Użytkownik213 0 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Witam, jestem mało zorientowany w temacie, toteż chciałbym poradzić się odnośnie do zakupu laptopa, który będzie wykorzystywany do pracy (radiologia, opisywanie badań obrazowych TK/MRI, więc istotna dobra jakość wyświetlacza/grafiki, a także spora pojemność dysku do przechowywania badań - celuję w 2 TB) oraz do gier (typu GTA VI, jak wyjdzie ). Obecnie mam Legion Pro 5 - 13th Gen Intel(R) Core(TM) i5-13500HX (2.50 GHz); 16 GB RAM; NVIDIA GeForce RTX 4060; 512 GB dysk - jestem bardzo zadowolony, ale po 3 latach czas na zmianę. 1. Widełki cenowe poglądowe, bo chodzi mi o najlepszy stosunek jakości do ceny - jakiego laptopa o powyższym przeznaczeniu byście wybrali, nie musząc zastanawiać się nad ceną? Może być za 8000 zł i za 25 000 zł, o ile warto (choć czy jest sens kupować laptopa za 25 000 zł? ). 2. I drugie pytanie, bardziej ogólne - jakich producentów laptopów brać pod uwagę, a jakich unikać? Podajcie swoje top, to przynajmniej będę wiedział, w obrębie jakiej marki szukać, a jakie sobie podarować Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry za pomoc.
seba842005 187 Opublikowano 20 Września Opublikowano 20 Września Odpowiedź prosta. Kup lapka od Lenovo, Asusa, MSI z rtx 5090 i tyle. Sam posiadam Legion pro 7 z rtx 5090 od czerwca zeszłego roku i żadnych zastrzeżeń. Ewentualnie jak masz miejsce lapek także z 5090 od Dream Machines ze stacją chłodzącą cieczą.
Krystian03 39 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Z 2TB i z 32 GB RAMu z Ryzenem 9 9955HX3D RT5090-16PL32. Kupiłem kiedyś od nich laptopa i przez prawie 2 lata dalej mi działa bez problemu. Dodatkowo przy graniu gier typu GTA VI będzie można użyć wodnego chłodzenia.
Bunsen 9 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Jeśli już miał bym kupować laptopa dla siebie zarówno do pracy jak i gier to bez dwóch zdań bym postawił na Razer Blade 18 w najmocniejszej wersji czyli Ultra 9 290HX, 128GB Ram, 2TB SSD, RTX 5090. Po prostu potwór. Jedyny minus to cena bo to 30k albo w PL nawet nieco ponad. To jest komputer na lata i na pewno GTA VI bez problemu pójdzie na wysokich/ultra, nie wspominając o pracy.
Rekomendowane odpowiedzi