Bezew 0 Opublikowano 26 Września 2020 Opublikowano 26 Września 2020 Witam, poszukuję zestawu: myszka, klawiatura, słuchawki, podkładka. Jeśli chodzi o myszkę to jestem praworęczny, klawiatura może być bez RGB jeśli zmniejszy to cenę, słuchawki z mikrofonem, a podkładka ma być mała - tylko pod myszkę. Budżet - do 500zł Wcześniej miałem corsair bundle 4in1 za 400zł, teraz już tego nie ma, a jak chciałbym kupić oddzielnie to wyjdzie 650zł... Z góry dzięki za pomoc.
Pan Mateoo 89 Opublikowano 26 Września 2020 Opublikowano 26 Września 2020 jesli chodzio myszke - jaki masz rodzaj chwytu myszki?, przewodowa czy bezprzewodowa? Do czego bedzie wykorzystywana Jesli chodzi o klawe - jakiego typu rozmiar preferujesz? 100% czy może TLK albo 75%? I czy masz jakies preferencje dot. przełaczników? Potrzebujesz cichej klawy zeby nie budzic sąsiadów czy głosnej odczuwając jej każdy klik? słuchawki o konsktrukcji zamkniętej (wygłuszającej) czy moze o konsktrukcji otwartej/pólotwartej? Nie wolisz mikrofonu osobno? Jaki rodzaj podkladki byś chciał? Są podkladki typu speed, control, slow ...
Bezew 0 Opublikowano 26 Września 2020 Autor Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) @xXMateoXx320 Kompletnie się na tym nie znam więc na większość pytań nie odpowiem. Myszka przewodowa, raczej do grania - niedługo będę składał komputer do gier, więc na pewno trochę strzelanek multiplayer, ale też nowsze tytuły np. Cyberpunk. Nie wiem o co chodzi z rozmiarem klawiatury, standardowa, z klawiaturą numeryczną. O TLK i przełącznikach też nic mi nie wiadomo, ale chciałbym żeby nie była jakaś mega głośna i żeby była po prostu przyjemna w użyciu w grach. Nie wiem też czym się różnią słuchawki otwarte od zamkniętych. Jeśli tylko tym że jedne wygłuszają, a inne nie to wolałbym tańsze, nie ma to zbyt dużego znaczenia, chyba że jest jeszcze jakaś inna różnica. Mikrofon chcę razem ze słuchawkami, bo stojący to dodatkowe kable, a nie zamierzam grać w gry mp 24/7, tylko po prostu założyć słuchawki pograć z 2 godzinki i tyle. O rodzajach podkładek też nic mi nie wiadomo. Po prosty, żeby przyjemnie się z niej korzystało i nie była za droga Edytowane 26 Września 2020 przez Bezew
Pan Mateoo 89 Opublikowano 26 Września 2020 Opublikowano 26 Września 2020 Hej, co do myszki - przeczytaj ten art. i powiedź jak ogólnie trzymasz myszkę i który sposób jest dla ciebie najwygodniejszy https://geex.x-kom.pl/wiadomosci/palm-grip-claw-grip-i-fingertip-grip-rodzaje-chwytow-myszy-ich-wady-i-zalety/ co do klawy - wyrazona wartosc w procentach okresla jej dlugość. Klawiatura TLK to klawa bez bloku numerycznego. Klawiatura 60% to klawiatura bez bloku numerycznego, guzików funkcyjnych (f1-f12+) i ogolnie jest mała... Rozumiem ze chcesz pełną klawiaturę w której beda sie znajdować klawisze funkcyjne wraz z blokiem numerycznym? co do podkładki: na jakim DPI grasz? Wyboru jest dużo, sam chyba musisz zdecydować Dream Machines DM Pad genesis m12 SteelSeries QcK Logitech G240 Corsair MM600 (Medium) SPC Gear Endorphy Cordura Speed Kopiując z internetu... Słuchawki zamknięte znajdują uznanie przede wszystkim w studiach nagraniowych, gdzie konieczna jest jak najlepsza izolacja od otoczenia, a z drugiej strony wymaga się, aby do otoczenia emitowana była jak najmniejsza ilość dźwięków. W tego typu konstrukcjach osiąga się zazwyczaj niski, dobrze kontrolowany bas. Słuchawki zamknięte mają jednak pewne wady, wynikające z tego, że tylna część membrany pracuje w bardzo małej objętości, przez co trudniej wyeliminować podbarwienia. Utrudniają one również wentylację ucha - co szybciej męczy użytkownika. Słuchawki otwarte słabiej izolują słuchacza od otoczenia i otoczenie od dźwięku w słuchawkach, ale są wygodniejsze, więc odpowiedniejsze w warunkach domowych. Słuchawki półotwarte starają się godzić obie te konstrukcje. Stanowią połączenie cech słuchawek zamkniętych i otwartych. Zapewniają niezłą wentylację. Na podstawię tekstu wyżej zadecyduj na czym ci najbardziej zależy biorąc sluchawki z mikrofonem? Ode mnie mogę ci zaproponować SPC viro (z plusem lub bez)
