jak włączam później kompa to obraz na monitorze mi się wyświetla dopóki nie pojawi się okno logowania windows. Na tym etapie monitor gaśnie. Obraz dopiero się pojawia jak na chwilę włączę telewizor. Ejaje jakieś głupoty mi podpowiadają z których nic nie wynika. Ktoś spotkał się z takim problemem?
Pan Mateoo 780 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca telewizor masz w trybie standby albo jakos tak karta graficzna ma numeracje - podam wizualizacje: dp_4, dp_3 hdmi2, hdmi1 moze dlatego windows wykrywa EKRAN podlaczany do 1 jako glowny? sprawdz tutaj
Umpero 979 Opublikowano 24 Lipca Autor Opublikowano 24 Lipca @Pan Mateoo nie zrozumieliśmy się chyba... Windows nie wykrywa telewizora jako ekran główny. Ekranem głównym jest monitor. Samo włączenie telewizora na chwilę bez przełączenia się na źródło z PC powoduje, ze obraz na monitorze się pojawia.
Pan Mateoo 780 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca a jak odlaczysz kabel hdmi? problem ustapi czy nie? bo tu problemem moze byc fakt ze oba kable sa optyczne 3 godziny temu, Umpero napisał(a): Ejaje jakieś głupoty mi podpowiadają z których nic nie wynika. ej jaj podpowiada tez o funkcji w telewizorze fast start / szybki start czy jak to sie nazywa w panelu nvidii mozsz ustawic: Preferowana częstotliwość odświeżania → Najwyższa dostępna Zarządzanie energią → Preferuj maksymalną wydajnosc ai tez pyta o to: Cytat Czy monitor jest podłączony do pierwszego portu DisplayPort w RTX 5090 (DP1, najbliżej HDMI), czy do któregoś z pozostałych? W kartach NVIDII kolejność portów czasami ma znaczenie podczas inicjalizacji wyświetlaczy. to jest cos co chcialem ci zobrazowac
Umpero 979 Opublikowano 27 Lipca Autor Opublikowano 27 Lipca Przełączyłem DP najbliżej HDMI i guzik. Dalej to samo.
Rekomendowane odpowiedzi