Skocz do zawartości

Lenovo C470 rozbudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym synowi przyspieszyć trochę sprzęt. Mam Lenovo c470, procesor i3-4030U. Zamierzam dołożyć ram z 4 do 8gb, i słyszałem o dysku ssd i inny procesor. Tylko jestem laikiem w tej kwestii. Czy ktoś mógłby mi doradzić co mogę wymienić i na co? Nie potrzeba żadnej rakiety ale truje mi że gry mu ciężko chodzą lub nie ruszają. Chciałbym wydać max. 1000zł. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Laptop posiada zintegrowaną kartę graficzną, co oznacza, że jej wydajność jest mierna i nie ma mowy o graniu w nowsze gry. Proponuję sprzedaż tego laptopa i zakup jakiegoś używanego, z sensowną kartą graficzną. Niestety nie siedzę na rynku używanych laptopów więc nie doradzę jakiego modelu szukać. Może ktoś inny z forum będzie w stanie doradzić

Co do dysku SSD to fakt, to znacznie przyśpieszy działanie systemu i skróci czas uruchamiania programów. Nie wiem jaka pojemność jest pożądana ale mogę z czystym sumieniem polecić model MX500 od Cruciala. Niezły dysk, zbudowany z dobrych podzespołów i żywotnych kości pamięci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
11 godzin temu, Teraflopiak napisał:

Dokładnie tak, zmiana laptopa to jedyny słuszny wybór. Używany z dedykowaną grafiką rozwiąże sprawę z gamingiem.

Nie musi być używany. Poleasingowy też się nada. Nie będzie jakoś zniszczony i git

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...