Bezew 0 Opublikowano 26 Września 2020 Autor Opublikowano 26 Września 2020 @xXMateoXx320 Jeśli chodzi o chwyt myszki to fingertip grip, wśród proponowanych znalazłem myszkę z której kiedyś korzystałem (właśnie w tym zestawie od corsair) i jestem bardzo zadowolony, tylko cena to 230zł... Chcę również pełną klawiaturę, a nie jakąś zmniejszoną. Gram na średnim DPI, troche trzeba ruszać ręką, ale nie za bardzo. Wypatrzyłem taką podkładkę Corsair MM100 Gaming (320x270x3mm). Nada się? A słuchawki to chyba półotwarte. Te od SPC są zamknięte. Nie potrzebuje aż takiego wygłuszenia, bo nie jestem jakimś pro graczem. A jeśli zamknięte mają bardziej męczyć i być mniej wygodne to jest dla mnie oczywiste, że wolę inne.
Pan Mateoo 89 Opublikowano 26 Września 2020 Opublikowano 26 Września 2020 co do myszki: jesli stara myszka nadal ci pasuje to nie ma sensu kupować nowej wsród polecanych znalazłem też te: viper mini g102 machenike m6 delux m700 dm1 s2/fps volcano shinobi 3360 oczywiscie są jeszcze inne ciekawe co do klawiatury szczerze nie wiem co ci polecić - co rozumiesz przez srednie DPI? czy znasz wartość DPI na jakiej grasz? podkładka jest w miarę ok choć chyba w tej cenie sa lepsze/gorsze - to wszystko zalezy od preferencji więc nie ma co narzekać na tego corsarza słuchawki od SPC sa nowe i przez wielu osób bardzo polecane - może cie jednak zainteresują? Pamietaj ze mozesz zwrócic je jesli ci sie nie spodobają ----- zapomnialem dodać liste podkladek która pewien uzytkownik stworzył masz tutaj : https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RAnmZxDNduaGV8kB-GCvZ0MO6d9-0j9jmrU2f8dp0Ww/htmlview możesz zmudnie poszukiwać tych co w 100% spełnią twoje wymagania
Bezew 0 Opublikowano 26 Września 2020 Autor Opublikowano 26 Września 2020 @xXMateoXx320 W sumie już stworzyłem jakiś koszyk: Podkładka ta co wcześniej pisałem Myszka Corsair harpoon pro Słuchawki SPC gear viro lub Corsair hs35 stereo gaming (jeszcze się zastanawiam) I zostaje klawiatura do 200 zł żeby się zmieścic w budżecie. I jeśli możesz to podeślij proszę jakieś propozycje. A jeśli nie wiesz co polecić (bo już wcześniej pisales) to może po prostu założę nowy temat w dziale z klawiaturami
Pan Mateoo 89 Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Nie wiem jaką mogę Ci polecić klawiaturę bo nie interesuje sie w tym temacie zbytnio Mozesz napisać na naszej grupie na fejsie https://www.facebook.com/groups/ithardware.pomoc tam wiele ludzi Ci może doradzić co do klawy
Rafał 9 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Za 220zł można dostać Modecoma Lamparty 2. Bardzo dobry wybór w swojej cenie.
Dziarson 149 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 (edytowane) @ilot u tu sie pojawia typowe dziadostwo ,dziadowskich firm jak genezis, morda spamerze nie napisałeś chyba ani jednego postta nie zachwalając Genezuis a wystarczyło za pare groszy poprosić na wortalu o reklame nie kórwa bedzie co post polecał swoją ohujała firemke .Do gnoju z widłami. Edytowane 6 Października 2020 przez Dziarson
tomcug 359 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 I z ilu różnych gratów Genesis on nie korzystał, w każdym poście inna mycha, inna klawa czy inne słuchafony Poszedł tam, gdzie jego miejsce.
Rafał 9 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 O Jezu... Genesis... jak można polecać to ścierwo.
Rekomendowane odpowiedzi