Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema szukam komputera do pracy. 

Jednostka tak do 6000, jeśli jakieś podzespoły warte byłby niewielkiej dopłaty to mogę zwiększyć ten budżet o kilka stówek

Zależy mi głównie na mocnym procesorze i ramie

procesor minimum 8 rdzeni 16 wątków
ram minimum 32gb, nie obrażę się za 64 ale w tej cenie pewnie nierealne
minimum 4 porty usb, najlepiej 6 albo więcej
ssd 1tb
Nie potrzebuję mocnej karty graficznej, wystarczy mi zintegrowana albo coś budżetowego 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• dziękuję, ale Wyhylylybymy mi pomógł
    • welp co do starego pc to raczej mam zamiar go dać ojcu i przenieść dokupić jakiś mały dysk do przegllądania neta dlatego nowy zasilacz jest raczej wymagany, gdyż ten ma juz przepracowane z 30kh a reszta sprzętu z 50kh  co do ali express jakoś nie ufam temu sklepu niestety xd  a no i tą resztę pozdespołów mam zamiar kupić 10 w czwartek   
    • nissan. jedna z pierwszych firm masowo wprowadzajacych EV na rynek, lata doswiadczen, zbierania danych (?) i...mamy rok 2026, OTA. jak mozna taki bubel, za takie pieniadze probowac sprzedac?  ale nie ma sie w sumie co dziwic. ba skad pieniadze na R&D?   
    • Fabularnie - zdecydowanie, uwielbiam takie klimaty, dobrze zrealizowany system wyborów i konsekwencji. Jeśli jednak chodzi o system walki, to nie jest my cup of tea, po prostu droga do celu i tyle.
    • W Wardogs jest tyle sprzeczności, że zastanawiam się czy sami twórcy wiedzą co chcą osiągnąć. Damy trochę Squad (przyznali się, że to jest ich największa inspiracja) ale trzon rozgrywki zrobimy na wzór ARMY R KOTH. Dla nich taki miks jest podstawą by w opisie dać: Taktyczny FPS. Tylko zaraz na jednym wydechu dodają do tego, że jest to sandbox i każdy może grać jak chce i robić co chce. Więc jak ktoś liczy na grę taktyczną to się srogo zawiedzie bo na wszystkich serwerach jest "róbta co chceta".  Publiczne serwery tak teraz wyglądały i będą wyglądać w przyszłości. Na prywatnych serwerach gdzie będzie stała ekipa nastawiona na PTFO a na dodatek będą siedzieć w jednym zespole z pełną komunikacją to życzę powodzenia przeciwnikom. Nic nie ugrają i skupią się tylko na zarabianiu kasy by coś tam wyjść na plus więc sandoboxowy aspekt gry zacznie u nich dominować i będą grać pod siebie nie zespół czy tam drużynę. Oczywiście na publiki też może wbić jakaś większa zorganizowana ekipa więc sytuacja może być podobna. Obecnie jak ktoś nie ma ekipy a chce zarabiać w grze (to jest podstawa) to zapomina o PTFO. Obecnie sama mechanika gry tak jest skonstruowana. Kasa leci za byle co. Nawet jak się przegra rundę to coś tam skapnie za samo ukończenie rozgrywki. Jakież było moje zdziwienie, że dostawałem kasę za spotowanie przeciwników a konkretnie za zgon przeciwnika po moim spocie. Kasa za zabicie na spocie wpada nawet gdy zostanie zabity przez wrogą drużynę  Zaspotujesz wrogą helkę: kasa, pilot jebutnie w drzewo: kasa za "eliminejted helki  No niech jeszcze dadzą krokomierz i płacą za kroki  Dziwnie jest to wszystko skonstruowane.   Odblokowania podstawowego sprzętu. Obecnie "levelowanie" jest drastycznie przyspieszone by można było sobie potestować sprzęt. No i pojawiły się czołgi itp. Więc postanowiłem, że kupię sobie np. RPG. W grze już ileś tam godzin mam a tu zonk. Nie kupię bo nie mam wbitego 5 poziomu inżyniera  By wbić ten poziom do wyboru mam: grać strzelbą, wozić zaopatrzenie lub coś tam budować. Na szczęście wcześniej trochę polatałem i powoziłem te zapasy więc 4 poziom wbity. No ale chcąc nie chcą wziąłem młotek by dobić ten 1 poziom budując z dupy konstrukcje by kupić RPG. Strzelb nie lubię. Odblokowanie "igieł" na pojazdy latające jeszcze gorsza droga przez mękę. Nie spotkałem jeszcze gracza z taką bronią więc skutkiem tego była totalna rzeź piechoty przez helki bojowe. Oczywiście pewne wsparcie dawały FOB-y z "igłami" ale w ogólnym rozrachunku helki dominowały. Były chwile wytchnienia jak helki walczyły między sobą ale generalnie wczoraj to miałem piekło na ziemi. Była ponoć mobilna AA ale dostali jakieś roszczenia finansowe i obecnie ją wyłączyli. Więc jest nadzieja, że jak ją przywrócą nie będzie takiej dominacji w powietrzu a były to tylko Little Bird-y. HAVOC-a nie spotkałem. Podsumowując: obecnie czołgi i heleny bojowe rozpieprzały całą grę. Totalna dominacja bez środków zaradczych na te pojazdy i jakaś głupia kolejność/sposób na odblokowywania RPG czy igieł.   Teraz ekwipunek. No tak z dupy rozwiązania to dawno nie widziałem. Wszystko oparte jest na plecaku. Plecak to twoje podstawowe wyposażenie i wszystko co chcesz użyć tam ląduje. Kamizelka taktyczna poza bonusami związanymi np. z szybszym przeładowaniem czy dodaniu kolejnych slotów szybkiego wyboru nic nie daje. W samej kamizelce powinny być miejsca na magazynki, granaty czy tam bandaże. Już pal licho amunicję. Niech ona będzie w plecaku ale podstawowe rzeczy do broni niech będą w kamizelce. Zaznaczam, że nie dorobiłem się najdroższych kamizelek więc może tam jest taka opcja. Jak tak jest to niech ktoś potwierdzi lub zaprzeczy.   Dawno takiej ściany płaczu nie wypociłem. Dziwna to jest gra bo jako gracz lubiący PTFO samemu ciężko jest tego doświadczyć w tym tytule. Chyba, że się przez przypadek trafi fajna ekipa na serwerze.   Sytuacja zmieniła się gdy wczoraj w 7-u wbiliśmy na jeden serwer. Było PTFO, komunikacja itd. Potrzebne zaopatrzenie ? Koleś przyleciał z konkretnym zaopatrzeniem i zrzucił nam w miejscu walki: RPG, amunicja do broni, bandaże itd. Nikt się nie bawił w "sandboxy" tylko brał to co wymagała chwila. Jest czołg do zniszczenia. Bierzemy RPG, inny czeka na namiar by go dobić dronem, ktoś kupuję helenę na desant i ma w tyłku ile to kosztuje. Sam wyskoczy do walki bo wie, że poniesione koszty za chwilę zwrócą sie ze sporą przebitką. Dosłownie. Masz -20000 a tu po akcji +50000 $. Wiadomo. Żadne odkrycie, że ze znajomymi lepiej ale tu zdecydowanie to widać.   Ogólnie z perspektywy samotnego gracza tak  4/10 bo trochę za dużo baboli na start, grafika mocno średnia i te cholerne pancerne drzewa w XXI w  Z ekipą 6/10. Niby niewiele więcej ale robi różnicę. Jest to EA. Mają co robić ale czy dowiozą ? Do końca roku się okaże po wykresach ze steama. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...