Olek 0 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Cześć czy warto kupić kierownice logitech g29 do ETS 2 lub do forzy horizon za 982 zł z allegro czy lepiej czekać na lepszą promocję. https://allegro.pl/oferta/logitech-g29-kierownica-pedaly-skrzynia-biegow-sony-playstation-4-5-pc-18397817816
Olek Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia Może MOZA Racing R3, czy ktoś może mi podpowiedzieć co kupić
huudyy Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia w czasach kierownic DD, nie ma co patrzeć na paskowe/zębatki. Myślałeś o używanej? Bo czasem świetne zestawy idzie wyrwać za połowę wartości.
Olek Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia huudyy Myślałem o używanej ale czy ja wiem jest ryzyko musiał bym kupić za pobraniem ale ciężko żeby ktoś chciał wysłać i też nie mam możliwość jej sprawdzić osobiście, patrzyłem na olx i tak 40 km nie znalazłem żadnej oferty a chciałem kupić moze racing R3 RS074.
mateo658 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Ja mam Logitech g29 od 2017 roku. Dałem za nią 1000zł za nową. Ale teraz powinna być tańsza jak za taką starą technologie (zębatki), a nie jest. Grałem we wszystko wyścigi, rajdy czy ETS 2. Jedyne co jej dolegało to raz szwankowała lewa łopatka, co i dziwo ustąpiło przy częstym graniu. I jeszcze gaz pulsował tzn. nie dochodził do końca w grze, podobno można to naprawić czyszcząc potencjometry. Wymieniłem jednak na inne pedały. Jak na taki czas jest dosyć pancerna ale nie wiem czy nie lepiej jakbyś wziął moza R3 np. Bo to nowsza technologia i jeszcze w g29 można ustawić maks 900 stopni obrotu, a w mozie ustawisz 1800. Tiry tyle mają czy jestem w błędzie? Nie wiem tylko jak z awaryjnoscią. I jak coś to swojej nie sprzedaje bo nie mam nic innego.
hubio Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia (edytowane) @Olek kupowałem na początku roku i po researchu zdecydowanie polecam Mozę np. R3 . Logitech kiedyś był jedyny do kupowania. Obecnie Mozy czy nawet inne na DD są o wiele lepsze. A właśnie gram w ETS2/ATS/Fernbusa/Omsi 2/ The Bus. Przejrzyj sobie jeszcze temat jaki założyłem jak kupowałem: Edytowane 2 Sierpnia przez hubio
nozownikzberlina Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia (edytowane) 4 godziny temu, huudyy napisał(a): Myślałeś o używanej? Bo czasem świetne zestawy idzie wyrwać za połowę wartości. zgadzam się z hudym, pod warunkiem, że to faktycznie jest połowa wartości (lub mniej). g29 to już jest stary śmietnik w dzisiejszych czasach. Chyba, że masz od kogo wziąć w dobrym staniem za grosze. Nowej się zupełnie nie opłaca edit: ten zestaw który wkleiłeś to wart jakieś 400-500. pograsz dwa lata i jak się nie zepsuje to sprzedasz to może za 3 stówki. Edytowane 2 Sierpnia przez nozownikzberlina
KiloKush Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Daj spokój, nie przy tych cenach. Moza R3 ostatnio była po 900 zł na promocjach. Dodatkowo Moze R3 zawsze możesz rozbudować o pedały z load cellem. Ja miałem Logitecha G25 i mam teraz Thrustmastera TX. Logitech przegrywa z napędem paskowym znacznie, a co dopiero z DD
galakty Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia G29 to się opłacało może 5 lat temu (choć i tak nie, bo była T300). Moza R3/R5 albo Thrustmaster T598 (szło wyrwać za 1500 zł).
Zas Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Jak wyżej, Logi to sprzęt muzealny. Inna sprawa, że ani do ETS, ani tym bardziej do Forzy Horizon nie warto kupować kierownicy. No, do ETS to ostatecznie dla zabawy w kręcenie kółkiem można, ale i tak bym wtedy na jakąś używkę R3 polował, kierownica do ETS to jest totalny overkill, tam nie ma żadnej fizyki jazdy. A do sterowania osprzętem (osie, retarder, tempomat, hamowanie silnikiem, sprzęganie, kierunkowskazy, szyby...) i tak zabraknie przycisków, więc albo trzeba dokupić button box, albo dalej sięgać do klawiatury...
Olek Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) W dniu 3.08.2026 o 09:38, KiloKush napisał(a): Daj spokój, nie przy tych cenach. Moza R3 ostatnio była po 900 zł na promocjach. Szkoda kurde teraz muszę czekać na kolejną promocje, jeśli w ogóle się jeszcze pojawi. Edytowane 5 Sierpnia przez Olek
KiloKush Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia 58 minut temu, Olek napisał(a): Szkoda kurde teraz muszę czekać na kolejną promocje, jeśli w ogóle się jeszcze pojawi. Co chwilę jest. Zobacz na pepper pl Ogólnie DD mocno tanieje i coraz więcej kierownic wychodzi. Logitech na zębatkach to najbardziej archaiczne rozwiązanie. Gorsze od paska i bez podjazdu do DD. Nie warto tej kasy. Co do shiftera to ten z aliexpres jest lepszy od tego z Logitecha. Zwłaszcza po modach. Poogladaj sobie na ten temat filmy na YouTube
Olek Opublikowano 7 Sierpnia Autor Opublikowano 7 Sierpnia Czy możecie mi powiedzieć jakie muszę dokupić sprzęgło do tej kierownicy i jeszcze jaki dokupić shifter.
hubio Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia W dniu 3.08.2026 o 20:41, Zas napisał(a): No, do ETS to ostatecznie dla zabawy w kręcenie kółkiem można, ale i tak bym wtedy na jakąś używkę R3 polował, kierownica do ETS to jest totalny overkill, tam nie ma żadnej fizyki jazdy. A do sterowania osprzętem (osie, retarder, tempomat, hamowanie silnikiem, sprzęganie, kierunkowskazy, szyby...) i tak zabraknie przycisków, więc albo trzeba dokupić button box, albo dalej sięgać do klawiatury... No ja grałem wcześniej padem więc dla mnie to zmiana ogromna. Chyba, że porównujesz Mozę z innymi kierownicami. To tu się nie wypowiem bo Moza jest moją pierwszą. Miałem chwilę PXN z tydzień czasu ale tam nie było w ogóle FF więc oddałem. W ETS2 jest bardzo wiele ustawień do FF łącznie z drżeniem silnika itp. Ale nawet jak overkill to po prostu się nie opłaca kupwać Logitecha bo jest w podobnej cenie, a nie jest DD. Te Logitechy jakby były po 400-500zł to byłaby ich obecna prawdziwa wartość rynkowa. A do tego Mozę można rozbudowywać. Co do przycisków to nie tylko mi starczyło na wszystko w ETS2 ale nawet został jeden wolny co już nie mam pojęcia co dać. Mam na szyby, kierunki, tempomat... Sprzęganie robię raz tylko z klawiatury więc to nie jest coś co musi być przypisane. Retardera nie używam. Hamowania silnikiem nie używam.
Olek Opublikowano 8 Sierpnia Autor Opublikowano 8 Sierpnia Będę kupował jednak Moze R3 rs074 wersje tylko pod pc i sprzęgło MOZA Racing SR-P Lite RS19 będzie pasowało tak ? jeszcze nie wiem jaki kupić shifter Shifter H/Seq PC USB NSIM za 229 zł no i jest droższa wersja za 269 zł z czujnikiem halla który wybrać ? Może ktoś pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi