indexinfio 210 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) Cześć, Na OLX można kupić Windows 11 Pro Box za mniej niż 200 zł. Program do weryfikacji kluczy polecany przez Microsoft pokazuje, że jest to Windows 10 OEM. Według informacji, które uzyskałem w pewnej firmie z branży IT prawdopodobnie się aktywuje, ale nie będzie legalny. Pudełko z certyfikatem i pendrive oraz ulotki wyglądają na oryginalne. Natomiast karta z kluczem aktywacyjnym została sfałszowana. Edytowane 11 Sierpnia przez indexinfio
Pan Mateoo 815 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia ok i co? tak samo z tymi kluczami z allegro czy inynch stronek z kluczami do gier przeciez. moze sa to windowsy 11 bo keidys chyba byl darmowy upgrade z 10 na 11?
sierotaZpclaba 73 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia plus wcale bym się nie zdziwił, gdyby darmowy upgrade do win11 dalej obowiązywał. Bo niby co M$ szkodzi. W zeszłym roku odpaliłem starego miniPC na win10 i pierwsze co, to proponował aktualizację do jedenastki.
indexinfio 210 Opublikowano 11 Sierpnia Autor Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) Nie w tym rzecz. To ma być BOX, a narzędzie polecane przez MS pokazuje OEM. Na karcie z kluczem znajduje się napis Windows 11. Najprawdopodobniej to się aktywuje i zaktualizuje do 11 Pro albo Home. Jak na razie to się zgadza z tym co mówił administrator w firmie, w której pracuję. Klucze są prawdopodobnie z utylizowanych komputerów. Edytowane 11 Sierpnia przez indexinfio
bourne2008 1 891 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia No skoro legitny BOX kosztuje 950zł to chyba oczywiste, że nikt ci tego nie sprzeda za 200zł I tak, te klucze już były aktywowane na Win10 co daje możliwość darmowego upgrade do Win11.
Krystian03 39 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Raz kiedyś u mnie znajomy też kupił tani klucz i się okazało, że system był już aktywowany na innym urządzeniu i przy każdej ponownej próbie aktywacji wyskakuje błąd i żeby kupić "oryginalny klucz w microsoft store". Nie wiem czy problem został rozwiązany ale zapewne musiał kupić drugi raz "tani" klucz bo teraz ciężko udowodnić bo mogą np. twierdzić że zaktywował wcześniej na innym urządzeniu i zadziałało.
JacekRTX 408 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Jak widać jeszcze nie wszyscy wiedzą gdzie kupuje się legalnego Windowsa
janek25 404 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia W dniu 11.08.2026 o 22:27, bourne2008 napisał(a): że nikt ci tego nie sprzeda za 200zł bo kosztuje 10
bourne2008 1 891 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Pójdżmy dalej. Można też nic nie płacić i aktywować w MAS. Taka sama legitność. 1
janek25 404 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia UE opisała to wiec mogą naskoczyć na terenie UE Zreszta microsoft sam sie gubił co jest legalne swego czasu Kiedyś trzeba było kupić z myszką windowsa 7 minut temu, bourne2008 napisał(a): Taka sama legitność Nie nie taka sama od lat jest to uregulowane Przegląd od AI Oprogramowanie z drugiej ręki to legalnie odsprzedawane, używane licencje wieczyste (np. systemy operacyjne lub pakiety biurowe), których pierwotny właściciel już nie potrzebuje. Zgodnie z wyrokiem TSUE, taki handel jest w Unii Europejskiej w pełni legalny, a oszczędności mogą sięgać do 70% ceny nowego produktu. [1, 2, 3, 4]
bourne2008 1 891 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia O ile potrafi udokumentować jej pochodzenie, wcześniejszego właściciela, wycofanie z użycia oraz prawidłowe przeniesienie.
janek25 404 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Wystarczy faktura,to nie sad by coś dokumentować
bourne2008 1 891 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Faktura może być dowodem zakupu, ale sama w sobie nie dowodzi legalnego pochodzenia używanej licencji.
janek25 404 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) Faktura i przelew to dowód dla Ciebie: Skoro masz fakturę z polskiej firmy i przelew, to w razie czego ścigają tego, kto Ci to sprzedał, a nie Ciebie. Jesteś czysty, bo kupiłeś w dobrej wierze. Dla użytku domowego te wszystkie dodatkowe oświadczenia i "łańcuchy prawne" to w zasadzie martwa litera prawa – masz fakturę/paragon, klucz działa, komputer działa i nikt tego w domu nie sprawdza. Oświadczenia o odinstalowaniu robi się głównie w dużych firmach, gdzie przy audycie trzeba księgowo udowodnić każdy skrawek papieru. Skoro masz fakturę i przelew, a klucz normalnie działa, to w warunkach domowych masz święty spokój. Za duzo czytasz neta,te wszystkie palace planety ,kaucyjne i oze sroze szkodza Edytowane 17 Sierpnia przez janek25
jirajamgo 22 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 19 minut temu, janek25 napisał(a): Oprogramowanie z drugiej ręki to legalnie odsprzedawane, używane licencje wieczyste (np. systemy operacyjne lub pakiety biurowe), których pierwotny właściciel już nie potrzebuje. Zgodnie z wyrokiem TSUE, taki handel jest w Unii Europejskiej w pełni legalny, a oszczędności mogą sięgać do 70% ceny nowego produktu. [1, 2, 3, 4] I dlatego kupiłem jakiś czas temu oem na w11 pro za 31zeta z promki z dużego sklepu internetowego sprzedającego takie licencję. Miałem poprzednią licencję jeszcze z W7 aktualizowaną na w10, potem na w11. Ale po ostatniej aktualizacji biosu windows stwierdził że mi zdezaktywuje licencję...
janek25 404 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 1 minutę temu, jirajamgo napisał(a): Ale po ostatniej aktualizacji biosu windows stwierdził że mi zdezaktywuje licencję... a mi nie a bios to aktualizuje co 2 miechy bo zle napisany dla igpu
narmiak 142 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) 53 minuty temu, janek25 napisał(a): Jesteś czysty, bo kupiłeś w dobrej wierze. Nie do końca. Nie wiem, jak by to było brane pod uwagę w wypadku klucza Windowsa, ale jeżeli kupujesz fizyczny przedmiot i możesz mieć realne wątpliwości, czy jest kradziony, to możesz zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej. Gdyby klucz, który jest w sklepie wart prawie 1000 zł, był sprzedawany za 700, to jeszcze dało by radę się wybronić, ale kupujesz go za prawie 1/5 ceny. To śmierdzi wałkiem na kilometr przecież. Edytowane 17 Sierpnia przez narmiak
janek25 404 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Mowimy tu o kluczu,i juz ta nie broncie tego mikrosoftu . Ue staneła za klientem i moga nafiukać.Gdyby to miał decydować sad polski to jasne ze by było iaczej i JAKOŚ NIE MA PROBLEMU BYM DOSTAWAŁ WSPARCIE PO REJESTRACJI
lukadd 3 935 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Chcesz stricte pod firmę mieć 100% pewności to kup boxa z oficjalnej dystrybucji. Do domowego użytku oemy które latają i inne licencje po kluczykowaniach są ok. Jak się wie gdzie kupuje i ogrania podstawy zakupów w necie.
Camis 6 354 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia W dniu 11.08.2026 o 18:58, Pan Mateoo napisał(a): ok i co? No jak jest lewy to co za sens za to płacić jak Windows można bez problemu aktywować i przypisać do konta Microsoft za darmo przez piracki skrypt albo nawet KMS?
Rekomendowane odpowiedzi